SUV vevela: T-Roc ma le 300 hp ma Tiguan ma le lima-koli o le Audi RS3?

Anonim

O le au Peretania, i le maualuga o lo latou poto, na fatuina le faaupuga "hot hatch" i le tele o tausaga talu ai, lea na oʻo mai e iloa ai le taʻaloga o le masani "hatchbacks". I se tulaga lautele, o taʻavale o taʻavale ma taʻavale e tolu pe lima faitotoʻa - o le tele o le vaega B ma C, o lona uiga, SUVs ma taavale laiti a le aiga. O le vevela vevela e aofia ai masini e pei o faʻailoga e pei ona manaʻomia: mai le Peugeot 205 GTI i le Honda Civic Type R sili ona lata mai ma o le mea moni, e aunoa ma le faʻagaloina, o latou "tama", le Volkswagen Golf GTI.

O aso nei o loʻo ola le pusa vevela ma fautuaina. Ae o se taufaamataʻu o loʻo faʻaalia i luga o le tafailagi i le tulaʻi mai o SUVs ma Crossovers. O loʻo faʻaauau pea ona maua sea maketi mai isi faʻaupuga uma ma faʻaauau pea lenei saoasaoa, e leʻi umi ae avea i latou ma malosiaga sili i le maketi. Ma e pei o lea, o le faʻavasegaina o faʻataʻitaʻiga ma faʻaliliuga, e aofia ai suiga e taulaʻi i le faʻatinoga, i nei vaega sili ona lauiloa, e tatau ona avea ma se taimi.

Ua lata mai le vaitau o le "VVVVVVV".

Afai o loʻo i ai SUVs maualuga i vaega pito i luga, alu i lalo i ni nai tulaga, o loʻo ola ai pusa vevela, itiiti pe leai foi. Ae o se faʻataʻitaʻiga e mafai ona suia tele i le taimi puupuu ma le vaeluaga, aemaise lava i lima o le Volkswagen vaega - SEAT ua uma ona saunia se Ateca Cupra ma le 300 hp, ma o le faʻailoga Siamani e faʻamoemoe e faʻalauiloa se Tiguan R, faʻapea foʻi ma a T-Roc R. O le a avea ma amataga mautinoa o le vaitau Vevela SUV?

Aisea e alu sa'o ai i le R ae le alu i le GTI? Ia, e tusa ai ma i latou e nafa ma le faʻailoga, o le acronym GTI e taua ma faʻavavau e fesoʻotaʻi ma le vevela vevela. O lea la, ina ia iloa ai nei ituaiga sili atu ona mamana o la latou SUV, na latou filifili e liliu atu i le isi a latou faʻataʻitaʻiga sub-brand - le R.

E fetaui lelei lava, e pei lava o le Golf R, o mea uma e lua o lo'o fuafua e maualuga-fa'atinoga SUVs e sau ma le fa-uili ta'avale.

Tiguan R ma fa'a'au'au e lima… saunia e Audi

O le Volkswagen Tiguan R o le tasi lea e foliga mai e latalata atu i le maketi, faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga ua uma ona vaʻaia i le Nürburgring circuit (i le ata faʻaalia). I le taimi nei, o le Tiguan sili ona malosi o le 2.0 Bi-TDI, ma le 240 hp, ae mo le R o loʻo fuafuaina se mea e sili atu ona faʻapitoa.

O le faʻataʻitaʻiga na vaʻaia i luga o le taamilosaga Siamani na faʻapipiʻiina i le afi tutusa e pei o le Audi RS3 ma le TT RS - o le turbo faʻapitoa e lima-cylinder in-line lea e tuʻuina atu e nei faʻataʻitaʻiga le 400 hp. Faatali...se Tiguan R ma le 400 hp?! Taofi solofanua iina, e le faapena.

Ou te le manatu o le a tatou iloa le tele o le fiafia o Audi i le manatu o le vaʻaia o lona lima-silinder i se faʻataʻitaʻiga Volkswagen, ae e matua mautinoa lava o le Tiguan R o le a le sau ma "kalori uma" cylindrical penta ofoina i le RS3 ma TT RS. Ae ui i lea, o le a mamao ese mai le anemia - e faʻatatauina e sili atu i le 300 hp.

T-Roc R prototype ua uma ona iai

Volkswagen T-Roc 2017 autoeurope15

Ae mo le T-Roc R, o le tala fiafia o se faʻataʻitaʻiga o le T-Roc R ua uma ona i ai mo le faʻamoemoe e iloilo ai le mafai o le talosaga. Ae o le a lavea i le maketi? Ua vave tele e fa'amaonia. Fai mai Frank Welsch, o le tagata e nafa ma suʻesuʻega ma atinaʻe i Volkswagen, o le sa nafa ma le mamanu o le T-Roc R prototype, ua mautinoa o le a ia maua le moli lanumeamata e agai ai i luma.

O faʻamatalaga mai ia i latou na faʻataʻitaʻiina le faʻataʻitaʻiga e matua lelei lava, ae o le faʻatagaga e faʻalagolago, sili atu i mea uma, i luga o le faʻatautaia o pisinisi a le T-Roc i le lautele ma faʻapea foʻi i luga o faʻamatalaga faʻapitoa e pei o le 2.0 TSI ma le 190 hp. Afai e lava le fiafia maketi i se T-Roc malosi, o le T-Roc R e ono tupu.

Ma afai e tupu lena mea, o le afi filifilia o le a pa'ū i luga o le 2.0 Turbo lea e mafai ona tatou maua i le Volkswagen Golf R ma SEAT Leon Cupra, o le tasi lea o le a faʻaaogaina i le Ateca Cupra.

Faatasi ai ma nei faʻataʻitaʻiga uma e tutusa le faʻavae, o le tuʻufaʻatasia ma le atinaʻeina o galuega e faʻafaigofie. O lea la, o le T-Roc R o loʻo faʻamoemoe e tuʻuina atu le 300 hp, faʻatauvaʻa faʻatauvaʻa faʻa-Sipaniolo.

Volkswagen e le na'o le tasi o lo'o sauniuni ma mafaufau i le "vevela" lomiga o lona SUV. Ua lava le tasi o nei talosaga, e tusa lava po o le a le ituaiga, e faʻalauiloaina ma manuia mo isi e mulimuli ai. Ma ioe, o le vaitau o le SUV vevela o le a oʻo mai ia i tatou.

Faitau atili