Aloaia. Mazda's Wankel engine toe foʻi mai i le 2019, ae ...

Anonim

O le faʻamaoniga na sau mai le sui peresitene o le faʻatau ma le auʻaunaga faʻatau a Mazda Europa, Martijn ten Brink, i se faʻatalanoaga ma le upega tafaʻilagi a Dutch ZERauto. Le afi Wankel o le a mautinoa lava toe foi i Mazda, ae o le a le i totonu o se taavale taʻaloga RX fou poʻo se taʻaloga taʻaloga o se tasi o ana faʻataʻitaʻiga o loʻo iai nei.

E ui lava i le faʻaauauina o le tuuto atu i afi afi i totonu - i le 2019 o le a taunuu le SKYACTIV-X fou -, o le Mazda o le ai ai foi se eletise , e mafua ona o manaʻoga o nisi maketi e manaʻomia ai.

O le a le mea e fai ai se eletise fou ma le Wankel fou?

E pei ona taʻua e nisi o tala i aso ua mavae, o le afi ma "pistons rotating" ua le toe faia galuega o le feʻaveaʻi o se taʻavale, e amata ona avea naʻo se afi afi ma faʻalauteleina le lautele.

Ole eletise fou, ole a fa'alauiloa ile 2019, o le a faʻavae i luga o se faʻavae fou mo faʻataʻitaʻiga faʻatusatusa a Mazda, lea o le a maua mai ai sui o le Mazda2, Mazda3 ma CX-3 o loʻo iai nei, ma o le a tuʻuina atu i ni faʻaaliga se lua, e tusa ai ma faʻamatalaga a Martijn ten Brink.

E leai ni faʻamatalaga faʻapitoa mo le faʻataʻitaʻiga i le lumanaʻi, ae ua uma ona iloa o le 100% eletise eletise fou e mafai ona aumaia, o se filifiliga, se tamaʻi afi Wankel e avea o se faʻalauteleina lautele.

2013 Mazda2 EV fa'atasi ai ma le Fa'alautele Fa'alautele
Mazda2 EV, faʻatasi ai ma le afi Wankel ma le faʻalauteleina o le lautele, 2013

O le filifiliga mo le Wankel, ua uma ona faʻataʻitaʻiina i luga o se faʻataʻitaʻiga muamua a le Mazda2, e maua mai i lona tele e leai se vibration ma faʻatusatusa. E tusa ai ma le tala a Martijn, o le afi tasi-rotor e faʻaogaina le avanoa tutusa e pei o se pusa seevae - faʻatasi ai ma mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi, e pei o le malulu, o le voluma o loʻo nofoia e le sili atu ma le lua pusa seevae, ae o loʻo faʻapipiʻi lava.

Fai mai Martijn ten Brink o le filifiliga mo Wankel, i le avea ai o se faʻalauteleina o le lautele, e leʻo manaʻomia tele - avetaʻavale e le sili atu i le 60 kilomita i le aso i malaga i le fale-galuega-fale -, tautua, sili atu i mea uma, e faʻaitiitia ai popolega ma popolega o au tagata fa'atau.

Mazda RX-7 fou? E foliga mai e leai...

Faitau atili