Amata malulu. Ayrton Senna i le uili a… Lada?

Anonim

O le ata e tuua ai i tatou e fai si le mautonu... Ayrton Senna aveta'avale, e foliga mai vave, a Lada (po'o VAZ, po'o AvtoVAZ) 2101. Su'ega ta'avale? Na fesoasoani i le atina'eina o se vaega o le taavale (pei o oe i le Honda NSX)?

O le mealilo e sili atu ona faigofie ona foia. O le ata na pueina i le 1986, i le faaiuga o le vaiaso o le Hungarian Grand Prix, o le ata muamua na pueina i le matagaluega a Hungaroring i Budapest.

Sa masani ona faia e le avetaavale Pasila se tasi po o ni nai taamilosaga faataamilo i taamilosaga na ia tauva ai, pe tietie pe i tua o le uili o se taavale masani. O le muamua lea o le Grand Prix e faia i tua atu o le Umea, e leai se mea e sili atu ona talafeagai nai lo le faʻaaogaina o se tasi o taʻavale masani i lena taimi, o le Lada 2101, faʻavae i le Fiat 124.

E le itiiti ifo ma le tasi le taamilosaga a Senna i le taamilosaga, faatasi ai ma le taimi na faamaumauina mo le manuia e Zsolt Mitrovics, o se sui o le vaega laveai faapitoa a le matagaluega.

Ayrton Senna GP Hanikeri

Ayrton Senna i le GP Hungary, sa laei i le ofutino lava e tasi na vaaia i le uili o le Lada.

Punavai: Drivetribe

E uiga i le "Amata malulu". Mai le Aso Gafua i le Aso Faraile i Razão Automóvel, o loʻo i ai se "Amata malulu" ile 8:30 i le taeao. A'o e inu lau kofe pe fa'aputuina le lototele e amata ai le aso, fa'aauau le fa'amata'aga i mea moni mata'ina, tala fa'asolopito ma vitiō talafeagai mai le lalolagi ta'avale. I lalo ifo o le 200 upu uma.

Faitau atili