UPS. E fa'afefea ona fa'asaoina le suauu? Aua le liliu i le agavale.

Anonim

O le UPS, o se tasi o kamupani sili ona tele i le lalolagi, o loʻo i ai, i le US lava ia, se vaʻa e sili atu i le 108,000 taʻavale, e aofia ai taʻavale, veni, uila afi ma taʻavale faʻapitoa a le kamupani.

O le puleaina o le tele o vaʻa na faʻatupuina ai se faasologa o faiga faʻapitoa - e le gata mo tiliva vave ma sili atu le lelei, ae faʻapea foʻi ma le faʻatonutonuina o tau o galuega. O le uiga ese o nei faiga o le mea na faʻalauiloaina i le 2004 o: aloese mai le liliu agavale i le tele e mafai ai - O le ā?

E tetee atu i manatu uma

O mafuaʻaga i tua atu o lenei fua faʻavalevalea e mulimuli mai i faʻamatalaga a le UPS. Ina ua maeʻa le 2001, faʻatasi ai ma le oʻo mai o faiga faʻatautaia sili atu, na amata ai e le kamupani ona suʻesuʻeina atili faʻamatalaga le "faʻatinoga" o ana loli tuʻuina atu pe a oʻo i le tautua.

Ma o le mea sili ona manino na maua e le au inisinia UPS o le liliu i le agavale-i le anoanoai o fesoʻotaʻiga poʻo fesoʻotaʻiga i totonu o se taulaga tele-o le mea autu lea e tetee atu ai i le lelei na latou sailia. Liliu i le agavale, sopoia le auala o loʻo sau ai taavale, maʻimau le tele o le taimi ma le suauu ma sili atu le leaga, na mafua ai le maualuga o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

E mafai ona ou vaai atu i nisi o outou o ataata, ma ou te iloa o outou manatu. Ae e aoga tele.

UPS Pule Sili
UPS loli
Liliu taumatau (toetoe lava) i taimi uma

Ua suia auala. Soo se taimi e mafai ai, o le liliu i le agavale e 'alofia, tusa lava pe umi se malaga. O le liliu i le taumatau o le a avea ma tulafono mo le faʻamalamalamaina o auala uma-i le taimi nei, UPS faʻatatau e naʻo le 10% o suiga faʻatonu o loʻo totoe.

O i'uga

E leʻi faatali le iʻuga. Ua fa’aitiitia le aofa’i o fa’alavelave fa’afuase’i ma le ono tula’i mai ai o se fa’alavelave fa’apea, ua tuai fo’i ona o le fa’ama’imau o le taimi i fetaulaiga ma fetaulaiga ala e afe ai i le agavale, a le o le fa’atalitali mo se motu o le ta’avale po’o moli-lea ua fa’aitiitia ai fo’i le maumau o le suauu.

O le manuia o lenei faiga na mafai ai ona aveese le tusa ma le 1100 loli, mai le sili atu i le 91 afe o loʻo tuʻuina i luga o le auala i aso uma. Na amata ona tuʻuina atu e le UPS le sili atu i le 350 afe afifi i tausaga taʻitasi, i le taimi lava e tasi e faʻasaoina ai le sili atu i le 11 miliona lita o le suauu ma faʻauluina le 20 afe tone o le CO2, i le aofaʻi o fua faʻatatau.

Ma e ui lava o nisi auala ua umi, ma le itiiti ifo o loli o loʻo faʻasalalau, ua faʻaititia le aofaʻi o le mamao e malaga ai taʻavale a le kamupani e tusa ma le 46 miliona kilomita i tausaga taʻitasi. Lelei sili atu i mea uma.

E oo lava i le Mythbusters na tofotofoina

O le uiga ese o le fofo e le talitonu ai le toatele. Masalo o le mafuaaga na tofotofoina ai e le lauiloa Mythbusters. Ma o faʻaiʻuga na maua e le UPS na faʻamaonia e le Mythbusters - naʻo le liliu i le taumatau, ma e ui lava i le mamao umi na ufiufi, na sefe ai le suauu. Ae ui i lea, na latou umi foi - masalo ona sa sili atu ona latou faʻamalosia le tulafono nai lo UPS lava ia.

Manatua: E masani lava, i atunuu e te tietie ai i le itu agavale, o le tulafono e fesuiaʻi - aloese mai le liliu i le taumatau.

Faitau atili