E tatau ona fa'aauau pea afi afi a le BMW mo le isi 30 tausaga, a itiiti mai

Anonim

Afai o le fa'aeletise o ta'avale ua o'o atu i le "warp" saosaoa, e foliga mai ua vave tele ona fa'agata afi afi i falemata'aga. O le mea lea matou te faʻauʻuina mai faʻamatalaga na faia e Klaus Froehlich, faatonu o suʻesuʻega ma atinaʻe i BMW, i se faʻatalanoaga ma Automotive News.

Fai mai Froehlich, o le mafuaaga autu o le saoasaoa o le vaetamaina o taavale eletise / eletise i le lalolagi atoa, lea e matua ese lava mai lea itulagi i lea itulagi, e matua fesuisuiai e oo lava i totonu o se atunuu e tasi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i Saina, o taulaga tetele i le gataifale i sasaʻe ua sauni e faʻauluina le tele o latou vaʻa taʻavale "taeao", aʻo taulaga i uta i sisifo e mafai ona toe 15-20 tausaga ona o le le lava o atinaʻe.

Klaus Froehlich
Klaus Froehlich, Faatonu o Suesuega ma Atinae i BMW

O se va o loʻo i ai i le tele o itulagi o le lalolagi - Rusia, Sasaʻe Tutotonu ma Aferika - lea o le a faʻaauau pea ona faʻatumu i nai tausaga o lumanaʻi e afi afi, tele o penisini.

afi afi mo "le itiiti ifo" i le isi 30 tausaga

O se tasi lea o mafuaaga autu mo Klaus Froehlich e fai mai o BMW afi afi e tumau "a itiiti ifo" i le isi 20 tausaga pe a tatou faasino ia Diesel ma "a itiiti ifo" i le isi 30 tausaga pe a tatou faasino i afi penisini - e tutusa ma le tolu ma le lima. augatupulaga o faʻataʻitaʻiga, taʻitasi.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E faʻamaonia ai foi le filifiliga a le BMW e atiaʻe le CLAR (le faʻavae e faʻapipiʻiina mea uma mai le 3 Series agai i luga) e avea o se faʻaputuga tele-malosi fetuutuunai, e mafai ona maua le tele o ituaiga eseese o powertrains, mai le mama i le mu, i ituaiga eseese o hybrids ( e mafai ona totogi ma e le mafai ona totogi), i faʻataʻitaʻiga eletise mama (maa ma e oʻo lava i le suauu).

E le o lona uiga, e ui i lea, o le a tatou vaʻaia afi uma o loʻo teuina i totonu o le lisi mo tausaga a sau. E pei ona uma ona matou taʻua i se taimi muamua, o le Diesel "monster" o turbos e fa, lea e faʻaogaina ai le M50d, e le tatau ona tumau mo se taimi umi, e pei ona faʻamaonia e Froehlich: "e taugata tele ma faigata ona fausia". I le isi itu, o le tama'i 1.5 Diesel tolu-silinder lea e faanumera aso.

I le faaopoopo atu i Diesel, o nisi Ottos e lamatia foi. O loʻo faʻatalanoaina le mou atu o le V12 o le gaosiga o le afi a le Bavarian, ona o le maualalo o le gaosiga o numera e le faʻamaonia ai le faʻafaigaluegaina e tausia faaletulafono; ma e oo lava i le V8 e amata ona faigata ona faʻamaonia lana faʻataʻitaʻiga pisinisi, pe a mafai e BMW ona i ai se faʻaoga faʻapipiʻi faʻapipiʻi e ono-colinder inline ma le 600 hp ma "lava le malosi e faʻaumatia ai le tele o faʻasalalauga".

O le isi mafuaʻaga i tua atu o le mou atu o nei iunite, faʻaitiitia le eseesega, e mafua mai foi i le manaʻomia faifaipea ma le taugata e faʻafouina ai (i tausaga taʻitasi, e tusa ai ma Froehlich) ina ia o gatasi ma tulafono faʻatatau i afi afi afi, lea e tupu i le eseesega i luga se tulaga o le lalolagi.

BMW iNext, BMW iX3 ma BMW i4
Ole lata mai ole eletise ole BMW: iNEXT, iX3 ma le i4

I le amanaia ai o faamatalaga a Klaus Froehlich, o le a le faigata ona mafaufau i se tulaga lea, i le 2030, o le BMW engine catalog ua faaitiitia i le tolu-, fa-ma le ono-cylinder units, ma eseese tikeri o le eletise.

O ia lava na valoia o le faatauina atu o taavale eletise (eletise ma hybrid) o le a fetaui ma le 20-30% o le faatauina atu o taavale i le lalolagi atoa i le 2030, ae i se isi tufatufaga. I totonu o Europa, mo se faʻataʻitaʻiga, na ia vavalo o plug-in hybrids o le a avea ma fofo sili, ma se vaega e oʻo atu i le 25% i le taimi e tasi.

E iai le ola i tua atu o maa

Ole tele ole eletise ole a le gata ile fa'aogaina o maa. O le faiga faapaaga i le va o Toyota ma BMW e leʻi gata i le atinaʻeina o le Supra / Z4. O lo'o fa'atasi fo'i e le BMW o lo'o atina'e fa'atekonolosi suau'u hydrogen ma le kamupani gaosi Iapani mo ta'avale eletise i le lumana'i.

O atinaʻe (poʻo le leai o se mea) ma le tau o loʻo avea pea ma faʻalavelave i lona faʻasalalau - 10 taimi sili atu le taugata nai lo le eletise eletise, ma tau e tutusa ma le 2025 - ae i le amataga o le sefulu tausaga, o le BMW o le a maua ai le suauu suauu o le X5 ma X6 fa'atau.

BMW ma Hydrogen NEXT
BMW ma Hydrogen NEXT

Ae, e tusa ai ma le faʻatonu o suʻesuʻega ma atinaʻe a le BMW, i totonu o taʻavale mama ma mamafa o loʻo faʻaogaina e le hydrogen fuel cell technology - o le faʻatumuina o se loli i maa o le a faʻaleagaina ai lana gaioiga ma le gafatia i le tele o auala. fa'anaunauta'iga fa'aitiitiga fa'aitiitiga fa'aoso CO2 i lenei sefulu tausaga fou.

Punavai: Automotive News.

Faitau atili