Paulo Gonçalves. Manatua le galuega a le Potukale sili ona faamanuiaina i luga o le Dakar

Anonim

Afai, e pei o aʻu, e te "faʻalelotu" mulimuli i lomiga taʻitasi o le Dakar, o le leiloloa o se avetaavale e pei o Paulo Gonçalves atonu na faateia ai oe.

O le ofo ona o se faailoga o le lalolagi i fafo, faateia ua leva ona galo ia i tatou tulaga lamatia e fesootai ma le Dakar ona o le saogalemu i le tuuga ua faateleina, faateia o se tasi o avetaavale e sili ona saʻo-taaalo i le vaega atoa ua mou atu. .Dakar.

E manino lava, e sili atu le tuʻuina atu o nei laina ia Paulo Gonçalves ina ua uma ona ia ausia le manumalo sili ona manaʻomia i le Dakar. Ae ui i lea, e leʻi manaʻo le iʻuga e faʻapea ma o le mafuaʻaga lea o loʻo i ai i se tulaga sili ona leaga tatou te manatua ai le tagata muamua o Potukale na leiloa lona ola i le Dakar Rally.

Paulo Gonçalves
O le tausaga nei na auai ai Paulo Gonçalves i le Hero a Initia.

O se faʻataʻitaʻiga o se pailate ma se tagata soifua

E alu e aunoa ma le faapea atu e manaʻomia le tele o mea e sili atu nai lo le iloa pe faapefea ona tietie i se uila afi (ma fiafia i ai) e amata ai i luga o le vaega sili ona tuuatoatasi o le Dakar. O lo'o iai uiga fa'apitoa e mana'omia e pei o le fa'ata'ita'iga, malosi fa'aletino po'o le saoasaoa tele ona iai lea o isi uiga.

O ā uiga? — e te fesili ai. O uiga e pei o le altruism, solidarity, tutumau (e pei o le tasi na taitai atu ai o ia e suia le afi o lana uila afi i le ogatotonu o le lomiga o lenei tausaga o le Dakar) ma lea, ma le maofa, i latou uma na sopoia ala ma Paulo Gonçalves i lana galuega atoa. iloa o ia. .

Fa'asoa i la matou nusipepa

I le vaai atu i nei mea uma, e le o se mea e ofo ai o le avetaavale na fanau i Esposende i le aso 5 o Fepuari, 1979 ua leva ona avea ma talatuu o le faʻapotopotoga na faia e Thierry Sabine. I luga aʻe o faʻaiʻuga taʻaloga (e sili ona lelei), o le mea e sili ona manatua ai Paulo Gonçalves o lona tulaga.

Paulo Gonçalves

O le faʻataʻitaʻiga sili e toe foʻi i tua i le 2016, i le ogatotonu o Dakar, na galo ai Paulo Gonçalves e uiga i le tauvaga ma tu e fesoasoani i se avetaavale na pa'ū, ma nofo faʻatasi ma ia seia oʻo mai fesoasoani faafomaʻi.

se matata o manuia

E manino lava, e le mafai ona talanoa e uiga ia Paulo Gonçalves e aunoa ma le manatuaina o (tele) manuia na ia ausia i lana galuega atoa. Faatasi ai ma le aofaʻi o suafa 23 na tufatufa atu i le motocross, supercross ma enduro vaega, Paulo Gonçalves na avea le Dakar Rally ma ana sini autu.

O lana amataga i le tele o mea na tupu i fanua uma na faia i le 2006, ae o le 2009 ma le ala o le Dakar i Amerika i Saute na amata ai e le au Potukale ona faia se igoa mo i latou lava, ausia le Top 10 mo le taimi muamua (tolu. e tele taimi e tatau ai ona nofo ai iina).

O le tausaga 2013 na aumaia ai ia te ia le ausiaga sili o lana galuega, ina ua 34 na ia faapaleina TT World Champion, e tutusa ma Hélder Rodrigues o le, i le 2011, na manumalo i le igoa lava e tasi ma faʻaeaina o ia i luga o le Spaniard Marc Coma i se taimi sili ona finau .

Ae i luga o le oneone o le Dakar, 2015 o le tausaga sili ona lelei, ina ua latalata tele i le manumalo (na ia le ausia ona o le afi o lana uila afi faalataina o ia), ausia se nofoaga 2 talafaasolopito, le faavasegaina sili ona lelei mo se Potukale i. le tauvaga.

O lenei tausaga, na talia ai e Paulo Gonçalves se tulaga fou i lana galuega, e masani ona saili mo le manumalo tele i le Dakar. Na auai o ia i le au Initia Hero ma Joaquim Oliveira (o lona uso faaletulafono) o se paaga, Paulo Gonçalves sa taumafai i lona 13th auai i le Dakar e ausia se manumalo e masani ona aloese mai ai.

O le mea e leaga ai, o le pa'ū i le km 276 o le 7th stage na mafua ai le mou atu o se tala moni i fafo-auala, ma mafua ai siuleo na oʻo mai e faʻamaonia ai le pele o Paulo Gonçalves i le taʻavale afi ma le sosaiete lautele.

Faitau atili