Renault Clio. O afi fou ma sili atu tekinolosi mo tupulaga fou

Anonim

O le ta'avale lona lua sili ona fa'atau atu i Europa - i tua o le Volkswagen Golf - ma le Renault sili ona fa'atau. O le Renault Clio o lo'o i ai nei (4 tupulaga), fa'alauiloa i le 2012, o lo'o faia ni la'asaga sili i le fa'ai'uga o lana galuega, o lea o lo'o i luga o le tafailagi se sui.

O le tuʻuina atu o le lima o augatupulaga o Clio ua faʻatulagaina mo le isi Paris Motor Show (tatala ia Oketopa) ma faʻasalalauga mo le faaiuga o lenei tausaga poʻo le amataga o le 2019.

O le tausaga 2017 na faʻailogaina i le faʻafouina o ona fili autu, oi latou e sili ona tauivi i luga o le siata faʻatau a Europa - le Volkswagen Polo ma le Ford Fiesta. O le tetee a le French brand o le a faia ma ni finauga fou faatekinolosi: mai le faʻaofiina o afi fou - o se tasi o ia mea e eletise - i le faʻaofiina o tekinolosi e fesoʻotaʻi ma le taʻavale tutoʻatasi.

Renault Clio

E ese mai le mea e te manatu, e le naʻo Clio poʻo Mégane e faʻamaonia ai le taʻitaʻiga a Renault i Potukale. E oʻo lava i faʻasalalauga, o le Farani faʻailoga e musu e tuʻu aitalafu i lima o se isi ...

Taulai atu i le evolusione

O le Renault Clio fou o le a tausia le faʻavae o le taimi nei - le CMF-B, lea e mafai foi ona tatou mauaina i le Nissan Micra -, o lea e leai se suiga faʻaalia e faʻamoemoeina. O lona uiga, o le mamanu pito i fafo o le a sili atu le faʻailoga i le evolusione nai lo le suiga. O le Clio o loʻo iai nei o loʻo faʻatumauina se mamanu malosi ma le manaia, o lea e mafai ai ona aliali mai le tele o eseesega i pito - o tala e faasino i le Renault Symbioz o le puna autu o musumusuga.

Folafolaga o mea e sili atu

O totonu e tatau ona faia ni suiga sili atu, faatasi ai ma faʻamatalaga a Laurens van den Acker, le faʻatonu o le mamanu, i lenei tulaga. O le manulauti o le mamanu ma lana 'au o le faia o totonu o le Renault ia matagofie e pei o latou fafo.

Renault Clio totonu

O le a tumau pea le pupuni tutotonu, ae tatau ona tupu i le lapopoa, faatasi ai ma le fa'asinotonu i luga. Ae e mafai ona faʻatasi ma se laulau meafaigaluega numera atoa, e pei ona mafai ona tatou vaʻaia i luga o le Volkswagen Polo.

Ae o le oso tele e tatau ona tupu i tulaga o meafaitino, lea o le a tulaʻi mai i le faʻaaliga ma le lelei - o se tasi o manatu sili ona faitioina o le tupulaga o loʻo i ai nei.

E fou mea uma i lalo o le pulou

I le mataupu i afi, o le afi fou 1.3-lita fa-silinder Malosiaga TCe o le a avea ma se amataga atoatoa . E le gata i lea, o le tolu 0.9 lita cylinders o le a toe faʻaleleia atili - ua faʻatatauina o le a tulaʻi mai le iunite i le 333 cm3, faʻatasi ma le 1.3 ma siitia le aofaʻi o le gafatia mai le 900 i le 1000 cm3.

O le amataga foi o le taunuu mai o a fa'ata'otoga semi-hybrid (fesoasoani vaivai). E le pei o le Renault Scénic Hybrid Assist lea e tuʻufaʻatasia se afi tiso ma se eletise eletise 48V, o le Clio o le a tuʻufaʻatasia le eletise ma se afi penisini. O le filifiliga pito sili ona faigofie ma sili ona taugofie i le faʻagasologa o le eletise o le taʻavale - o le Clio plug e le o vaʻaia, ona o le maualuga o tau.

O le mea o loʻo tumau pea le masalosalo o le tumau o afi afi diesel dCI. E mafua lenei mea ona o le siʻitia o tau o Diesel - e le gata o afi lava ia, ae faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o kesi faʻafefe - ae faʻapea foʻi ma le leaga o faʻasalalauga ma faʻamataʻu o faʻasaina na latou mafatia ai talu mai le Dieselgate, lea ua afaina ai le faʻatau atu i Europa.

O Renault Clio o loʻo i ai foi i se taumafataga

I le faaopoopo atu i afi fou, o le faʻaitiitia o le CO2 emissions e le Clio fou o le a ausia foi e ala i le paʻu o le mamafa. O lesona na aʻoaʻoina e le Eolab concept, na tuʻuina atu i le 2014, e tatau ona ave i luga o le aoga fou. Mai le faʻaaogaina o mea fou - e pei o le alumini ma le magnesium - i tioata manifinifi, i le faʻafaigofieina o le faʻaogaina o le braking system, lea i le tulaga o le Eolab na faʻasaoina ile 14.5 kg.

Ma Clio RS?

E leai se mea e iloa, mo le taimi nei, e uiga i le augatupulaga fou o le vevela vevela. O le augatupulaga o loʻo i ai nei, na faitioina mo lana pusa faʻapipiʻi lua, faʻamaonia, peitaʻi, i luga o siata faʻatau. E mafai ona tatou taumatemate.

O le a toe foʻi mai le atigipusa tusi lesona i le faʻaopoopoga i le EDC (faʻapipiʻi faʻalua), e pei ona tupu i luga o le Megane RS? E te fa'atauina le 1.6 mo le 1.8 na fa'atauina ile Alpine A110 ma fa'aoga e le Megane RS fou? O le Renault Espace o lo'o i ai le 225 hp version o lenei afi, numera e fetaui lelei mo le Clio RS fou. E mafai ona tatou faatali.

Renault Clio RS

Faitau atili