I le uili o le SEAT Leon ST 1.4 TGI. Ua e ... afea?

Anonim

O le SEAT Leon ST o se tasi o faʻatau sili ona lelei o le faʻailoga Sipaniolo. O le lelei lelei o le fausiaina - faʻaalia i faʻamatalaga e pei o le mamao i tuʻufaʻatasiga o le tino poʻo totonu, toetoe lava a galo ia i tatou o loʻo i ai se 'tausoga' e taʻua o le VW Golf - faʻatasi ai ma isi vaega taua e pei o le avanoa ma le agavaʻa, maua. faia le van Sipaniolo e fiafia i ai le tele o kamupani ma tagata taitoatasi.

Ua uma ona matou faʻataʻitaʻiina le version 1.0 TSI Ecomotive, faʻapipiʻiina i le afi penisini agavaa mai le VW Group, o se suiga ogaoga i le Diesel, aemaise lava mo tagata taʻitoʻatasi - fai le numera ma fai au lava faʻaiuga. Ae i kamupani, o nisi taimi mo mafuaaga tau tupe, o nisi taimi mo mafuaaga aoga, o Diesel e tumau pea i le mafaufau o tagata fai filifiliga. Mafua'aga e le o se mea e sui ai fa'ata'ita'iga penisini. Ia, o le mea lea e sau ai le SEAT Leon ST 1.4 TGI i lona lava ...

O le isi mea ua ta'ua SEAT Leon ST 1.4 TGI

O lo'o ufitia le Diesel i se “ao pogisa” - o se fa'aupuga... a ea? — e uiga i lou lumanai. E le iloa lelei e tagata fa'atau mea e fa'amoemoeina ma kamupani (aemaise lava kamupani) - o se tasi lea o fa'atauga autu mo Diesels - o lo'o faitaulia le fa'amalosia o le fa'ata'ita'iga a le WLTP ma le tau o totoe o lo'o iai nei. fesuia'i.

NOFOA Leon ST TGI
TGI tama'ita'i ma alii.

SEAT na filifili e agai i luma, aua a o ou amata i le tusitusi, o le SEAT Leon 1.6 TDI o le filifiliga lea a le tele o kamupani ma pule o vaʻa. O le tali a le SEAT i lenei fa'afitauli e sau e ala i se fa'aliliuga e fa'atūina e le CNG (kasa fa'anatura compressed): le SEAT Leon ST 1.4 TGI.

iloa le eseesega

Afai tatou te ufiufi le acronym TGI, e toetoe lava a le mafai ona iloa o loʻo tatou i tua o le uili o se taavale kesi masani (VGN). I tulaga o le faʻaaogaina, e leai se eseesega i le va o lenei faʻasologa ma soʻo se isi penisini tutusa - i le ala, o le SEAT Leon ST 1.4 TGI e faʻaaogaina uma ituaiga o suauu (petrol ma CNG). O le fesuiaiga i le va o le tasi suauu ma le isi e otometi atoa (e leai ni ki) ma e toetoe lava a le iloa.

Masalo (atonu!) o loʻo i ai sina paʻu laʻititi o le malosi pe a matou taʻavale e faʻaaoga le CNG. Ae e matua leai lava se taua.

I tulaga faʻapitoa, o le faʻaogaina o taʻavale kasa masani (VGN) e maua ai le faʻapolopolo i tulaga e lua. I le tasi itu, i luga o le faavae o le lita tutusa, tau kesi masani e tusa ma le 70% itiiti ifo nai lo tiso. I le isi itu, VGN e faʻaaogaina se suauʻu mama mama, lea e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le tausiga e tusa ai ma suiga o le suauu, mo se faʻataʻitaʻiga.

NOFOA Leon ST TGI
O le matou SEAT lauiloa Leon ST. E ese mai i le fa'apuupuuga ma le taumafa fa'alenatura e fa'atatau i kesi, e leai se eseesega.

I le taimi o la matou suʻega, i le faʻaaogaina o le CNG na matou faʻamauina le averesi o le 4.2 kilokalama i le 100 km - faʻaaliga na ou tusia le kg / 100km ae le o le l / 100km. Ma e foliga mai e itiiti, aua o le mea moni e itiiti. O le afi e faʻasao ae o loʻo i ai se isi mafuaaga: o le kilokalama o le CNG o loʻo i ai le tele o le malosi e pei o le 1.5 lita o le penisini poʻo le 1.3 lita o tiso.

O le tane CNG e 15 kilokalama ma le tane suauu 50 lita. I'uga? E sili atu i le 1200 kilomita o le tutoatasi.

E iai sau mea uma e alu sa'o? E leʻo le taimi nei.

O loʻo i ai se faʻafitauli taua tele e uiga i tapulaʻa o lenei SEAT Leon ST 1.4 TGI, lea e faʻatatau i fesoʻotaʻiga tuʻuina atu. I le isi itu o le atunuʻu o le a le sili atu ma le sefulu lua nofoaga CNG - o nisi oi latou e faʻatapulaaina sapalai tumaoti - ma o le tane a Leon e na o le 15 kilokalama lona malosi. Le mea e tu'uina atu ia te oe, tusa lava, tuto'atasi mo le 350 km galue i le kesi. A maeʻa lena… o le meaʻai e tatau ona penisini.

NOFOA Leon ST TGI
Tulaga sili ona lelei o le ta'avale. Ma o nei nofoa e tatau ona fa'ata'atia!

O le mea lea, i Potukale o loʻo i ai pea se auala umi e alu ai mo lenei suauʻu ina ia maua lona nofoaga talafeagai i le maketi. Nofoaga tatau aisea? Aua o le Kesi Faanatura e sili ona mama i isi suauu. Ma o le eletise eletise ua faʻalauiloaina tele - ma lelei ... - aisea e le faʻalauiloaina ai foi le VGN?

Pe a faatusatusa i afi penisini, o le carbon dioxide emisi mai le VGN e tusa ma le 20% maualalo, non-methane hydrocarbon (HCnM) e 80% maualalo, ma nitrogen oxides e 40% maualalo.

O le mea lea i le lumana'i e foliga mai o le eletise - pe ala i le maa po'o le suauu (aka hydrogen) ta'avale eletise - o le kesi masani e mafai ona avea ma suauʻu faʻasolosolo sili. E le manaʻomia se suiga faʻatekonolosi (pei o le eletise), naʻo se fesoʻotaʻiga tuʻuina atu. O lo'o iai le tekonolosi, ua na'o le afi tuai o le taamilosaga o le Otto ma se mea'ai fou.

NOFOA Leon ST TGI
O nei uili 17″ e filifili.

Ua saogalemu?

E 100% saogalemu le tekonolosi fa'a'a'ai a le SEAT (CNG/petrol). Ua tapunia lelei le faiga o suauu. E le gata i lea, o tane kesi ua mamanuina e tetee atu i le sili atu ma le faaluaina o le mamafa o tulaga masani o le faʻaaogaina, ma ua faʻapipiʻiina taʻitasi ma se valve saogalemu tutoatasi.

O le kesi fa'alenatura o lo'o fa'aaogaina i le SEAT Leon ST 1.4 TGI e tutusa ma le fa'aoga i totonu o tatou fale. O le ese'esega e fa'apipi'i i totonu na'o le 1% o le avanoa.

E le gata i lea, o taʻavale ua faʻapipiʻiina i tekinolosi CNG e faʻatatau i tulaga saogalemu tutusa (faʻalavelave-suʻega) pei o isi taʻavale. Mo se fa'ata'ita'iga, a'o le'i fa'amaonia tulaga lelei, o ta'avale uma a le SEAT ua fa'apipi'iina i le CNG e fa'aulu i luga i le gafatia ma faia se su'ega fa'apitoa e iloa ai kesi. O lenei pulega lelei e aofia ai le 100% o le gaosiga o taavale na faʻapipiʻiina muamua ile CNG.

Siaki le ata ata o lenei tala:

I le uili o le SEAT Leon ST 1.4 TGI. Ua e ... afea? 14222_5

Maimau pe ana mafiafia le uu o le foeuli. Ae na'o a'u o lo'o fa'asea i'inei i le potu talafou.

I luga o le upega tafaʻilagi a le Portuguese Association of Natural Gas Vehicles (APVGN) e mafai ona e faitau i mea nei:

O ta'avale fa'amalosi NG e saogalemu e pei o ta'avale o lo'o fa'aogaina suau'u masani e pei o le penisini. O le mea moni, i atunu'u o lo'o iai tu ma aga o le fa'aogaina o VGN, e to'atele pule o femalaga'iga a'oga e filifili le GN e fa'anofo pasi a'oga. O le kesi faanatura, e le pei o suauʻu vai ma le LPG, e sosolo i totonu o le ea pe a tupu se faʻalavelave, aloese mai le lamatiaga o le afi e mafua mai vaitaele o penisini poʻo tiso poʻo le LPG i luga o le eleele.

Ma e tatau ona ou faatauina?

Afai o oe o se tagata fa'apitoa, o le tali e foliga mai o le leai. Afai o oe o se kamupani - talofa kamupani! - lelei, o loʻo i ai le lelei o lafoga, o loʻo i ai le tamaoaiga o le faʻaaogaina, o le popolega mo le siosiomaga faʻapea foi (faʻasaoina le ola o se aiga o penguins i Antarctica o se mea e foliga lelei i taimi uma i soʻo se lipoti faʻaauau a le kamupani) ae o loʻo ia te oe le fa'afitauli ile feso'otaiga sapalai. Faʻalagolago ile faʻaogaina e au tagata faigaluega a latou taʻavale ma pe o le a le latalata i se nofoaga e faʻatumu ai le suauu, atonu e le o se faʻafitauli tele.

I le uili o le SEAT Leon ST 1.4 TGI. Ua e ... afea? 14222_6
O nofoa fa'ata'oto nei e tatau ona fa'ata'atia i luga o Leona uma - e matua lelei lava.

E pei ona fai mai le Failautusi Aoao o Malo Aufaatasi i le taimi nei "naʻo le faia o le numera", o le mea lena e totogi ai oe. Ae o le a ou fesoasoani ia te oe (o le mea lena latou te totogiina mai ia te aʻu ...) o le tau o lenei SEAT Leon ST 1.4 TGi e le ese tele mai le talosaga a le brand mo le SEAT Leon ST 1.6 TDI:

349 euros, e aofia ai le VAT, mo se konekarate 48-masina ma le 80 afe kilomita, i le SEAT Leon ST 1.4 TGI version ma le tulaga meafaigaluega Style.

A o le taumafa, e fia se tupe e mafai ona e sefe? Fa'apea o le taimi na ou tusia ai nei laina o le Kg o le CNG o le € 0.999 ma o le lita o le tiso o le € 1.284, ma le manatu o le SEAT Leon 1.4 TGI e fa'aaogaina le 4.3 kg / 100km ma o le SEAT Leon ST 1.6 TDI e fa'aaogaina le 5.9 l. /100km (i luga o se auala faapena), o le mea lea e maua ai se sefe o... lelei, ua ou leiloa. E sili le fai o se laulau:

Leon TGI CNG taumafaina (kg/100 km) Leon TDI fa'aaogā tiso (l/100 km) CNG tau mo 100 km (€) Tau tiso mo le 100 km (€) CNG fa'asao/tiso (%)
Fa'asino ala ile km77 ile alatele 4.3 5.9 €4.29 €7.57 43.4%

E tasi le mea e mautinoa, a aunoa ma le "afai" o le fesoʻotaʻiga tuʻuina atu, o le SEAT Leon ST 1.4 TGI o le a avea ma se tauva malosi e tau ai le pule o le Diesel i vaʻa a kamupani. Faatasi ai ma se peti mamafa i luga o le sapalai fesoʻotaʻiga, atonu e sili atu nai lo lena...

Faitau atili