O se Honda CRX "fa'afale" ma le 400hp ma le uili i tua

Anonim

Afai e te fiafia i taavale taʻavale Honda, manatua le igoa lenei: Bennie Kerkhof, le tama Dutchman na faia se sauʻai i le faletaavale a lona tina.

Fa'alauiloa i le 1992, o le Honda CRX (Del Sol) o lo'o fa'anoanoa ai pea le tele o loto i aso nei. I le 160hp 1.6 VTI version (B16A2 engine) e le na'o le loto e mapuea, ae o lima e afu ma tamaiti aoga e fa'atetele - i se faapuupuuga, o le tautua atoatoa. E oo lava i aso nei, o le mamanu o le faʻataʻitaʻiga a Iapani o loʻo faʻaauau pea ona faʻafefeina e le tele o tupulaga talavou a latou tupe teu faʻatamaitiiti - o nisi taimi e faia e le supamaketi suiga - e faʻatau se tasi.

FESOASOANI: E puʻupuʻu tele le olaga e avea ma "fale"

Uiga i fuainumera taua (malosi, malosi ma mamanu) ae le lava e faamalieina ai Bennie Kerkhof, o se tamaititi aoga iunivesete o mea tau inisinia. Kerkhof, le fiafia i le uluai lomiga - o se mea e le masani ai i le au faʻataʻitaʻiga Honda ... - na filifili e aveese le gafatia atoatoa o lana Honda CRX.

"O iinei na lafoaia ai e Bennie Kerkhof le vaega o "tuners taga" ma tuuina atu se talosaga i le kalapu a atua o fale inisinia"

Honda civic del sol (1)

O le Honda CRX e mafai ona e vaʻaia i ata na faʻatauina i le 2011, ma talu mai lena taimi na avea o se "tulaga suʻega" mo aafiaga sili ona ogaoga. Na amata Kerkhof i mea fa'avae: uili fa'ailoga XPTO, fa'asuavau lapo'a tele ma se pusa turbo fa'avae. Mai iina, o suiga na sili atu ona mataʻutia: o le Garrett GT3076R turbocharger, fou intake manifold ma toe faʻaleleia atoa le tui, faatasi ai ma isi vaega.

VAAI FOI: JDM Aganuu: o le mea lea na fanau ai le tapuaiga a le Civic

O le taavale na vave ona oʻo i le 310 hp, ae mo lenei alii talavou e leʻi lava. Na ia faʻaopoopoina "i le pati" le lima-saoasaoa faʻasalalauga tusi lesona o le Honda Civic Type R, fetuutuunai faʻalavelave faʻafuaseʻi ma taofi o le Porsche Boxster - i le 2013, na alu ai Kerkhof i le Nürburgring i lana CRX ma faia se taimi faʻaaloalogia: 9 minute ma 6 sekone.

Fa'ai'uga o le poloketi? Ioe e leai…. Soʻo se tasi e faʻamaoni i le suia o taʻavale e avea o se mea fiafia e iloa lena mea o nei galuega faatino faatoa uma pe a uma le tupe, pe tuu e le uo teine ana ato i lona faitotoa (o nisi tagata e le ioe i lenei manatu mulimuli ?).

O iinei na lafoaia ai e Bennie Kerkhof le vaega "tuners taga" ma tuuina atu se talosaga i le kalapu atua atua fale. Na ia lokaina o ia lava i totonu o le faletaavale ma na o le alu ese ina ua alu le afi o lana CRX i tua:

O se Honda CRX

O le tane suauʻu na faʻanofo i luma - tufatufa mamafa e pei ona e manaʻomia ... -, faia faʻamalosi ma suiga i le taʻavale, ma faʻapipiʻiina le afi lauiloa B16 ma vaega sili ona lelei o loʻo maua i luga o le maketi et voilá: sili atu i le 400hp i le 8,200 rpm, uili tua ma le ogatotonu o le afi. . Mea uma i le nofoaga sa'o!

O lo'o iai lava nisi o pito talatala e tatau ona auli, e fa'atatau i le fa'alelei o taofi e tusa ai ma le tufatufaga fou o le mamafa, ae ui i lea, o le mea sili ona faigata ua uma ona fai. O le galuega atoa na fausia e Bennie Kerkhof i le faletaavale a lona tina, ma sa ia faasoaina e ia lava i luga o lana itulau Facebook.

del-sol-ogatotonu-engine-14
del-sol-ogatotonu-engine-2

Afai o lo'o e silafia nisi galuega fa'apenei, fa'afeso'ota'i mai ile imeli: [email protected]

O se Honda CRX

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili