E te mana'o e fau le ta'avale sili ona vave i le lalolagi? Talanoa ia Williams F1

Anonim

Fastrac 8000. O le igoa lea o le taʻavale sili ona saoasaoa i le lalolagi na "gaoi" le talafaamaumau na na o le silia i le tausaga talu ai i le taʻutaʻua o le Top Gear suʻega pailate Le Stig ma le "lana" Track-tor (na atiaʻe e le polokalame e ausia. le faamaumauga).

Ina ia manumalo i le faamaumauga o le 140.44 km / h ausia e le Track-tor, le JCB Fastrac 8000 fa'ata'ita'iina e le fa'aa'oa'oga o Guy Martin ma fa'atupu fa'atasi e le JCB ma le 'au a le Williams Formula 1 na tamo'e i le 166.72 km/h i Elvington aerodrome i Yorkshire.

E ui ina sa fausia faalilolilo i nai masina ua tuanaʻi, ae o le Fastrac 8000 o se talosaga tuusaʻo mai le Taitaifono o le JCB Lord Bamford, o le na taʻua: "Ua leva ona matou moemiti i le taumafai e faʻataʻitaʻi se saoasaoa faʻatasi ma Fastrac ma o le 'au uma sa galulue ma le le vaivai e ausia lenei taunuuga ofoofogia. ”.

JCB Fastrac 8000
Guy Martin fa'atasi ma le JCB fa'amauina.

Fastrac 8000 numera

Faʻamalosia e se masini tiso 7.2 l ono-cylinder diesel, o le Fastrac 8000 e tuʻuina atu le 1014 hp (746 kW) ma le 2500 Nm tele faʻafetai faʻafetai i injectors fou, se faiga fou masani-rail system, faʻaleleia atili o laʻau fesoʻotaʻi poʻo se taʻavale fesoasoani. faiga fa'amafanafana piston.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Na faʻapipiʻiina foi e le JCB le Fastrac 8000 ma se eletise eletise e galue ma le turbo o loʻo i ai i le afi o se faasologa, traction naʻo uili pito i tua ma, e tusa ai ma le upega tafaʻilagi a le Farmer's Weekly, na suia ai le pusa suiga faifaipea mo se tusi lesona ZF gearbox o ono saoasaoa.

E tusa ai ma le galuega na faia e Williams, o lenei mea na taulaʻi, i luga o mea uma, i luga o le aerodynamic mataupu (e pei ona e vaʻai i luma o le Fastrac 8000) ma le faʻaitiitia o le mamafa. E le o le taimi muamua lea ua setiina ai e le JCB se faamaumauga saoasaoa, i le 2006 o le DieselMax prototype na avea ma Diesel sili ona saoasaoa i le lalolagi e oo atu i le 563.42 km / h.

Faitau atili