PSA e mafai ona maua Opel. O faʻamatalaga o se mafutaga 5-tausaga.

Anonim

O le PSA Group (Peugeot, Citröen ma DS) faʻamaonia le avanoa e maua ai Opel. O le auʻiliʻiliga o lenei faʻatauga faʻatau ma isi fesoʻotaʻiga ua atiaʻe faʻatasi ma le GM.

O le faʻamalamalamaga na tuʻuina atu i aso nei e le PSA Group ma faʻamaonia ai o le Alliance lea na faʻatinoina ma General Motors talu mai le 2012, e mafai ona aofia ai le mauaina o Opel.

Ole feso'ota'iga PSA/GM: 3 fa'ata'ita'iga

I le lima tausaga talu ai, ma faʻatasi ai ma le vaega o taavale o loʻo feagai pea ma se faʻalavelave loloto, na fausia ai e Grupo PSA ma GM se soʻotaga ma faʻamoemoega nei: e suʻesuʻe avanoa mo le faʻalauteleina ma le galulue faʻatasi, faʻaleleia tupe maua ma le faʻaogaina lelei. O le faʻatau atu i le 2013, e le GM, o le 7% na faia i le PSA, e leʻi aʻafia ai le Alliance.

O lenei Alliance na maua tolu galuega faatino faatasi i Europa lea e mafai ona tatou maua ai le fou faailoaina Opel Crossland X (tulaga faʻateleina o le Citröen C3 fou), le lumanai Opel Grandland X (tulaga o le Peugeot 3008) ma se pisinisi malamalama laiti.

PSA e mafai ona maua Opel. O faʻamatalaga o se mafutaga 5-tausaga. 14501_1

O sini o nei talanoaga e leʻi suia pe a faʻatusatusa i le 2012. O le mea fou o le avanoa lea o Opel, ma i se faʻaopoopoga, Vauxhall, tuua le lalolagi o le sauai Amerika ma auai i le vaega Farani, e pei ona mafai ona faitau i le faamatalaga aloaia mai PSA:

"I lenei tulaga, General Motors ma le PSA Group e masani ona suʻesuʻeina avanoa faaopoopo mo le faʻalauteleina ma le galulue faʻatasi. O lo'o fa'amaonia mai e le PSA Group, fa'atasi ai ma General Motors, o lo'o su'esu'eina le tele o fuafuaga fa'ata'atia e fa'atatau i le fa'aleleia atili o ana tupe maua ma le fa'atinoina o galuega, e aofia ai ma le mauaina o le Opel.

I le taimi nei e leai se faʻamaoniga o le a maua se maliliega."

E silia ma le miliona taavale i le tausaga

Ole fa'atauga lea a Opel ile konetineta o Europa na'o ia, o lona uiga afai e tupu, o le tu'ufa'atasiga lea o le a suia ai le fausaga o le maketi. Mafaufau i fuainumera mo le 2016 ma Opel i le PSA sphere, o le a oʻo atu i le 16.3% le maketi a lenei vaega i Europa. O le vaega Volkswagen o loʻo i ai nei se vaega o le 24.1%.

O le taunuu mai o Carlos Tavares i le taʻitaʻiga o le PSA vaega na mafai ai e ia ona toe foʻi i tupe mama i ni nai tausaga. O le Potukale na faʻaitiitia le numera o faʻataʻitaʻiga e taulaʻi atu i le sili ona aoga, faʻateleina tupe maua ma faʻaitiitia tau faʻaogaina.

Faatasi ai ma Opel o loʻo faʻatasi ma Peugeot, DS ma Citröen, o lona uiga o se faʻaopoopoga o le tasi miliona taavale i le tausaga, e tusa ma le 2.5 miliona faʻatau i Europa.

O se Opel lelei, o le tasi lea?

O Opel e lei faigofie ona ola i tausaga talu ai nei. I le 2009 GM na taumafai e faʻatau atu Opel, o le, faatasi ai ma isi tagata talosaga, le FCA (Fiat Chrysler Automobiles). Ina ua maeʻa lenei taumafaiga, na ia amataina se fuafuaga toe faʻaleleia mo le faʻailoga, lea na amata faʻaalia ai ona taunuuga muamua.

Ae ui i lea, o le toe foʻi atu i tupe mama na tolopoina e le GM ona o le faʻatupulaia o tau faʻagaioiga i Europa ona o le Brexit. I le 2016, na lipotia ai e le GM i Europa le gau i luga atu o le 240 miliona Euro. O se faʻaleleia atili pe a faʻatusatusa i le sili atu i le 765 miliona Euro o gau i le 2015.

Punavai: PSA Vaega

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili