Nofoaga Su'ega Mercedes-Benz. Sa faapena lava.

Anonim

E tusa o le lima sefulu tausaga talu ai na muamua faʻafeiloaʻi ai e Mercedes-Benz le au tusitala i lona nofoaga autu o suʻega i Untertürkheim, Stuttgart.

Sa matou i ai i le ogatotonu o le 50. O le tele o faʻataʻitaʻiga a Mercedes-Benz na faʻalauteleina mai i taʻavale faʻapitoa e tolu-volume i pasi, e ui atu i taʻavale ma faʻamaeʻa i le Unimog multipurpose vehicles.

O le tele o faʻataʻitaʻiga na faʻaauau pea ona tupu i le tali atu i le faʻatupulaia o manaʻoga. Ae ui i lea, e leai se suʻega suʻega latalata i laina gaosiga e mafai ai ona iloiloina le amio a ituaiga eseese o taavale i totonu o le Mercedes-Benz portfolio.

Nofoaga Su'ega Mercedes-Benz. Sa faapena lava. 14929_1

MAMALU O LE TUAI: O le "Panamera" muamua o se… Mercedes-Benz 500E

I lenei tulaga, Fritz Nallinger, ulu o le atinaʻe i Daimler-Benz AG, na fautuaina le faia o se suʻega suʻega e lata ane i le fale Untertürkheim i Stuttgart.

O le manatu na tuʻuina atu i ai le moli lanumeamata e agaʻi i luma ma faʻatupuina, i le 1957, i se vaega muamua ma se ala faʻataʻitaʻi faʻataʻamilomilo ma eseese luga - asphalt, sima, basalt, ma isi. Ae na vave ona faʻaalia e le lava lenei auala mo "manaʻoga o suʻega pisinisi ma pasese taavale".

O auala uma e tau atu i Stuttgart

I le isi 10 tausaga na sosoo ai, na galue malosi ai Mercedes-Benz i le faʻalauteleina ma le faʻaleleia o nei fale, lea e oʻo mai i lena taimi na faʻataʻitaʻiina faalilolilo ai e inisinia faʻataʻitaʻiga gaosiga.

Ma, i le 1967, na faʻafou ai le nofoaga autu o suʻega Mercedes-Benz, o se lavelave e sili atu i le 15 kilomita le umi.

O le faʻailoga tele e aunoa ma se masalosalo o le suʻega suʻega maualuga (i le ata faʻaalia), ma le 3018 mita ma pupuni ma le 90 tikeri o le faʻaogaina. O iinei, na mafai ai ona oʻo atu i le saoasaoa e oʻo atu i le 200 km / h - lea, e tusa ai ma le faʻailoga, e toetoe lava a "le gafatia faaletino mo tagata" - ma punou e aunoa ma le tuʻuina o ou lima i luga o le uili, ma ituaiga uma o faʻataʻitaʻiga.

O se vaega taua o suʻega tumau o le vaega "Heide", lea na toe faʻatusalia vaega leaga o le auala Lüneburg Heath mai le 1950s i Siamani i matu. Savili malosi i itu, suiga i le itu, omoomo i le auala… soo se mea e te mafaufauina.

Talu mai lena taimi, o le nofoaga autu o suʻega i Untertürkheim ua faʻafouina i taimi ma nofoaga fou suʻega. O le tasi o le vaega e maualalo le pisa o le fola e faʻaigoaina o le "musum asphalt", lelei mo le fuaina o le maualuga o le pisa o loʻo faagasolo.

Nofoaga Su'ega Mercedes-Benz. Sa faapena lava. 14929_2

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili