O le isi itu o Toyota i Potukale e te le iloa

Anonim

Talu mai Salvador Fernandes Caetano faʻafeiloaʻi Toyota i Potukale 50 tausaga talu ai - e te iloa faʻamatalaga o lena taimi iinei - ua fausia e Toyota lona igoa i lo tatou atunuu, e le gata o se taʻavale, ae o se faʻailoga e fesoʻotaʻi atu i le alofa alofa ma le agafesootai .

O se sootaga e loloto ma le mafaagaloina o lo o tusia i le DNA a Toyota

I aso nei, o le alofa alofa ma le agafesootai o ni fa'amatalaga masani i le gagana fa'apitoa, ae i le 1960s e leai. Salvador Fernandes Caetano sa avea pea ma se tagata va'ai, ma o le auala na ia va'ai ai - e o'o lava i lena taimi - o le matafaioi a kamupani i sosaiete o se isi fa'ata o lena va'aiga.

Toyota i Potukale
falegaosi Toyota i Ovar

O se tasi o nei faʻataʻitaʻiga na amata mai i le faaiuga o le 1960. O Toyota i Potukale o se tasi o kamupani muamua na faʻatinoina se faiga faʻavae o tupe mama mo ana tagata faigaluega.

O se faaiuga e mafai ona faateia ai i latou e le iloa le talafaasolopito o le ituaiga i Potukale. O se tasi o mafuaʻaga na sau ai Toyota i Potukale e faʻatatau tonu i lenei popolega mo tagata. O le aofa'i o tagata ma aiga na fa'afaigaluegaina e le fa'ailoga ma le tiute na o'o mai ai, sa nofoia le mafaufau o lona Fa'avae "i le ao ma le po".

O le isi itu o Toyota i Potukale e te le iloa 14248_2
Salvador Fernandes Caetano e leʻi manaʻo i le vaitau ma le maualuga o le tauvaga siʻosiʻomaga o le alamanuia o le tino - o le gaioiga muamua a le Salvador Caetano Group - e lamatia ai le tuputupu aʻe o le kamupani ma le lumanaʻi o aiga na faʻalagolago i ai.

O le taimi lena na tulaʻi mai ai le ulufale atu i le vaega o taavale, e ala i Toyota, o se tasi o avanoa mo le faʻalauteleina o gaioiga a le kamupani.

O lenei tautinoga malosi ma le faamaoni i le afioaga na maua ai Toyota i Potukale le lagolago na manaomia e manumalo ai i nisi o vaitaimi sili ona faigata i le talafaasolopito, i le taimi o le Estado Novo ma pe a uma le 25th o Aperila.

Lotogatasi, faatuatuaina ma tautinoga. O luga o nei mataupu faavae na faavae ai le sootaga a Toyota ma sosaiete mai le amataga.

Ae o le sootaga a Toyota i le sosaiete e le gata i ana pisinisi pisinisi. Mai fa'asalalauga fa'alauiloa i sailiga tupe, e ala i le fa'atūina o se nofoaga fa'aa'oa'oga fa'apolofesa, o lo'o fa'atino pea e Toyota se sao to'aga i le sosaiete e sili mamao atu i ta'avale. O le Toyota lea i Potukale o le a tatou mauaina i laina e sosoo ai.

galuega i le lumana'i

Na taʻua e Salvador Fernandes Caetano i se tasi taimi: "I le asō e pei o ananafi, o la tatou galuega o loʻo faʻaauau pea le Lumanaʻi". O le agaga lea na feagai ai le faʻailoga ma lona i ai i Potukale mo le 50 tausaga.

E le na'o le fa'atauina atu o ta'avale. O gaosiga ma a'oa'oga o poutū o Toyota i Potukale.

O se tasi o mafuaaga a Toyota mo le mitamita i Potukale o le Salvador Caetano Vocational Training Center. Faatasi ai ma nofoaga tutotonu e ono i le salafa o le atunuu ma ofoina atu vasega e faatatau i le vaega o taavale afi, e pei o le mechatronics po o le valiina, ua uma ona agavaa le nofoaga autu nai lo le 3,500 talavou talu mai le 1983.

O le isi itu o Toyota i Potukale e te le iloa 14248_3
E oo lava i aso nei, o le falegaosimea a Toyota i Ovar o se tasi o nofoaga sili ona tele mo galuega i le vaega o taavale i totonu o le atunuu.

Fa'amatalaga numera, lea e sili atu i mea uma e fai ma sui o se sao i le fa'avaeina ma le lumana'i o le atunu'u ma alu i tua atu o mea e fiafia i ai le kamupani.

Afai e leai ni tagata faigaluega, ia faia.

Salvador Fernandes Caetano

O le auala lena na tali atu ai Salvador Fernandes Caetano, faatasi ai ma le tuusao sa masani ai, i le Faatonu Sili o Tagata Faigaluega a le kamupani ona o le le lava o tagata tomai faapitoa i vaega eseese o galuega.

Toyota Solidarity

Talu ai na fa'apipi'i le Toyota Factory i Ovar i le 1971 - o le fale gaosi muamua a Iapani i Europa - o le tele o taumafaiga a Toyota na fa'atatau i le lagolagoina o fa'alapotopotoga lautele, e ala i le ofoina atu o ta'avale.

O le isi itu o Toyota i Potukale e te le iloa 14248_4

Toyota Hiace

O taimi taua mo le faʻailoga na toe faia i le tele o tausaga talu mai le 70. I le 2007 na fausia ai le "Toyota Solidária", lea na faʻaputuina ai tupe, e ala i le faʻatau atu o oloa pe a uma ona faʻatau, mo le mauaina ma le ofoina atu o taavale i faʻalapotopotoga faʻapea e pei o le Liki Potukale e faasaga i le Kanesa ma ACREDITAR, o se faavae e lagolagoina tamaiti e maua i le kanesa ma o latou aiga.

FAATASI MA LE NUU

O se tasi o fesoasoani e sili ona talafeagai e tuuina atu e Toyota i le atunuu o le mauaina lea o taavale e felauai ai tagata faaaoga i Private Social Solidarity Institutions – IPSS's. Talu mai le 2006, e silia ma le selau Hiace ma Proace vans ua tuʻuina atu i le faitau selau o faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu.

Fa'aauau pea

O se tasi o Toyota sili ona lauiloa Initiative o le “One Toyota, One Tree”. Mo Toyota fou uma na fa'atau atu i Potukale, o le fa'ailoga ua tu'uina atu i le totoina o se la'au o le a fa'aaogaina i le toe fa'ato'aga o nofoaga e afaina i mu.

Talu mai le 2005, o lenei fuafuaga ua totoina ai le silia ma le 130 afe laau i le atunuu tele Potukale ma Madeira.

Ma talu ai o le fa'aauauina o se pou fa'avae o Toyota, o le fa'ailoga fa'atasi ma QUERCUS i le 2006 i le poloketi "New Energies in Motion".

Toyota Prius PHEV

O le pito i luma o le Prius Plug-in o loʻo faʻailogaina i mata maʻai ma sili atu taʻaloga masani.

Ose fa'alauiloa fa'alauiloa fou o le si'osi'omaga na aofia ai a'oga ile taamilosaga lona 3 ma a'oa'oga maualuga ile atunu'u. I luga o le Toyota Prius, e tele faʻamatalaga faʻamatalaga sa faʻatulagaina i autu o le faʻasaoina o le malosi, malosi faʻafouina ma le gafatia le feʻaveaʻi.

Ua faaauau le tala…

Talu ai nei lava, Toyota Caetano Portugal na faavaeina se faiga faapaaga ma le Komiti o le Olimipeka Potukale, ma lagolagoina ai le Olimipeka ma le Paralympic taʻaloga, seia oʻo i le 2020 Olympic Games.

I lalo o lenei faiga faapaaga, Toyota, i le faaopoopo atu i le avea ma taavale aloaia a le Komiti, ua tuuto atu i le atiaeina o oloa feaveai gafataulimaina faatasi ai ma ni fofo faapitoa mo le faatinoga o taaloga eseese, faapea foi ma le tele o galuega faatino i le itu tau taaloga.

O le fa'aupuga muamua a le fa'ailoga o le "Toyota o lo'o iinei e nofo", ae ua sili atu mea na faia e le fa'ailoga.

toyota i Portugal
O le faaupuga fou Toyota i Potukale i le 50 tausaga mulimuli ane

E aga'i atu i le leai o ni fa'aoso

O nisi o gaioiga fa'aagafesootai o lo'o fa'amatalaina o se vaega o faiga fa'avae a Toyota ile lalolagi atoa ile Emissions: Zero. Ose faiga fa'avae e fa'atatau i le puipuia o le Natura ma le si'osi'omaga e ala i le fa'aitiitia o otaota ma fa'aitiitia le kasa oona.

O se taumafaiga na i'u ai i le fa'atauva'a o le ulua'i ta'avale fa'atosina tele, le Toyota Prius (i le 1997) ma fa'ai'u i le Toyota Mirai, o se fa'ata'ita'iga e fa'aola e le hydrogen, lea e na'o le ausa o le vai. E pei o le Prius, o le Mirai foi o se paionia, o le muamua lea o le gaosiga o le hydrogen-powered car.

O lenei anotusi e lagolagoina e
Toyota

Faitau atili