Le lumanaʻi o le vaega BMW. mea e fa'amoemoeina se'ia o'o i le 2025

Anonim

"Mo aʻu, e lua mea e mautinoa: o le tau o le faʻamaoniga i le lumanaʻi. Ma o le BMW Group o se faʻamaoniga i le lumanaʻi. O le auala lea na amata ai e Harald Krüger, le Pule Sili o BMW, se faʻamatalaga i le lumanaʻi o le vaega Siamani, lea e aofia ai le BMW, Mini ma Rolls-Royce.

Ua uma ona matou faasino i le BMW fememea'i lea e faamoemoe e taunuu mai i tausaga a sau, i le aofaʻi o 40 faʻataʻitaʻiga, i le va o toe iloiloga ma faʻataʻitaʻiga fou - o se faʻagasologa na amata i le Faʻasologa o loʻo iai nei 5. Talu mai lena taimi, ua uma ona toe faʻaleleia e BMW le 1 Series, 2 Series Coupé ma Cabrio, 4 Faʻasologa ma le i3 - lea na maua ai se suiga sili atu ona malosi, le i3s. Na faʻalauiloaina foi le Gran Turismo 6 Series, le X3 fou, ma e le o toe umi ae faʻaopoopo le X2 i le laina.

Na va'aia e le Mini se atunu'u fou ua taunu'u mai, e aofia ai ma le PHEV version, ma ua uma ona fa'amoemoe e ala i se manatu le Mini 100% eletise i le lumana'i. I le taimi nei, ua uma ona faʻalauiloa e Rolls-Royce lana fuʻa fou, le Phantom VIII, lea o le a taunuu i le amataga o le tausaga a sau. Ma e oo lava i luga o uili e lua, BMW Motorrad, i le va o le fou ma toe teuteu, ua uma ona tuʻuina atu 14 faʻataʻitaʻiga.

Rolls-Royce Phantom

Vaega II i le 2018

O le tausaga a sau e amata ai le Vaega II o le osofaiga a le vaega Siamani, lea o le a tatou vaaia ai se tautinoga malosi i mea taugata. O lenei tautinoga i vaega maualuluga e faʻamaonia e le manaʻoga e toe faʻaleleia ma oʻo lava i le faʻateleina o tupe mama a le vaega ma faʻateleina tupe mama, lea o le a faʻatupeina ai le atinaʻeina o tekinolosi fou. O lona uiga, o le electrification o le tele ma le faʻaopoopoga o faʻataʻitaʻiga fou 100% eletise, faʻapea foʻi ma le taʻavale tutoʻatasi.

O le a i le 2018 o le a tatou feiloai i le Rolls-Royce Phantom VIII, le BMW i8 Roadster, le 8 Series ma le M8 ma le X7. I luga o uili e lua, o lenei peti i luga o vaega maualuga e mafai ona vaaia i le faʻalauiloaina o le K1600 Grand America

Fa'aauau peti i SUVs

E mautinoa lava, ina ia tupu aʻe, SUV o se mea e manaʻomia i nei aso. E le faapea o le BMW e le o maua - o le "Xs" o loʻo fai ma sui o le tasi vaetolu o faʻatau, ma e sili atu i le 5.5 miliona SUVs, poʻo le SAV (Sport Activity Vehicle) i le gagana a le ituaiga, ua faʻatau atu talu mai le faʻalauiloaina o le "X" muamua i le 1999. , le X5.

E pei ona uma ona matou taʻua, o le X2 ma le X7 oʻo mai i le 2018, o le X3 fou o le a iai i maketi uma, ma o se X4 fou e le o mamao foi e iloa.

E sefulu lua trams ile 2025

O le BMW o se tasi o paionia i le faʻalauiloaina o taʻavale eletise e gaosia tele ma o le tele o lona faʻaogaina o loʻo i ai faʻauiga eletise (plug-in hybrids). E tusa ai ma faʻamaumauga a le faʻailoga, o le taimi nei e tusa ma le 200,000 BMW eletise o loʻo faʻasalalau i luga o auala, 90,000 o le BMW i3.

E ui lava i le apili o taavale e pei o le i3 ma le i8, o le lavelave ma le taugata o latou fausiaina - o se faʻavaa alava kaponi o loʻo taoto i luga o se alumini - na faʻatonuina se suiga i fuafuaga e faʻaleleia ai tupe maua. Toeitiiti lava o faʻataʻitaʻiga eletise 100% i le lumanaʻi o le a maua mai i fausaga autu e lua o loʻo faʻaaogaina nei i le vaega: UKL mo faʻataʻitaʻiga taʻavale i luma, ma le CLAR mo faʻataʻitaʻiga o taʻavale tua.

BMW i8 Coupe

Ae ui i lea, e tatau lava ona tatou faʻatali seʻia oʻo i le 2021 e vaʻai i le isi faʻataʻitaʻiga o le "i" sub-brand. O le tausaga lenei o le a tatou iloa ai le mea ua taʻua nei o le iNext, lea e faaopoopo atu i le eletise, o le a faʻatupeina tele i le taʻavale tutoʻatasi.

Ae 11 sili atu 100% faʻataʻitaʻiga eletise ua fuafuaina seʻia oʻo i le 2025, faʻatasi ma le faʻalauiloaina o le 14 fou faʻapipiʻi faʻapipiʻi. O le mea muamua o le a iloa i luma o le iNext ma o le gaosiga o le Mini Electric Concept e oʻo mai i le 2019.

I le 2020 o le a avea ma taimi o le iX3, le 100% eletise eletise o le X3. E tatau ona maitauina e leʻi leva ona maua e le BMW aia tatau faʻapitoa mo le iX1 i le iX9 faʻailoga, o lea e tatau ai ona faʻamoemoe o loʻo iai le tele o SUV eletise.

Faatasi ai ma faʻataʻitaʻiga fuafuaina, faʻamoemoe e suitulaga i le i3, i8 ma le gaosiga o le faʻaaliga i Vision Dynamics, na tuʻuina atu i le Frankfurt Motor Show mulimuli, lea e mafai ona suitulaga i le 4 Series Gran Coupé.

40 Autonomous BMW 7 Series i le faaiuga o lenei tausaga

Fai mai Harald Krüger, o le aveta'avale tuto'atasi e tutusa lelei ma tupe totogi ma le saogalemu. E sili atu nai lo le fa'aogaina o le eletise, o le aveta'avale tuto'atasi o le a avea ma fa'alavelave fa'alavelave i le pisinisi tau ta'avale. Ma e manaʻo le BMW e taʻimua.

I le taimi nei ua iai le numera o BMW faʻatasi ai ma faiga faʻapitoa. E fa'amoemoeina i tausaga a sau o le a fa'alautele atu i le vaega atoa o le fa'ailoga. Ae o le a umi se taimi ae tatou oʻo i le tulaga e iai a tatou taʻavale tutoʻatasi. BMW ua uma ona iai taʻavale faʻataʻitaʻi i le lalolagi atoa, lea o le a faʻaopoopoina i ai se vaʻa 40 BMW 7 Series, lea o le a tufatufa atu i Munich, le setete o Kalefonia ma Isaraelu.

Faitau atili