Alfa Romeo Stelvio: faʻamatalaga uma (e oʻo lava i mea uma!)

Anonim

O le fuafuaga a Sergio Marchionne e liliu Alfa Romeo i le FCA's global premium brand e tatau ona aofia ai se SUV, e le maalofia. Ma o le Stelvio o le SUV muamua a Alfa Romeo, ae e le o le mea mulimuli.

O le faʻamoemoe o le Stelvio o le a faʻamaonia taunuuga mo Alfa Romeo e pei ona faʻamaonia e le Cayenne mo Porsche poʻo le F-Pace o loʻo faʻamaonia mo Jaguar. Tuuina atu i Los Angeles i le tausaga talu ai i le Quadrifoglio version, i aso nei matou te faʻafeiloaia oe i le Stelvio "tagata lautele".

2017 Alfa Romeo Stelvio pito i tua

se mataupu o sitaili

A tatou talanoa e uiga ia Alfa Romeo, e tatau ona tatou talanoa e uiga i le mamanu ma le faʻailoga. E sili atu pe a oʻo mai i se SUV e leʻi tupu muamua o le scudetto brand.

O le Stelvio e manaʻo e avea ma SUV sili ona taʻavale ma taʻaloga i le vaega, ae o le ausiaina o se foliga vaaia e faʻaalia ai o le agility o se misiona faigata. Tuʻuaʻia i luga o le tele o le voluma uiga o SUVs, lea e faʻaleagaina ai vaega. Mai Giulia, ua tusia e Stelvio ona uiga aloaʻia ma faʻamaonia elemene.

O le uili uili e tutusa ma le Giulia (2.82 m), ae e umi 44 mm (4.69 m), lautele 40 mm (1.90 m) ma le tele 235 mm maualuga (1.67 m). E masani lava, e tu ese mai Giulia i tulaga o voluma ma vaega.

2017 Alfa Romeo Stelvio - talaaga

O le Stelvio o se hatchback, o le masani mo SUVs, ae faʻatasi ai ma se faʻamalama pito i tua, e toetoe lava pei o se SUV vave.

O le mea lea, e maua ai se talaaga i se mea i le ogatotonu i le va o le BMW X3 masani ma le latalata i se coupé mai le BMW X4. Mai nisi itu, o le Stelvio e foliga mai o se C-vaega tino atoa ona o le leai o se vaega faʻailo i le pou pito i tua. O le manatu, fa'amoemoe, e fa'asa'o ola. O le iʻuga faʻaiʻuga e talafeagai lelei, e ui lava i le leai o se tuʻufaʻatasiga o le lalelei ma le malosi tatou te faʻamoemoeina mai faʻataʻitaʻiga sili o le faʻaItalia.

Malamalama e pei o se fulu

O tauva e pei o le Jaguar F-Pace poʻo le Porsche Macan e tuʻuina le fua maualuga i le mataupu malosi. O le Stelvio, e tusa ai ma le faʻailoga, o le Alfa Romeo i le tulaga muamua ma le SUV i le lona lua. E pei o lea, o le faʻailoga e leʻi faʻasaoina se taumafaiga e ausia le faʻaleleia manaʻomia.

Alfa Romeo Stelvio: faʻamatalaga uma (e oʻo lava i mea uma!) 16941_3

O ona faavae o loʻo i luga o le Giorgio platform, na faʻatautaia e Giulia, ma o le faʻamatalaga malosi foi lea. O le faʻamoemoe o le aumaia lea o Stelvio ia latalata atu ia te ia. O se luʻitau mataʻina, e pei o le Stelvio's H-Point (maualuga-i-eleele maualuga) e 19 cm maualuga atu nai lo le Giulia, ma e iai sona aafiaga malosi.

O taumafaiga na taulaʻi i le faʻaitiitia o le mamafa ma le tufatufaina lelei o le mamafa. O le fa'aogaina tele o le alumini i totonu o le tino ma le fa'amalolo, sa'o i lalo i le afi, ma le carbon fiber driveshaft tu'u le Stelvio i le vaega mama. Ioe, i le 1660 kilokalama, e faigata, ae o le 100 kilokalama mama nai lo le F-Pace-o se tasi o le mama i le vaega-, o taumafaiga a le ituaiga e ofoofogia. O le mea taua, o le 1660 kilokalama e tufatufa tutusa i luga o to'i uma e lua.

Alfa Romeo Stelvio

E tusa ai ma le faʻailoga, o loʻo i ai le faʻatonuga sili ona tuusaʻo i le vaega ma maua mai ia Giulia le polokalame faʻamalolo. I le pito i luma tatou te maua ai tafatolu lua o loʻo faʻapipiʻiina ma le Alfalink i tua - i le faʻataʻitaʻiga, o se faʻasologa o le multilink masani a Alfa Romeo.

O le Stelvio, mo le taimi nei, o lo'o avanoa i le ta'avale e fa uili. O le Q4 system e fiafia i le pito i tua, naʻo le tuʻuina atu o le mana i le pito i luma pe a manaʻomia. E mana'o Alfa Romeo e fa'amautinoa se poto fa'ata'avale e latalata i se ta'avale uili tua.

Superfed Cuors

O afi ole Giulia Veloce o mea ia e mafai ona tatou mauaina muamua ile Stelvio. O lona uiga, o le Otto 2.0 lita turbo ma le 280 hp i le 5250 rpm ma le 400 Nm i le 2250 rpm ma le 2.2 lita Diesel ma le 210 hp i le 3750 rpm ma le 470 Nm i le 1750 rpm.

O le afi penisini e fa'alauiloa le Stelvio i le 100 km/h i le na'o le 5.7 sekone, ma le Diesel e mana'omia se fa'aopoopoga 0.9 sekone. Fa'aaogāina aloa'ia ma fa'aoso o le 7 l/100km ma le 161 g CO2/km mo Otto, ma le 4.8 l/100km ma le 127 g CO2/km mo Diesel.

2017 Alfa Romeo Stelvio chassis

Ole numera ole afi ole a fa'alautele ile 200 hp variant o le 2.0 lita penisini ma le 180 hp variant o le 2.2 lita diesel. O le felauaiga o lo'o fa'atinoina i uili uma e fa ma fa'apitoa e ala i le otometi e valu-saosaoa gearbox. O le a maua mulimuli ane se fa'asologa o ta'avale uili e lua, fa'atasi ma le 180 hp 2.2 Diesel.

galuega faaleaiga

O le faʻasalalauga aloaʻia o le a leai se Giulia van e avea ai Stelvio ma sui o le aiga. O le tele faaopoopo o le Stelvio o loʻo atagia i le avanoa avanoa. E 525 lita le vaega o atopa'u, e mafai ona fa'aogaina ile faitoto'a fa'aeletise.

2017 Alfa Romeo Stelvio totonu

I totonu, e lelei tele le masani, faʻatasi ai ma le faʻapipiʻi meafaigaluega e pei o se faʻataʻitaʻiga o le Giulia. Ioe, o lo'o iai le Alfa DNA ma le Alfa Connect infotainment system. O le mea muamua e mafai ai ona e filifili i le va o faʻataʻitaʻiga taʻavale Malosi, Fa'alenatura ma Avanoa Lelei.

O le lona lua, faʻapipiʻi atoatoa i totonu o le meafaifaʻaili, o loʻo tuʻuina atu e ala i le 6.5-inisi le mata, poʻo le filifiliga, o le 8.8-inisi le mata ma le 3D navigation, e pulea e se faʻatonuga faʻasolosolo i le ogatotonu.

Alfa Romeo Stelvio: faʻamatalaga uma (e oʻo lava i mea uma!) 16941_7

O le Alfa Romeo Stelvio ua uma ona maua se lomiga o loʻo maua i Potukale, le First Edition, mo le 65,000 euros. Ole 2.2 diesel e amata ile 57200 euros. E le o mafai lava ona matou faʻamaonia pe o afea e taunuu mai ai isi Stelvio i lo matou atunuu, poʻo latou tau.

A e taunuu mai, o le a mafai ona matou filifili i le va o 13 lanu ma 13 uili eseese ma lapopoa i le va o 17 ma 20 inisi. I totonu o meafaigaluega eseese o loʻo maua e mafai ona tatou maua ai le Integrated Brake System (IBS) e tuʻufaʻatasia le faʻamautu ma le servo brake, le faʻaogaina otometi faʻatasi ma le vaʻavaʻa savali, poʻo le faʻaogaina o le vaʻavaʻa.

E LE'I MISIA: Faapitoa. Le tala tele i le 2017 Geneva Motor Show

O le Alfa Romeo Stelvio o le a fa'aalia muamua i luga o le eleele Europa i le Geneva Motor Show.

Alfa Romeo Stelvio: faʻamatalaga uma (e oʻo lava i mea uma!) 16941_8

Faitau atili