Corolla, C-HR ma Yaris. Toyota hybrids maua se isi finauga

Anonim

Talanoa e uiga i faʻataʻitaʻiga hybrid o loʻo talanoa e uiga i Toyota. O se paionia i le faʻalauiloaina o tekinolosi faʻapipiʻi i le maketi, faʻatasi ai ma le Prius, o le Iapani o loʻo i ai nei le tele o faʻataʻitaʻiga e tuʻufaʻatasia ai le lelei o afi vevela ma le lelei o afi eletise.

Ae o a finauga a Corolla hybrids - Hatchback, Touring Sports ma Sedan - C-HR ma Yaris, i tua atu o le tauvaga fou?

Matou te tuʻuina atu faʻamatalaga e lima o le Toyota hybrid technology.

Toyota Yaris Hybrid

Ma'a e fa'aola i taimi uma

E pei ona e iloa lelei, o faʻataʻitaʻiga hybrid e tuʻufaʻatasia se afi vevela ma se afi eletise e faʻamalosia e se maa.

E le pei o le plug-in hybrids, peitaʻi, o le Toyota hybrids o loʻo tatou talanoa ai i aso nei e le manaʻomia ona faʻaalu itula e faʻapipiʻi ai e vaʻai ai o latou maʻa ua molia.

Nai lo lena, latou te molia aʻo gaioi le Corolla, C-HR poʻo Yaris, faʻaaogaina le faʻavavevave ma taofi, faʻaliliuina le gaioiga i le malosi eletise. Ma'a maualuga e fa'aola i taimi uma.

Toyota Corolla

maualalo taumafa

E ui lava e le manaʻomia e maʻa faʻaaogaina e le Corolla, C-HR ma Yaris le faʻaogaina i fafo, o lo latou gafatia e faʻatagaina le faʻaaogaina i le 100% eletise eletise.

Ae ui i lea, faʻaaloaloga a se faiga faʻapipiʻi faʻaleleia e faʻapipiʻi lelei i taimi uma le afi vevela lelei (Atkinson cycle) ma le afi eletise, Toyota hybrids ausia le faʻaitiitia o le taumafaina, e mafai ona ufiufi i le 50% o se auala i le taulaga naʻo le faʻaaogaina o le eletise. afi.

Toyota Yaris Hybrid

Ma e le gata i le taulaga. O faʻamanuiaga o le hybrid system o loʻo faʻaogaina e le Corolla, C-HR ma Yaris e lagona e oʻo lava i luga o le alatele, lea e maualalo foi le faʻaaogaina, ona o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le afi eletise.

A faʻapipiʻiina i le 1.8 l afi ma le 122 hp (mana tuʻufaʻatasia), o le faʻalauiloaina o le Corolla o loʻo i le va o le 4.4 l / 100 km ma le 5.0 l / 100 km. Afai e te filifili mo le sili atu le mamana version, le 2.0 Hybrid Dynamic Force ma le 180 hp, o le faʻaaogaina o loʻo faʻasalalau i le va o le 5.2 ma le 5.3 l / 100 km.

Ae mo le C-HR, o loʻo i ai foi le 1.8 l o le 122 hp, e tu i le 4.8 l / 100 km; ae o le Yaris laʻititi, lea e faʻaaogaina le 1.5 l ma ofoina atu le 100 hp o le mana tuʻufaʻatasia, faʻasalalau le taumafaina i le va o le 4.8 ma le 5 l / 100 km.

Toyota C-HR

Faigofie ole fa'aoga

E ui lava o le taumafaina o se tasi lea o finauga a Toyota hybrid models, e le na'o ana aseta - faigofie o le faʻaogaina o se tasi o latou.

Toyota hybrids fa'alagolago ile fa'aeletoroni fa'atonutonu fa'aauau fesuia'i fa'aliliuga (eCVT), o lona uiga, nai lo so'otaga fa'aleaganu'u, e pei o lo'o i ai le tele o "suiga e le i'u". O le manaia o le faʻaaogaina e faʻamanuiaina, ona o le "masani" faʻalavelave e le tupu i le saoasaoa o suiga, aua e le o iai nei.

Toyota Corolla

E leai se tala o lenei faiga e faʻamaonia e fetaui lelei mo le faʻaogaina o le taulaga, ma o le maua o le faʻaopoopoga faʻaopoopo e tuʻuina atu e le afi eletise e foliga mai o se aseta.

Fa'alologo - fa'alelei le ta'avale

Fa'aaloaloga fa'atekonolosi fa'aauau fe'avea'i fela'ua'i ma le faiga fa'atosina, o le Corolla, C-HR ma le Yaris e ofoina atu e le gata ina fa'amama ae fa'afilemu le taulimaina.

O le mea lea, o hybrids a Toyota e mafai ai ona faʻasalalau uma i totonu o le taulaga ma luga o le auala matala ma sina pisapisao i le saoasaoa faʻamautuina, o se mea e le o fesoʻotaʻi ma le mea moni o le hybrid system e fiafia i le faʻaogaina o le afi eletise, ma faʻaitiitia ai le pisa ma faʻateleina le faaleleia o le avetaavale.

Toyota C-HR

E le o faaletonu le faatinoga

Fa'aitiitia le fa'aaogāina o le suau'u, fa'alelei le ta'avale ma e o'o lava i le fa'afaigofie o le ta'avale, ae... fa'afefea le fa'atinoga? E ui lava, i le avea ai o se tulafono lautele, latou te fesoʻotaʻi ma le tamaoaiga o le suauʻu, o taʻavale hybrid e mafai foi ona i ai ni faʻamaoniga mautinoa.

Corolla

A uma mea uma, e lua afi o loʻo galulue faʻatasi, e le gata ina sili atu le malosi atoa ae sili atu le tali vave i soʻo se taimi e te oomiina ai le faʻamalo - toetoe lava faʻafuaseʻi faʻaaloaloga a le afi eletise.

O se faʻataʻitaʻiga lelei o le sili atu le malosi o le Corolla lea, e ala i le tuʻufaʻatasia o se afi 2.0 l ma se afi eletise 80 kW (109 hp) e ofoina atu ai le mana tuʻufaʻatasia o le 180 hp - 0 i le 100 km / h e faʻataunuʻuina i le na o le 7, 9. s.

Toyota Corolla

O le toe faʻaleleia o loʻo i ai foi i se tulaga sili ona lelei, pe ona o le leai o se eCVT ratios, lea e mafai ai e le afi ona vave alu i totonu o le pulega lelei e faia ai lena faʻalavelave; pe e ala i le tali vave a le afi eletise.

Fa'asalalauga

I le taimi nei, seia oʻo i le aso 30 o Novema, o loʻo i ai se faʻasalalauga faʻapitoa e fesuiai lau taavale tuai mo se Toyota hybrid (Corolla, C-HR ma Yaris) ma le tau e oʻo atu i le 3000 euros.

Ou te manao e faafesuiai la'u taavale mo se Toyota hybrid

O lenei anotusi e lagolagoina e
Toyota

Faitau atili