Toyota o le a sili atu le peti i le eletise. O le auala lena e te faia ai

Anonim

Toyota, lea sa taʻimua i le evolusione ma le suiga o le taavale agai atu i se faʻataʻitaʻiga e sili atu le siʻosiʻomaga ma le gafataulimaina - o le 1997 na amata ai e le Toyota Prius lana faʻatauga, o le faʻasologa muamua na gaosia -, ua toe "taʻavale i luga lana faʻasalalauga. lima ”.

O le tulaga o le lalolagi o loʻo faʻaogaina ai le faʻailoga Iapani ua vave ona suia ma o luʻitau o le siosiomaga o loʻo tatou feagai e tatau ona faʻafeiloaʻi - vevela o le lalolagi, faʻaleagaina o le ea ma le faʻatapulaʻaina o punaoa faanatura.

E foliga mai e le lava na'o tekinolosi fa'atosina, e ui lava i le a'afiaga o le maualuga o le numera o ta'avale fa'atosina na gaosia talu mai le 1997 - sili atu i le 12 miliona, e fetaui ma le fa'aitiitiga o le 90 miliona tone o le CO2 na fa'aolaina. O se numera o loʻo faʻamoemoe e faʻatupulaia tele i tausaga a sau, faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o tekinolosi i le tele o faʻataʻitaʻiga - o le sini o le faʻatau atu o le 1.5 miliona taʻavale eletise i le tausaga i le 2020 na ausia i le 2017, o lea e le o faʻaitiitia le manaʻoga.

E fa'afefea ona fa'avave e Toyota le fa'aeletiseina o ana fa'ata'ita'iga?

Toyota Hybrid System II (THS II)

O le THS II o loʻo faʻaauau pea ona avea ma se faʻasologa faʻasolosolo / tutusa, i se isi faaupuga, o le afi afi ma le afi eletise e faʻaaogaina e faʻanofo ai le taʻavale, ma le afi vevela e mafai foi ona avea ma afi eletise mo le faʻaogaina o le. afi eletise. O afi e mafai ona taʻavale faʻatasi pe faʻatasi, faʻalagolago i tulaga, saili pea mo le maualuga maualuga.

Ua uma ona tapena le fuafuaga mo le isi sefulu tausaga (2020-2030) ma ua manino le sini. E oo atu i le 2030 Toyota ua faamoemoe e faatau atu le sili atu i le 5.5 miliona taavale eletise i le tausaga, lea o le tasi miliona o le a 100% taavale eletise - pe o le maa po o le suauu.

O le taʻiala e faʻavae i luga o le saoasaoa faʻavavevave i le atinaʻeina ma le faʻalauiloaina o le tele o taʻavale eletise (HEV, taʻavale eletise eletise), taʻavale faʻapipiʻi faʻapipiʻi (PHEV, taʻavale eletise faʻapipiʻi), taʻavale eletise eletise (BEV, taʻavale eletise eletise. ) ma taavale afi eletise (FCEV, taavale afi eletise).

O le mea lea, i le 2025, o faʻataʻitaʻiga uma i le Toyota (e aofia ai le Lexus) o le ai ai se fesuiaiga eletise poʻo se faʻataʻitaʻiga e naʻo le ofo eletise, faʻaitiitia i le zero le faʻataʻitaʻiga na atiaʻe e aunoa ma le faʻaogaina o le eletise.

Toyota o le a sili atu le peti i le eletise. O le auala lena e te faia ai 14786_1
Toyota CH-R

O le mea taua o le faʻalauiloaina o 10 100% faʻataʻitaʻiga eletise i tausaga o lumanaʻi, e amata i Saina ma se eletise eletise o le lauiloa C-HR i le 2020. Mulimuli ane 100% eletise Toyota o le a faasolosolo malie ona faʻafeiloaʻi i Iapani, Initia, Iunaite Setete o Amerika. , ma ioe, i Europa.

A tatou vaʻai i eletise, tatou te faʻafesoʻotaʻi vave maa, ae i Toyota o lona uiga foi suauu suauu . I le 2014 na faalauiloa ai e Toyota le Mirai, o le uluai suauu suauu na gaosia i le faasologa, ma o loʻo faʻatau nei i Iapani, ISA ma Europa. A'o tatou ulufale atu i le isi sefulu tausaga o lumana'i, o le a fa'alauteleina le tele o ta'avale eletise eletise e le gata i le tele o ta'avale pasese ae fa'apea fo'i i ta'avale fa'apisinisi.

Toyota o le a sili atu le peti i le eletise. O le auala lena e te faia ai 14786_2
Toyota Mirai

Fa'amalosia bet hybrid

Ole peti ile hybrids ole fa'aauau ma fa'amalosia. O le 1997 na matou feiloaʻi ai i le ituaiga muamua na gaosia, le Toyota Prius, ae o le taimi nei o le hybrid laina mai le Yaris laʻititi i le RAV4 sili atu.

Le Toyota Hybrid System II, ua uma ona i ai i le Prius fou ma C-HR, o le a faʻalauteleina i faʻataʻitaʻiga fou e latalata i le taia o le maketi, e pei o le toe foʻi mai (ma le fou) Corolla. Ae o le masani 122 hp 1.8 HEV o le a le pine ae faʻatasi ma se faʻaoga sili atu le malosi. O le a tu'u atu i le Toyota Corolla fou e fa'ailoa le fou 2.0 HEV, fa'atasi ai ma le malosi 180 hp.

O lenei suiga fou e fausia i luga o le malosi o le fa o augatupulaga hybrid system, e pei o le faʻamaonia lelei o le suauʻu, ma faʻaleleia le tali ma le laina, ae faʻaopoopoina. sili atu le malosi, faʻavavevave ma se uiga faʻamalosi. E tusa ai ma le Toyota, o se tulaga tulaga ese lenei, e leai se isi afi masani e mafai ona ofoina atu le tuʻufaʻatasiga tutusa o le faʻatinoga ma le maualalo o faʻamu.

O le 2.0 Dynamic Force combustion engine, e ui lava i le manino o le tautinoga i le faʻatinoga, e leʻi faʻagaloina le lelei, faʻaalia ai le maualuga o le compression ratio o le 14: 1, ma oʻo atu i se faʻailoga 40% thermal efficiency, poʻo le 41% pe a tuʻufaʻatasia ma le hybrid system , faafetai i o le fa'aitiitiga o le malosi e leiloa e feso'ota'i ma le fa'avevela ma le fa'amalo. O lenei afi e fa'amalieina tulafono fa'aoso o le taimi nei ma le lumana'i.

O lenei talosaga fou o le a faʻamuamua e le Toyota Corolla fou, ae o le a oʻo atu i nisi faʻataʻitaʻiga, e pei o le C-HR.

A o tatou ulufale atu i le isi sefulu tausaga, o le faʻalauteleina o tekinolosi faʻapipiʻi i le tele o faʻataʻitaʻiga e faʻaauau, e le gata i lenei 2.0 fou, ma i le isi itu o le fusi o alaleo, o le a tatou vaʻai i le faʻaofiina o se faiga faʻapipiʻi faigofie, e aofia ai ituaiga uma o. tagata fa'atau.

O lenei anotusi e lagolagoina e
Toyota

Faitau atili