E tolu taavale e fia oo atu i le 500 km/h. E te iloa po o a i latou?

Anonim

E fia se mea e maua mai ai? O se fesili faigofie lava, e oo lava i se fesili faavae, na fai soo e le toatele o i tatou a o tatou laiti—manatua na taimi iinei. O se fesili faigofie, ae o se fesili o loʻo faʻaauau pea ona faʻafefe le tele o inisinia i le matua.

E oo lava i le taimi nei, i totonu o se lalolagi ua sili atu ona mama ma le lamatia, o loʻo i ai i latou o loʻo sailia se saoasaoa sili atu. E le o se su'esu'ega e leai se aoga. O se sailiga mo le faatoilaloina o faigata, o se faʻamalositino i le atamai ma le tomai faʻapitoa.

sini autu? Ausia 500 km / h le saoasaoa maualuga i le gaosiga o taavale.

E tolu hypercars ua sainia mo lenei misiona - ma e leai se tasi o le Bugatti e le maalofia. matou te talanoa i ai SSC Tuatara, Hennessey Venom F5 ma Koenigsegg Jesko . E tolu faʻataʻitaʻiga e ese mai le tasi i le isi, ae faʻatasi ai ma faʻamoemoega tutusa: e ofoina atu le poto masani i luga ole eleele. I se fuaiupu: ia avea ma taavale sili ona saoasaoa i le lalolagi (i le gaosiga).

SSC Tuatara

Animated e le twin-turbo V8 lea, pe a faʻamalosia e le E85 ethanol, e mafai ona fana solo. 1770 hp (1300 KW poo le 1.3 MW), o Amerika i Matu SSC Tuatara o loʻo i ai se faʻasologa o le aerodynamic (Cx) e naʻo le 0.279, o se tasi lea o mafuaʻaga e talitonu ai le SSC Amerika i Matu e mafai ona avea lenei mea ma taʻavale sili ona saoasaoa i le lalolagi, faʻatasi ma Agera i lenei "Olympus".

SSC Tuatara 2018

Fa'asoa i la matou nusipepa

Hennessey Venom F5

Ua uma ona tatou iloa e uiga i faamoemoega o Amerika Hennessey Venom F5 e uiga i le sili ona saoasaoa i le lalolagi. O lea ua matou iloa le mea o le ai ai le afi: o le 7.6 V8 ua uma ona faʻasalalau faʻatasi ma lua turbochargers na faʻasalalau talu ai nei ma 1842 hp ma faititili 1617 Nm!

O numera saʻo e sili atu ma le saogalemu i le 300 mph poʻo le 482 km / h le saoasaoa maualuga ma oʻo atu i le manaʻomia 500 km / h, ma avea ai ma taʻavale sili ona saoasaoa i le lalolagi - o se folafolaga a le American brand. E le pei o le afi o le Venom GT muamua, o lenei afi na fausia mai le sasa e Hennessey i le vavalalata vavalalata ma Pennzoil ma Precision Turbo. Ole fua fa'atatau ole a 9.3:1.

Hennessey Venom F5 Sineva 2018
Hennessey Venom F5

Koenigsegg Jesko

E pei o ona fili, i le Koenigsegg Jesko matou maua foi se afi ma V8 fausaga. Aemaise lava, o se masini V8 na fausia e Koenigsegg ma le 5.0 l gafatia ma lua turbos. E tusa ai ma le faʻailoga, o lenei afi o le a mafai ona totogi 1280 hp ma penisini masani po o 1600 hp ma E85 (faafefiloi 85% ethanol ma 15% penisini) i le 7800 rpm (o le laina mumu e aliali i le 8500 rpm) ma le 1500 Nm o le maualuga maualuga i le 5100 rpm.

O le igoa ta'avale sili ona saoasaoa a le lalolagi e a Koenigsegg ma e le mana'o le Suetena e tu'u lona suafa. I le isi Geneva Motor Show, o le a tuʻuina atu ai se faʻataʻitaʻiga fou e taʻua o le Misiona 500 - pe a iai ni masalosaloga e uiga i lona faʻamoemoe, o le igoa e taʻu uma. Matou te manatua i le 2019, faʻapea foʻi i Geneva, o le Jesko 300 (300 mph poʻo 482 km / h) na faʻaalia, faʻapea o le tasi lea na tatau ona suitulaga i le Agera RS.

O Christian von Koenigsegg e foliga mai ua na o le faaiʻuga e le o toe lava lea faʻatusa - o le Bugatti Chiron Super Sport 300+ o le muamua lea na ausia (e ui lava e leʻo faʻamaonia le saoasaoa i le lalolagi), ma o le a faia uma e le au tauva a le US. e faamuta le nofoaiga a Suetena.

Koenigsegg Jesko
Koenigsegg Jesko

Tuu mai ia i matou lou finagalo. O ai e te fiafia i ai i lenei tuuga mo le igoa o le taavale sili ona saoasaoa (gaosiga) i le lalolagi?

Faitau atili