O loʻo i ai talafou ile paka i Lisbon. O le a le mea ua suia?

Anonim

Faamaonia ananafi i se fonotaga tumaoti a le pulega a le malo, o le tulafono fou mo pakaga mo le aai o Lisbon (ua taʻua aloaʻia o le General Regulation for Parking and Stopping on Public Roads) e aumaia ai tala fou mo tofo uma.

I le amataga, o tau e tolu o loʻo i ai nei - o le lanu meamata, lea e tau € 0.80 / itula; samasama lea e tau € 1.20 / itula ma mumu € 1.60 / itula - enaena ma uliuli pasese o le a faaopoopo i le tau o € 2.00 / itula ma € 3.00 / itula, faasologa.

Fa'atatau i se seti o nofoaga tutotonu o le taulaga, o nei tau fou o le a mafai ai ona paka mo se vaitaimi maualuga mo le lua itula i nofoaga o lo'o fa'aogaina ai.

E iai fo'i fa'ailoga fou le pine a tagata nofomau

Ae mo le pine nofomau, o le tulafono faatonutonu fou e paka ai taavale e maua ai se pine EMEL nofomau e leai se totogi pe afai e leai se isi mea a le aiga. I nofoaga e sili atu le mamafa o le paka, o le tau o le pine lona tolu o le a siitia.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E tusa ai ma le Mobility Councilor, Miguel Gaspar, o aiga tetele o latou tama laʻitiiti e oʻo atu i le lua tausaga le matua "o le a mafai ona talosaga mo se paka taʻavale i o latou faitotoʻa".

Ma le mea mulimuli, o le tulafono faatonutonu fou e tuʻuina atu ai foi e mafai e tagata nonofo ona paka i sone lanu mumu i le sone lona lua o le igoa.

O le isi sini o le tulafono faatonutonu ua faamaonia nei o le manuia lea o i latou e filifili e leai se taavale, faʻatagaina le paka o taavale feʻaveaʻi faʻatasi i nofoaga e faʻamoemoe mo tagata nofoia.

Ae e tele atu suiga

Faatasi ai ma lenei tulafono faatonutonu fou e paka ai taavale, ua faamoemoe foi le Fono a le Aai o Lisbon e faafaigofie le avanoa i nofoaga iloga o le aai ina ia "tuuina atu le lagolago i se faitau aofaʻi o nisi taimi" poʻo le taimi o se asiasiga.

O le isi fa'amoemoe o lo'o fa'avae i lalo o le tulafono fou o le asiasiga i le po ma fa'ai'uga o vaiaso e le EMEL, e fa'amalosia uma tagata e le o ni tagata nofomau e filifili mo paka ta'avale.

E tusa ai ma le fono a le taulaga, "faatasi ai ma le faʻafouina o le faasologa o taʻavale paka, ua faʻamoemoe e faʻafetaui manaʻoga o le manaʻoga mo paka i le taulaga o Lisbon, e tagata asiasi, tagata nofomau ma tagata faʻatau, i le i ai o isi auala i auala sili atu ona gafataulimaina. ma le ofo lelei o avanoa e paka ai taavale”.

Ma le mea mulimuli, o le faʻataʻitaʻiga mulimuli o le tulafono faatonutonu paka fou o loʻo aumaia ai "se seti o aiaiga e fesoʻotaʻi ma le utaina ma le laʻuina o uta i totonu o le taulaga, faʻapea foʻi ma le faʻafouina o le faʻatonutonuina o le taʻavale ma le paka o taʻavale e fesoʻotaʻi ma le faʻatinoina o le lisi ma fefaʻasoaaʻi gaioiga o taavale pasese e leai ni avetaavale , ua ta'ua foi o le faasoa atu“.

Punavai: Lautele.

Faitau atili