Lenei BMW X6 e le faaseseina. e leai se uliuli sili atu

Anonim

O le tupulaga lona tolu o BMW X6 , faʻaalia i le masina talu ai, o loʻo agai atu i le Frankfurt Motor Show, i lona uluai faʻaaliga lautele. Ae ui i lea, o mea uma (malamalama) o le a faʻatatau i se X6 faapitoa, ona o le "super black" leo o lona tino.

“Super-uliuli”? Ioe, o le faʻaoga muamua lea i luga o le Vantablack car bodywork, o se ituaiga fou o le ufiufi mafai ona mitiia e oo atu i le 99.965% o le malamalama , toetoe a fa'aumatia so'o se mafaufauga.

O le igoa Vantablack e maua mai i le faʻaopoopoga o le faʻapuupuuga VANTA ( V tūsa'o O LE laina N tausaga T ube O LE rray) ma le uliuli (uliuli), lea e faaliliuina i se mea o le carbon nanotubes, po o Set of Vertically Aligned Nanotubes.

BMW X6 Vantablack

O nanotubes ta'itasi e na'o le 14 i le 50 micrometers le umi ma le 20 nanometers le lautele - e tusa ma le 5000 taimi sili atu nai lo se manoa lauulu. Pe a fa'aoga tu'usa'o, e tasi le piliona o nei nanotubes e na'o le tasi le senitimita faatafafa. A oʻo atu i nei paipa, o le malamalama e mitiia, taofi, e aunoa ma le atagia, ma liua i le vevela.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le 2014 na matou maua ai le Vantablack coating, na atiaʻe e Surrey NanoSystems mo le alamanuia aerospace. O ona uiga fa'aanti-iila ma fa'amalama-malamalama na fa'aalia e lelei atoatoa mo le ufiufiina o mea ma'ale'ale e pei o le alumini ma mea fa'apitoa mo le va'ava'ai.

E talafeagai le ta'avale "super-black"?

O le faʻaogaina o lenei ituaiga o faʻapipiʻi i soʻo se taavale, i le mataupu faavae, e leai se uiga. I le mata o le tagata, soʻo se mea e tolu-dimensional e ufiufi i Vantablack o le a vaʻaia o ni itu e lua - o lona uiga, e pei o le tilotilo i totonu o se pu poʻo se avanoa.

I totonu o se taavale, o lona uiga pe a e tilotilo i ai, naʻo le foliga atoa, poʻo le ata, o le a tumau pea ona iloa. O laina uma, tulaga eseese o luga ma isi fa'amatalaga matagofie o le a mou atu.

BMW X6 Vantablack

O le mafuaaga lena o le BMW X6 e mafai ona tatou vaʻaia ua faʻapipiʻiina i se suiga fou Vantablack, le VBx2, na muamua fausia mo faʻasaienisi ma faʻataʻitaʻiga tusi. O le eseesega i le uluai Ventablack o le mea moni o le VBx2 o loʻo i ai se faʻaaliga sili atu nai lo le 1% - o loʻo taʻua pea o se "super-black", ae mafai ai ona faʻatumauina nisi o manatu o le tolu-dimensionality o le X6.

Aisea na filifili ai le BMW e vali le X6 fou i lenei "super black"? Hussein Al Attar, faʻatonu faʻatonu o le mamanu taʻavale i Designworks ma le mamanu e nafa ma le BMW X6 fou tali:

I totonu, matou te taʻua le BMW X6 o le "The Beast". Ou te manatu o lena e fai uma ai. O le Vantablack VBx2 faʻamaeʻaina e faʻamamafa ai lenei foliga ma faʻafefe ai le BMW X6.

O le isi faiga masani i taavale?

E mafai ona avea Vantablack ma isi faiga i le vali o taavale pe a uma le osofaʻiga o leo matte? E le taumate. O Ben Jensen, o le faʻavae ma le faʻatonu faʻapitoa o Surrey NanoSystems, fai mai na ia teena le tele o tauofoga mai isi tagata gaosi oloa i le taimi ua tuanaʻi, ma faia ai se tuusaunoaga i le X6 mo lona "(...) tulaga ese, faʻaalia mamanu (...)", e ui lava na latou e matua'i fa'atuai e talia le talosaga a le Bavarian brand.

BMW X6 Vantablack

O lenei Vantablack X6 o le a tumau pea na o se poto masani, ae atonu o le mafuaaga autu tatou te vaʻai ai i le "gaogao" i le lumanaʻi ma uili o loʻo taamilo, e fesoʻotaʻi ma le luʻitau faʻapitoa tele o le a fausia ai se Vantablack variant ma le faʻamoemoeina tumau o se galuega vali taavale.

Ae ui i lea, o le fiafia o le pisinisi tau taavale i Vantablack e sili atu nai lo se filifiliga fou i le lisi lanu. O mea faʻapitoa o lenei vali o loʻo maua ai lo latou nofoaga i le atinaʻeina o masini laser mo le avetaavale ma fesoasoani tutoʻatasi.

BMW X6 Vantablack

Faitau atili