Honda NSX: o le Iapani na faia taʻaloga a Europa i le sasa totoa

Anonim

I le 90's, na sau ai se ta'avale ta'aloga mai Iapani e fetaui ma le mea sili na faia i Europa - e sili atu la'u tala! E tusa lava pe itiiti le malosi, o le NSX na faʻasiasia le tele o faʻataʻitaʻiga ma ni solofanua laiti i luga o le faʻailoga ...

E i ai aso e aoga ai le mafaufau e manatua ai le 90's mamao, ina ua filifili Honda e tuʻuina atu i le au gaosi i Sisifo se sasa tele. Sa tatou ola i se taimi na avea ai mataupu e pei o tulafono e tetee atu i le filogia, atugaluga e uiga i le taumafaina, poʻo le faʻafitauli o aitalafu a le malo sa avea ma mea mo tagata e itiiti se mea e mafaufau i ai. Aemaise lava i Iapani, taʻitaʻi o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga, sa i ai se fiva "taʻavale taʻaloga" moni.

"O se taavale e fai mai e toetoe lava a telepathic chassis. Na'o le mafaufau i le mea matou te fia o i ai ma o le ala na tupu toetoe lava a fa'amaneta"

I lena taimi, o le faʻalauiloaina o faʻataʻitaʻiga taʻaloga i Iapani naʻo le faʻatusatusaina o le saoasaoa o le toe gaosia o isumu. O le taimi lea o faʻataʻitaʻiga e pei o le Mazda RX-7, Missubishi 3000GT, Nissan 300ZX, Skyline GT-R - e le faʻagaloina le Toyota Supra, faatasi ai ma le tele o isi, na vaʻaia le malamalama o le aso. Ma o le lisi e mafai ona faʻaauau ...

Ae i le totonugalemu o lenei sami o le malosi lofituina ma le faatinoga, sa i ai se tasi na tulaga ese mo lona lelei, saʻo ma maai: le Honda NSX. O se tasi o tama ta'aloga sili ona lelei ma ta'uta'ua Iapani o le 90's.

Honda NSX: o le Iapani na faia taʻaloga a Europa i le sasa totoa 15591_1

Pe a faatusatusa i ana Iapani ma Europa tauva i lena taimi, o le NSX atonu e le sili ona malosi - e le sili ona o le mea moni e leai. Ae o le mea moni o lenei mea e leʻi taofia ai o ia mai le tuʻuina atu o le "tuʻimomomoina o le sitaili tuai a Potukale" i ana fili uma.

Na fa'atumauina uma e Honda lona malamalama e uiga i le inisinia (ma le tofo lelei ...) i se fa'ata'ita'iga, pe a uma ona aoina le tele o manuia, o le a maua ai le igoa tauvalaau o le "Japanese Ferrari". Faatasi ai ma le eseesega tele lea, e le pei o Ferraris o le taimi, e le tau feoai tagata Honda ma se inisinia i totonu o le ogalaau ma le numera o auaunaga i totonu o la latou atotupe - neʻi lalagaina e le tiapolo ... E peiseai e le lava lea, o le NSX faatuatuaina tau se vaega o le tau o Ferrari mananaia.

O le NSX o se mea faigata tele e faʻafetaui. Na tausia le faʻatuatuaina o soʻo se Honda masani ae amio, pe i luga o le auala poʻo luga o se matagaluega, pei o isi. Ma o le mea tonu lava i totonu o lenei fanua na faia ai e le Iapani taʻaloga taʻaloga sili le eseesega i le tauvaga.

Fa'afetai i le tu'uga totonugalemu o lana afi - o se V6 fa'a-lima fau- lima! - ma lona fausaga alumini "monocoque" (o se mea fou i le gaosiga o taavale), o le NSX curved curves ma faia "seevae" i luga o auala mauga. Na faia ma se ta'avale mo mea na le maua i totonu o se afi. E le faapea o se amorphous, ae ona o le malosi numera o ana tauva sa i ai i se tulaga le lelei.

Honda NSX: o le Iapani na faia taʻaloga a Europa i le sasa totoa 15591_2

O se taavale e fai mai e toetoe lava a telepathic chassis. Na o le mafaufau i le mea matou te mananao e o i ai ma o le ala na tupu toetoe lava i se togafiti. O lenei mea moni e leʻo fesoʻotaʻi ma le fesoasoani a se tasi o Ayrton Senna, o le, e ala i le anoanoai o taamilosaga na ia faia i le taamilosaga a Suzuka, na ia tuuina atu le fesoasoani taua i le au inisinia Iapani i le seti mulimuli o le taavale.

VAAI FOI: O le talafaasolopito o le aganuu a le JDM ma le tapuaiga a le Honda Civic

O le taunuuga? O le tele o ta'avale ta'aloga o le taimi pe a fa'atusatusa sa'o ma le NSX, e pei o ta'avale asini o lo'o punou. O ta'avale papalagi e aofia ai...! E oo atu lava i le tulaga maualuga o le tomai faapitoa a Honda i le mamanuina o le NSX ua maasiasi ai le tele o inisinia iina i se laueleele e igoa ia Maranello, Italia. Pe ua e faalogo i ai?

O nei faʻamaoniga uma (tau maualalo, faʻamaoni, ma faʻatinoga) na faʻatumauina ai le faʻataʻitaʻiga mai le 1991 i le 2005, toetoe lava a leai se suiga. E foliga mai o loʻo faʻaosoosoina Honda e toe fai le gaioiga ...

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili