Na sili atu le vave o Henri Toivonen nai lo le F1 i Estoril? Su'esu'eina le Talafatu.

Anonim

O nisi taimi ou te manatua ai mea e sili ona le masani ai i taimi sili ona le talafeagai. E fa'afefea? Taumafai e ta'u se tala i se leoleo ile taimi ole taotoga STOP ile 4:00 ile taeao.

O le vaega mulimuli o lona ituaiga na tupu ia te au i le vaiaso talu ai. E leʻo i le taimi o le STOP faʻagaioiga, ae o le taimi o le tuʻuina atu o faʻamatalaga mo le afi fou 1.5 TSI mo le Volkswagen Golf (lea o le a vave ona ou faʻasalalau iinei i Ledger Automobile).

Na sili atu le vave o Henri Toivonen nai lo le F1 i Estoril? Su'esu'eina le Talafatu. 14725_1

A'o tu'uina atu e se tasi o pule fa'atekinisi a Volkswagen mea ofoofogia fa'atekonolosi o lenei poloka fou, o lo'u mafaufau - ae ui i lea, mo mafuaaga e le mafai ona ou puleaina - na fafaguina se tala anamua.

O le talatuu e faapea o Henri Toivonen, i le 1986, sa televave i le Estoril Circuit i tua o le uili o lana Lancia Delta S4 nai lo le Formula 1 taavale i lena lava tausaga. Na lipotia mai, o le taimi o Toivonen o le a tuu ai le Delta S4 i le tulaga ono i luga o le faasologa i le GP a Potukale.

Na sili atu le vave o Henri Toivonen nai lo le F1 i Estoril? Su'esu'eina le Talafatu. 14725_2

O se tala fatu e fa'atupu ai le initaneti ma o lena… oi!, ua uma ona ou iloa pe aisea na ou manatua ai le tala o Toivonen i le taimi o le folasaga! Alfredo Lavrador, o le e tutusa le atunuu o Jeremy Clarkson (ae na te le taʻua "bacoradas"), na tautala i le malosi o taʻavale faʻatasi ma… pimba!

E LEʻI MISIA: O le taʻavale taʻavale Mercedes-Benz na "manava" mo le fetu

E aunoa ma se mea, na ou manatua ai le tala o Toivonen ma amata ona taʻu atu ia te ia le tala, "Na e iloa o Toivonen, blah, blah(...)" seia oʻo i le vaega na ia faʻalavelaveina aʻu. "O le a?! O se ta'avale fa'atasi mai le tulaga 6 i luga ole fa'asologa ole Formula 1? Ua e valea”, o le tala lea a Alfredo ma le faigofie e uiga ia te ia.

E moni, pe o se pepelo pe ua ou matua valea?

Ae mo le manatu mulimuli, e saʻo Alfredo - o nisi taimi e taʻalo ai aʻu e laʻu ECU. Ae mo le vaega o totoe, e pei ona e vaʻaia i nai laina o loʻo sosoo mai, o le avanoa e "lele" ai Toivonen i Estoril e le o se mea mamao.

Na sili atu le vave o Henri Toivonen nai lo le F1 i Estoril? Su'esu'eina le Talafatu. 14725_3

Na ou faalogo i le tele o taimi i le tala ia Toivonen na faʻaosoina tamaiti Formula 1 e oʻo lava i le fesili a Alfredo e leʻi faʻamalosi e fesiligia le moni o mea moni.

Seʻi o tatou faʻafeiloaʻi, o le manatu o se tama e sili atu le saoasaoa i totonu o se taʻavale faʻataʻavalevale nai lo le Formula 1 e matua fiafia, mataʻutia ma * faʻaalia se faʻamatalaga e te fiafia i ai iinei * e toetoe lava o se solitulafono le masalosalo. O le mea lena na faia e Alfredo, ma sa ia faia lelei tele…

Komipiuta i luga o o'u vae, ipu kofe e fa'atasi ma a'u (o nisi taimi ou te le inu ai, ae ou te fiafia i le manogi. Manias...), ki Google ma fa'asa'o le tala lea. Sauni mo se malaga e 30 tausaga? Tatou fai…

Na sili atu le vave o Henri Toivonen nai lo le F1 i Estoril? Su'esu'eina le Talafatu. 14725_4

Fa'afeiloa'i i le 80s valea.

E le mafai ona toe tepa i tua i le 80s e aunoa ma le faaosofia o lagona e pei o le faamemelo ma le moomoo.

O le faamemelo i tagata soifua na sao mai i tulafono faatonutonu e faatagaina ai taavale e sili atu nai lo le 600 hp ma le Formula 1 taavale e sili atu nai lo le 1000 hp, faatasi ai ma isi mea, e pei o le leai o ni faʻamatalaga o meaʻai i le afifiina - gaʻo ola, mate talavou pe o le a ola. vave , oti talavou? Po o le a lava.

Ma e misia aua, leaga, o le valea o se faamanuiaga i nisi o taimi, ma e pei lava ona ou fiafia e 'ai falai falai e tumu masima, ou te fiafia foi e matamata i le vaaiga a na taavale. Ou te mautinoa afai e te vaʻavaʻai totoʻa i lenei ata, o le ae mauaina lou tama poʻo lou tamamatua i le pito i luga ole piʻo o le Serra de Sintra.

Na sili atu le vave o Henri Toivonen nai lo le F1 i Estoril? Su'esu'eina le Talafatu. 14725_5

Litanies ese, tatou oʻo i mea moni. Na pailate moni e Henri Toivonen le Lancia S4 i Estoril i le 1986? Ioe. Ua leva ona malulu le kofe ina ua ou mauaina faʻamatalaga faʻatuatuaina e uiga i lenei mea na tupu.

Ninni Russo, faatonu o le au Lancia i le World Rally Championship i le 1980s, na faʻamaonia lenei mea i luga o le upega tafaʻilagi a Red Bull.

Na sili atu le vave o Henri Toivonen nai lo le F1 i Estoril? Su'esu'eina le Talafatu. 14725_6

E mafai ea e le WRC ona vave pei ole F1?

E manatua e Ninni Russo lena suʻega ma le fou e mafai, sili atu i le 30 tausaga mulimuli ane. I lana tautalaga i le vaega o taʻaloga taʻavale malosi, fai mai Russo: "E foliga mai e ofoofogia, ae o le va i le va o le F1 ma le WRC i lena taimi e leʻi tele e pei o aso nei."

O le mea moni, ua suia taimi i aso nei, ma ua faʻamalosia i tatou e faʻaalia se ataata mataʻutia pe a tatou vaʻaia se SUV "ona" B-vaega o loʻo pasia. Latou te malolosi, latou te ofoofogia ae ... o se Yaris, moni?!

Na sili atu le vave o Henri Toivonen nai lo le F1 i Estoril? Su'esu'eina le Talafatu. 14725_7

I aso ua mavae, o le ataata e le samasama, e tatala ma faamaoni. O le ataata o se tasi na faatoa vaai atu i se taavale tuuga tuuga moni na ui ane. O taavale na mafua ai ona tatou miti. Taumafai e moemiti i se Polo. O le mea moni, e leai se tasi e moemiti i se Polo poʻo se Fiesta.

Ae ou te le'i taliina le €1 miliona fesili: pe mafai ea se WRC ona vave pei ole F1?

Le usitaʻia tulafono, ae i se suʻega tumaoti masalo. E leʻi faigata ona faʻateleina le malosi o le Delta S4 i le 700 hp e ala i le faʻateleina o le mamafa o le Turbo. E le gata i lea, o loʻo matou talanoa e uiga ia Henri Toivonen. O se tasi o avetaavale sili ona talenia, leai se fefe ma sili ona saoasaoa e nofo i le va o le 'aiga ma le foeuli o se taʻavale.

Mo Russo, afai ei ai se tagata i luga o le fogaeleele e mafai ona ausia se tulaga maualuga, o Toivonen.

"I loʻu manatu, o Henri o le avetaavale na sili ona lelei le taalo i le S4. O se taavale faigata tele. Ma gauai atu! Ou te le o fai atu e leai se lagona o isi tagata tietie i le S4. Ae sa i ai se isi mea a Henri, sa ia te ia se lagona faapitoa.

O se avetaavale, o le mea e leaga ai, sa aafia i lena lava lagona. O se faʻalavelave i ni nai masina mulimuli ane na faoa ai lona ola ma faʻailoga o le lalolagi e mautinoa lava na te manumalo ai. I le ata o loʻo i lalo, o Ninni Russo o loʻo talanoa ma Henri Toivonen:

Na sili atu le vave o Henri Toivonen nai lo le F1 i Estoril? Su'esu'eina le Talafatu. 14725_8

Ua amata ona fai le tala

E o'o mai i le taimi nei ua maua e le sikoa: Guilherme Costa 1 – 0 Alfredo Lavrador. O loʻo ia i matou le avetaavale, matou te maua le taʻavale, o loʻo ia i matou mea uma e faʻaauau pea ona talitonu i lenei tala faʻasolopito.

O lea seʻi o tatou faʻaauau le faʻamatalaga a Ninni Russo.

FESOASOANI: DAF Turbo Twin: o le "super loli" na manaʻo e manumalo i le Dakar atoa

"I ni nai vaiaso aʻo lumanaʻi le Rally de Portugal, sa i ai se suʻega i Estoril. O se su'ega tumaoti ma sa fiafia Henri - e faigata ona ta'u atu po o le a le taimi. Ae o se taimi na faafaigofie ai o ia i totonu o le 10 pito i luga i suʻega Formula 1 lea na tupu i Estoril i le lua pe tolu vaiaso na muamua atu”.

Faatali mo sina minute… su'ega? Ae e leʻi i ai i le agavaa o le GP o Portugal?! O su'ega e tasi le mea, o le agavaa o le isi lea mea. Leaga... Guilherme Costa 1 – 3 Alfredo Lavrador.

E pei ona tusia e Redbull.com, 30 tausaga ua mavae i le taimi nei (faatoa ou fanau mai). Ma ona o le "so'o se tasi e fa'amatalaina se tala e fa'aopoopoina se manatu", peita'i, o su'ega Formula 1 na amata ona fenumia'i ma agava'a i le taimi o le Grand Prix. E le tutusa le mea.

Na sili atu le vave o Henri Toivonen nai lo le F1 i Estoril? Su'esu'eina le Talafatu. 14725_9

E foliga mai, o Toivonen ma lana Delta S4 e leʻi maua lava se avanoa e teteʻe ai i se Fuafuaga 1. Ae, o se tala fiafia lava. Ma ou te tau atu atili ia te oe. O iinei i Razão Automóvel, e i ai sa'u matafaioi e ta'u atu le mea moni, ae i talanoaga ma uo ua ou le toe i ai lena matafaioi.

MAMALU O LE TUAI: Lancia, matou te manatua pea oe pei o lenei!

O lea ou te faamoemoe o le a outou mulimuli i la’u faataitaiga. O le isi taimi e te talanoa ai e uiga i taavale ma au uo, faʻaauau le fafagaina o le tala faʻasolopito e faapea i le 1986 Grande Premio de Portugal, mai le laina lona lua o le faʻasologa, na ono amata ai se taʻavale faʻatasi.

Afai o au uo e pei o aʻu, pe a oʻo mai i taavale, e sili atu le pepelo o le tasi nai lo le isi (leai Sancho, e leai se tasi e talitonu o lau Mercedes 190 o loʻo galue pea i le 200km / h), o lea ... faʻamolemole faʻasalalau lenei tala faʻatasi ma sosi uma . Ae mo aʻu uo, pepelo pe leai, ou te le faʻatauina i latou i se mea. Po o i latou e fai mai ia te aʻu e valea.

Na sili atu le vave o Henri Toivonen nai lo le F1 i Estoril? Su'esu'eina le Talafatu. 14725_10

Punavai: Redbull.com

Faitau atili