O lo'u moomooga o le Tausaga Fou? Matamata Honda tuuga i le va o taavale i luga o le Dakar

Anonim

Pe ona o le 'au na i ai Rúben Faria ma Hélder Rodrigues o ni "inisinia" mo le toe foi i le manumalo i le 31 tausaga mulimuli ane, pe ona o lenei manumalo na faamuta ai le pule a KTM lea na faaumiumi mo le tauvaga, o le manumalo o Honda i le Dakar. i le vaega uili lua na ou fiafia ai.

I le faia o lena mea, i le "hangover" o le tuuga lea na faia i lenei tausaga mo le taimi muamua i Saudi Arabia, e tasi le fesili na taia ai loʻu mafaufau: Mata e mafai e so o se ituaiga e manumalo i le Dakar i le vaega o taavale ma uila afi? O se asiasiga vave i Wikipedia na faʻaalia mai ia te aʻu le mea ua uma ona ou masalomia: e leʻi tupu lava lenei mea i le talafaasolopito o le tauvaga.

I le tepa muamua, o loʻo i ai se faʻamatalaga faigofie mo le mafuaʻaga o lenei mea. A uma mea uma, e le tele ni ituaiga e gaosia taavale ma uila afi.

O le mea moni, i le amanaia o isi vaega, e na o le lua ituaiga na mafai ona faʻaputuina manumalo: Mercedes-Benz, o loʻo i ai manumalo i le va o loli ma taavale (i le 1983 na mafai ai ona manumalo i vaega uma e lua i le taimi e tasi) ma Yamaha, lea ua uma ona manumalo i totonu. le quad ma uila afi.

Fa'ata'ita'iga BMW

Ae, o le isi asiasiga i fuainumera o le tuuga na faia e Thierry Sabine na faailoa mai ia te au e lua tuusaunoaga i lenei tulafono: BMW ma Honda.

E pei ona e iloa lelei, e oʻo mai i aso nei, i le va o ituaiga e lua na o le Siamani na taumafai e faʻaopoopo i le mamalu na ausia i luga o uili e lua se manumalo i le vaega o taavale. O le mea lea, ina ua maeʻa le manumalo a Honda i le Dakar i lenei tausaga, sa ou fesili ifo ia te aʻu lava: aisea e le taumafai ai Honda e fai le mea e leai se faʻailoga na faia i le taimi nei?

BMW R 80 GS Dakar

O le auai o BMW i le Dakar na amata i uili e lua.

Le lelei o se taumafaiga e mafai

Ioe, ou te iloa lelei o taimi i totonu o pisinisi tau taavale e le fetaui mo tupe teufaafaigaluega tetele. Ae ui i lea, ou te talitonu o le mafai ona auai Honda i le vaega o taavale e mafai ona sili atu le manuia nai lo le leiloa.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Mo le amataga, i le taimi e pulea ai e SUV/Crossovers le maketi, o le auai o Honda i le Dakar i le vaega o taavale o le a avea o se auala manaia e faʻasalalau ai ana faʻataʻitaʻiga sili atu.

I le uma, e pei lava ona suia le pisinisi taavale i tausaga talu ai nei, e le foliga mai ia te aʻu o se auai manuia i le Dakar o se faasalalauga leaga. Ina ia faia, naʻo le vaʻai i faʻataʻitaʻiga lata mai e pei o Peugeot ma le 2008 ma le 3008 DKR, MINI ma le Countryman ma, toe foʻi i tua, Mitsubishi ma Pajero tuai.

Peugeot 3008 DKR
Pe na toe fo'i mai Peugeot i le Dakar e tele tupe? Ioe, sa faia. Ae peitai, ou te manatu o manumalo sosoo e tolu na oo mai e faamaonia ai o se peti manuia.

I le faaopoopo atu i lenei, e mafai ona vaai Honda le auai i le Dakar o se nofoa suʻega mo tekinolosi fou. E mafai ona e mafaufauina le ofoofogia o le a faia e se faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi tutusa i le ata o le Honda hybrid system e ausia ai se taunuuga lelei i le tele o malafoni o laufanua uma?

Honda NXR750 Dakar Aferika Twin
O loʻo iloa lelei e Honda le "mea ofoofogia" o taunuuga lelei i luga o le Dakar e fai mo faʻatau. Ave le faʻataʻitaʻiga o le "faavavau" Aferika Twin.

Mulimuli ane, faatasi ai ma mafuaaga i tua atu o se Honda hypothetical auai i le vaega taavale Dakar, o loo i ai se mafuaaga sili atu lyrical: le mamalu o le faia o talafaasolopito.

E mafai ona e mafaufauina pe o le a le mea e oʻo i ai i lona talafaasolopito umi o taʻaloga manuia (mai le Moto GP i le Touring Championships, pasi, ioe, i le Formula 1), e mafai e Honda ona faʻaopoopoina se manumalo e leʻi tupu muamua i vaega e lua o le Dakar. ? E sili atu pe afai na mafai ona ou ausia i latou i le tausaga lava e tasi.

Mitsubishi Pajero EVO Dakar

O se manumalo hypothetical mo Honda i le Dakar o le a faia le faailoga auai Mitsubishi ma Toyota i le lisi o ituaiga Iapani na manumalo i le Dakar.

Le leaga o lenei taumafaiga e mafai

I le tepa muamua, o le faʻalavelave autu i lenei taumafaiga a Honda, ioe, o le tau. Ae maise lava pe afai tatou te manatu o le alamanuia o loʻo ola i le vaitau o le "Politically Correct", faʻatasi ai ma tausitusi o loʻo faʻateleina le mamafa i filifiliga a ituaiga.

Honda Ridgeline Baja
I le tulaga e te leʻi iloa, o loʻo tamoʻe Honda i le Baja 1000 ma se pikiapu, Ridgeline. Aisea e le faʻaaogaina ai le poto ma tuuga le Dakar?

O lena tala, ou te le manatu e faigofie ona faatalitonu le au tausitusi a Honda e malilie e lafoai se aofaiga tele o tupe e fai ai se polokalame taʻaloga ua fuafuaina e tamoe i le toafa.

Ae, ou te talitonu o le talafaasolopito o le ituaiga (o loʻo i ai se tu masani malosi i taʻaloga taʻavale) e mafai ona fesoasoani e faʻamaonia i latou e nafa ma faʻamatalaga a Honda.

O le isi "con" o le avanoa o le poloketi e le lelei. Ae ui i lea, i lenei itu, ou te manatu o le auala masani e masani ona faʻaalia ai ituaiga Iapani e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia ai lenei lamatiaga.

Honda Dakar
O lenei tausaga, na faia ai faʻamanatuga a Honda i luga o uili e lua. Mata o le mea lava e tasi e mafai ona tupu i luga o uili e fa?

E le gata i lea, e ui lava ina i ai i le vaega lua-uili, Honda e le o se tagata fou i le malaga a Dakar, ua uma ona maua le poto masani e aloese ai mai "mea sese a le autalavou".

O se miti (toetoe lava) le mafai ona faataunuuina

Ou te iloa lelei o le mafai o Honda taumafai se faalua i luga o le Dakar e fai si mamao. I le taimi nei, i totonu o taʻavale, o loʻo aʻafia ai le Iapani i le Turisi ma le Formula 1 ma, i le faamaoni, ou te le manatu o le auai i le vaega o taavale a Dakar o se vaega o ana fuafuaga.

Ae ui i lea, i le avea ai ma se tagata fiafia i le tele o mea na tupu i le lalolagi, e tatau ona ou toe faaupuina le lauiloa o José Torres, o le, ina ua fetaiai ma le au lakapi a le atunuu, avanoa e agavaa ai mo le Ipu a le Lalolagi i le 1986 i se taaloga ma Siamani i Stuttgart na ia. fai mai: “Se’i ou miti teisi atu”.

Ma ioe, ou te moemiti i se faʻataʻitaʻiga Honda e saeia i le toafa oneone i tafatafa o se uila afi o le ituaiga ma, masalo, faia le talafaasolopito, ausia se manumalo i vaega uma e lua. A uma, o le Civic Type OverRland na matou taʻuina atu ia te oe e uiga i se taimi ua mavae e foliga talafeagai mo le Dakar pe leai?

Faitau atili