A'oga aveta'avale. Ua uma ona e iloa tulafono fou?

Anonim

I se Poloaiga na lomia ananafi i Diário da República, na oʻo mai ai le Malo e faʻamatalaina se faasologa o tulafono fou e faʻaaogaina i le avetaʻavale aʻoaʻoga i le tulaga o le faʻamaʻi Covid-19.

Mai fua mamao i suʻega faʻailoga ma lesona avetaʻavale, i le faʻatapulaʻaina o le aofaʻi o tagata i totonu o le taʻavale aʻoaʻoga, e tele suiga i aʻoaʻoga avetaʻavale.

O le mea lea, na faʻatagaina le faʻamautinoaina o se mamao faaletino e le itiiti ifo ma le lua mita i potu aʻoga ma avanoa suʻega.

E fa'atulafonoina fo'i le fa'amautinoaina o le mamao fa'aletino fautuaina i le va o le tagata faigaluega o lo'o auai ma tagata lautele (afai e le mafai, e fa'atulafonoina le fa'apipi'iina o vaeluaga).

Tulafono fou foi i vasega ma ave taavale

E le gata i lea, e na'o le to'atolu tagata e mafai ona i totonu o le ta'avale fa'atonu i taimi o vasega ma le to'afa i taimi o su'ega.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O loo taua foi e le Dispatch e tatau i se tasi ona filifili e tatala faamalama o taavale. I le isi itu, afai e faʻaogaina le faʻaogaina o le ea, e tatau ona tuʻuina i le faʻaogaina o le auala ae le o le faʻaogaina o le ea.

I le aʻoaʻoina o le taʻavale uila, i mea tau fesoʻotaʻiga, e tatau ona faʻaogaina taligalu a le tagata lava ia, ma e le mafai ona faʻasoa.

Aoga ave taavale

I Lisbon e sili atu ona saisai tulafono

E fa'atatau i le teritori atoa o le atunu'u, o nei tulafono mo a'oa'oga ave ta'avale e iai se fa'alavelave i le tulaga o nofoaga i tulaga o fa'alavelave po'o fa'alavelave.

O le tulafono e faapea "E na'o le to'atolu tagata e mafai ona i totonu o le ta'avale i le fa'atinoga o a'oa'oga/a'oa'oga ma o'o atu i le to'afa tagata i su'ega fa'atino" ua suia i nofoaga i se tulaga o mala ma/po'o fa'alavelave.

O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaogaina nei: "naʻo le tasi le sui tauva ma le faiaoga / faiaoga e mafai ona i totonu o le taʻavale, i aʻoaʻoga faʻapitoa / aʻoaʻoga, ma i le tulaga o suʻega faʻatino, o se sui tauva, le suʻega ma le faiaoga i tua" .

Afai e te manaʻo e faitau atoa le Dispatch, e mafai ona e faia iinei.

Punaoa: Avega nu. 7254-A/2020, Correio da Manhã.

Faitau atili