Mulimuli ane na faaalia. E lima pito i luga o le Ford Focus fou

Anonim

Ford i aso nei na faia le amataga faalauaitele o le Ford Focus fou (4 tupulaga). O se fa'ata'ita'iga e toe fa'atupe tele i mea fa'atekonolosi ma faiga fa'aola lagolago. I lenei tusiga o le a tatou iloa le pito maualuga e lima o le Ford Focus fou , tuʻuina atu i le lima-faitotoa hatchback, van (Station Wagon) ma fa-faitotoa saloon (Sedan) formats - o le mulimuli e le tatau ona oʻo atu i le maketi i totonu o le atunuu.

Ae mo fa'aliliuga, e tutusa ma mea ua uma ona tupu i le Ford Fiesta fou, o le tele o le Ford Focus fou o le ai ai fa'asologa o mea nei ma meafaigaluega e maua: Trend (avanoa i le laina), Titanium (tulaga vaeluaga), ST-Line ( sili atu ta'aloga), Vignale (sili atu fa'apitoa) ma Active (sili atu fa'atauva'a).

New Ford Focus 2018
Le aiga atoa.

A maeʻa lenei faʻamatalaga puʻupuʻu, seʻi o tatou alu i mea taua o le Ford Focus fou: Fuafuaga, totonu, tulaga, tekinolosi ma afi.

Fuafuaga: fa'atotonu tagata

E tusa ai ma le Ford, o le Ford Focus fou ua faailogaina se evolusione i le gagana mamanu a le ituaiga ma sa fuafuaina e ofoina atu se "tagata faʻaogatotonu" poto masani faʻaoga. O le mafuaaga lena na tu'uina atu ai e le au inisinia a le brand se vaega o la latou galuega i le sailia o fofo o galuega.

Swipe le ata ata:

New Ford Focus Active 2018

Ford Focus Active version

Pe a faatusatusa i le augatupulaga o loʻo i ai nei, o le Ford Focus fou o loʻo i ai se ata sili atu ona malosi, o le taunuuga o le tele o le faʻaogaina o le A-poutū ma le fale lava ia, o le faʻateleina o le uili i le 53 mm, le avanoa e faʻaaogaina ai uili tetele, ma o le pito i luma ma le pito i luma ua toe faʻatulagaina atoa.

E aunoa ma le aveesea o lagona o lona aiga, o le tele tele o le grille ma le faatulagaga ua masani ai Ford, ua sili atu ona fetaui lelei i le va o lamepa faalava, lea, e pei o moli i tua, o loʻo tuʻuina i totonu o tapulaʻa o le tino e faʻaleleia ai le lautele o taʻavale ma faʻateleina ai le malamalama o le. malosi.

I totonu: fa'aleleia i le Ford Focus fou

E pei o fafo, o totonu foi na mulimuli i le filosofia o le mamanu o le tagata.

Fai mai Ford ua faʻaleleia e le gata o le totonugalemu, e ala i laina faigofie ma sili atu faʻapipiʻi luga, ae faʻapea foʻi ma le lelei o mea.

New Ford Focus 2018
O totonu ole Ford Focus fou (Active version).

O vaega o lo'o feso'ota'i ai fausaga ma mea fa'aleaganu'u ua mou atu.

Ina ia faʻateleina le lagona o le faʻaleleia, na sailia foi e Ford musumusuga mai le lalolagi o mea teuteu. O se musumusuga manino i totonu o le faitotoʻa trims ma ventilation outlets teuteu i faʻamatalaga teuteu i tioata faʻalelei ma pulumu maeʻa.

Swipe le ata ata:

New Ford Focus 2018

O totonu ole Ford Focus fou ma SYNC 3.

I fa'aliliuga mataala , o fa'ai'uga fa'atasi ai ma le fa'alava fafie lelei ma pa'u fa'apitoa e tu matilatila, a'o fa'aliliuga ST-Line o lo'o fa'aalia ai fa'au'uga ta'aloga ma a'afiaga alava kaponi ma su'i mumu; i le fa'asologa o fa'aliliuga Malosi e iloga i latou i mea e sili atu le malosi ma mea faʻapipiʻi.

Tulaga fou atoatoa

Ina ua faalauiloaina i le 20 tausaga talu ai, o se tasi o mea taua o le uluai augatupulaga Ford Focus o le agavaa o lona chassis, na atiina ae i lalo o le taitaiga a Richard Parry Jones.

O le asō, 20 tausaga mulimuli ane, ua toe foi mai Ford ma se siteki malosi i lenei matata.

O le Focus fou o le ta'avale muamua na fausia i le lalolagi atoa e fa'avae i luga o le fausaga fou a Ford C2 . O lenei tulaga na mamanuina e faʻamautinoa ai le maualuga o le saogalemu ma ofo atu le tele o avanoa i totonu i faʻataʻitaʻiga o le vaeluagalemu o le ituaiga, e aunoa ma le afaina ai o itu i fafo, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia atili o le aerodynamics ma le manatu e faʻaitiitia ai le taumafaina.

Mulimuli ane na faaalia. E lima pito i luga o le Ford Focus fou 14157_5

Pe a faatusatusa i le Taulai muamua, o le avanoa i le maualuga o tulivae ua faʻateleina e sili atu i le 50 mm , ua atoa nei le 81mm - o se fuainumera e fai mai Ford e sili i le vasega. fo'i ua faateleina le avanoa tauau e toetoe lava 60 mm.

Na e iloa ea...

Talu mai le ulua'i fa'atupuina o le Focus i le 1998, ua fa'atau atu e Ford latalata ile 7,000,000 Unite Focus i Europa ma luga ole 16,000,000 i le lalolagi atoa.

Pe a faatusatusa i le augatupulaga talu ai, o le malosi o le Ford Focus fou ua siitia i le 20 pasene, ae o le maaa o taula taʻitoʻatasi ua siitia i luga i le 50 pasene, faʻaitiitia ai le feliuliuaʻi o le tino ma maua ai le sili atu le malosi o le pulea.

E tusa ai ma faʻamalologa, o le Ford Focus fou o le a lelei le tautua i le sili atu ona mamana, faʻafetai i le faʻaogaina o se faʻavae fou e tuʻufaʻatasia i le tutoʻatasi tutoʻatasi tua faʻatasi ma faʻalua manaʻoga ma lima asymmetric. O se fofo o le a fa'amalieina i le taimi e tasi le fa'amafanafanaga ma le tali atu i le ta'avale ta'aloga. I fa'aliliuga fa'aletonu (1.0 Ecoboost ma le 1.5 EcoBlue), e le tau fa'afeagai ma ia taimi olaola, o le taofiga pito i tua o le ai ai se fausaga pa torsion.

Mulimuli ane na faaalia. E lima pito i luga o le Ford Focus fou 14157_6
Mo le taimi nei, o le ta'aloga sili ona ta'aloga o le ST-Line.

O lenei evolusione i tulaga o chassis ma faʻamalologa ua faʻamalosia i le faʻaaogaina muamua o le Ford CCD (Continuous Damping Control) tekinolosi i le Taulai, lea e mataʻituina, i 2 milliseconds uma, o tali o le faʻamalolo, tino, taʻavale ma taofi, fetuutuunai le tali. o le fa'asusu e maua ai le tali sili.

O le Ford Focus fou fo'i na fa'amuamua le polokalame Ford Stability Control, na fausia i totonu o le fale e le fa'ailoga ma fa'alogo fa'apitoa mo le Focus. I le faʻaopoopoga i le faʻalavelave i le tuʻuina atu o le eletise (ESP) ma le faʻaogaina o le taofiga (CCD), o lenei polokalame e faʻaogaina ai foi le Torque Vectoring Control system ma le faʻatautaia ma le Taui Faʻatonu (Torque Steer Compensation). ).

Tekinolosi: tuʻuina atu ma faʻatau atu

O le Ford Focus fou o loʻo faʻaalia ai le tele o tekinolosi i le talafaasolopito o le ituaiga - e sili atu nai lo le Ford Mondeo - e ala i le faʻaaogaina o tekinolosi faʻaautomatika Tier 2.

I le tuufaatasia, o le tele o tekinolosi mo le Ford Focus fou e aofia ai:

  • Adaptive Speed Control (ACC), ua faʻaleleia nei ile Taofi & Alu, Faʻailoga Faʻailoga Saosaoa ma Lane Centering, e faʻatautaia ma le faʻafaigofie feoaiga taofi ma alu;
  • Ford Adaptive Headlamp System ma le Predictive Cornering Lighting fou (e fa'aoga mea pu'eata i luma) ma fa'ailo-maaleale galuega e fa'ata'ita'i ai fa'ata'ita'iga molī ma fa'aleleia atili le va'aia e ala i le mata'ituina o pi'o i luga o le auala ma - o se pisinisi muamua - fa'ailoga o feoaiga;
  • Active Parking Assist System 2, lea e otometi lava ona fa'agaoioia le atigipusa, fa'avavevave ma taofi e maua ai le 100% ta'avale tuto'atasi;
  • Ford's muamua Head-up display (HUD) system na maua i Europa;
  • Fesoasoani Manuvavale Aveese , o se tekinolosi e fai ma sui o le muamua i le vaega, fesoasoani i avetaavale e alo lemu pe tutu taavale, ma aloese ai mai se fetoaiga e ono tulaʻi mai.

I tulaga o masini saogalemu, o mea taua ia - o loʻo avanoa e pei o se faʻataʻitaʻiga poʻo se filifiliga, faʻatatau i faʻaliliuga.

New Ford Focus 2018
I totonu ole Ford Focus fou.

I tulaga o masini faʻamafanafana, o le lisi e lautele foi. I totonu o Europa, Ford o le a faʻaavanoaina se telefoni feaveaʻi WiFi hotspot system (FordPass Connect) lea, faʻaopoopo i le faʻafesoʻotaʻi i le 10 masini, o le a faʻatagaina foi:

  • Su'e le ta'avale i se paka ta'avale;
  • Mataʻituina le tulaga o le taʻavale mamao;
  • Loka mamao/tatala faitotoa;
  • Amata mamao (i luga o faʻataʻitaʻiga ma faʻasalalauga otometi);
  • Galuega eCall (valaau fa'afuase'i fa'afuase'i pe a tupu se fa'alavelave matuia).

I totonu foi o lenei vaega, o le induction cell phone charge system e taua foi le taʻua - o se tekinolosi e le o se mea fou i le vaega.

I tulaga o infotainment, o loʻo ia i matou le faiga SYNC 3 , lagolagoina e le valu inisi lau pa'i e mafai ona fa'agaioia e pa'i ma swipe taga, ma fetaui ma Apple CarPlay ma Android Auto™. E le gata i lea, o le SYNC 3 e mafai ai e avetaavale ona pulea le leo, faʻatautaia ma galuega faʻatonutonu o le tau, faʻatasi ai ma telefoni feaveaʻi, faʻaaoga naʻo le leo poloaiga.

Mulimuli ane na faaalia. E lima pito i luga o le Ford Focus fou 14157_9
Ata o le SYNC3 infotainment system.

O le tele o faʻaoga faʻapipiʻiina o le ai ai foi le B&O Play hi-fi sound system, lea e ofoina atu le 675 W o le mana tufatufaina i luga o le 10 failauga, e aofia ai le 140 mm subwoofer, faʻapipiʻi i totonu o le ogalaau, ma se failauga ogatotonu i le ogatotonu o le dashboard. .

O afi o le Ford Focus fou

Ole tele ole afi ole Ford Focus fou e aofia ai afi Ford EcoBoost , penisini, ma Ford EcoBlue , tiso, i tulaga eseese o le eletise - e pei ona tatou vaʻaia mulimuli ane - ma o loʻo tausisia uma tulaga Euro 6, fuafuaina e faʻavae i luga o le WLTP fou (World Harmonized Light Vehicle Test Procedure) auala fuaina o taumafa.

O le lauiloa 1.0 lita Ford EcoBoost afi o le a maua i le 85, 100 ma le 125 hp versions, ma le 1.5 lita EcoBoost afi fou ua fuafuaina i le 150 ma le 182 hp variants.

Mulimuli ane na faaalia. E lima pito i luga o le Ford Focus fou 14157_10
Vignale 'Open Skies' version.

I le itu o le Diesel, o le 1.5-lita EcoBlue fou o loʻo ofoina atu i le 95 ma le 120 hp variants, faʻatasi uma ma le 300 Nm o le torque, ma valoia CO2 emissions o le 91 g / km (lima-faitotoa saloon version). O le afi 2.0-lita EcoBlue e atiaʻe le 150 hp ma le 370 Nm o le malosi.

O nei afi uma o loʻo i ai le Start-Stop system e pei o tulaga masani, ma e tatau ona oʻo atu i le faʻaaogaina moni e maualalo ifo nai lo le augatupulaga muamua, talu ai o le Ford Focus fou e oʻo atu i le 88 kilokalama mama nai lo le augatupulaga o loʻo iai nei.

O afea e taunuu ai le Ford Focus fou i Potukale?

O le amataga o le faʻatauina o le Ford Focus fou i Potukale ua faʻatulagaina mo le masina o Oketopa. E le o iloa lava tau o le maketi a le atunuu.

Faitau atili