Faʻaalia ma Faʻafiafia: Nissan IDx Freeflow ma IDx Nismo

Anonim

Sa faaseseina au. Ina ua faasilasila e Nissan o le a tuuina atu se tali i le Toyota GT86, o le mea ua taʻua o le ogatotonu o le olaga faalavelave taavale, ina ua uma le tuuina atu o le futuristic, deltoid Nissan BladeGlider tram, manatu le afa o le lalolagi, e aofia ai ma aʻu, o le manatu faavae o le a avea. le tauva (sili atu tele) sui i le Toyota GT86.

Tuuina atu o le faʻaaliga o le BladeGlider o le a fausia ma tuʻuina i lalo ole Nissan 370Z, o le a avea ma se mea e le masani ai, e oʻo lava i le mataʻutia, tali i le vaega a Nissan e faʻatauvaʻa ma sili atu nai lo le malosi ma le faʻataʻitaʻiga na saunia e le GT86.

Ahhh, sese na ma sese. O loʻo iai pea le kata a Nissan i lona lima ...

nissan idx freeflow ma nissan idx nismo

O le mea e lelei ai, o loʻo mafai lava e le lalolagi taʻavale ona faia ni mea e ofo ai, ma Nissan, i lenei tausaga, na faʻateleina i mea e ofo ai! E tatau ona matou faʻatali mo le tatalaina o le Tokyo Motor Show e vaʻai i le Nissan IDx Freeflow ma le Nissan IDx Nismo. O coupé ia e lua e fa'ata'avalevale i tua, e fa'ailoa mai ai le mea e ulufale ai ta'avale ta'aloga. Faʻailogaina i le toe faʻaleleia o le lumanaʻi, o le muse i lenei tulaga o le Datsun 510, i luga atu o mea uma i le sili ona manaʻomia ma faʻailoga o mea uma, o le BRE (Brock Racing Enterprises), lea na taofiofia Amerika i le 70s.

Datsun 510

O lenei faʻamatalaga lata mai i le lumanaʻi o le Datsun 510 iʻuga, manaia, mai se vavalalata vavalalata i le va o Nissan ma le mea o loʻo faʻaigoaina e le faʻailoga tagata numera numera, faʻaliliu, tupulaga talavou na fananau mai i le maeʻa ai o le 1990, ua uma ona faatofuina atoa i le lalolagi numera mai le amataga ma o se tasi o autu autu. atugaluga i tagata gaosi oloa, ona o le faaitiitia o le fiafia o lenei augatupulaga i le lalolagi o taavale.

O le taunuuga o le toe faʻafoʻi faʻalelei e foliga mai e ese, pe a fua i le matutua o i latou o loʻo aʻafia ai (le 510 na fanau i le 60s). Ae aua nei galo o loʻo tatou feagai foi ma le tupulaga Playstation, lea, ou te manatu, e leʻi vaʻaia le susulu o le la mo le tele o aso, taʻalo GranTurismo, faʻafeiloaʻi ma faʻafesoʻotaʻi, e ala i le taʻaloga, ma se faasologa o masini fa'ailoga ma mea na tutupu fa'asolopito.

nissan idx freeflow

Matauina i luga o le 510 i luga o Nissan IDxs e lua o le ata masani o le manino maoti 3 voluma, vaega atoa, mafolafola mafolafola ma maai, lelei-faailoga suiga i le va o vaalele i luga ma faalava o le tino. O fua e fai si laititi, na'o le 4.1m le umi, 1.7m le lautele ma na'o le 1.3m le maualuga. O le togafitiga o loʻo tuʻuina atu i elemene o loʻo sosolo i luga o le tino e faʻaalia ai foi le Datsun 510, ae ua toe faʻamatalaina i se auala moni faʻaonapo nei, faʻaogaina avanoa faʻatekonolosi o loʻo i ai nei ma mulimulitaʻi i faiga faʻalelei lata mai, matauina i vaega e pei o le taualuga "opeopea".

nissan idx freeflow
nissan idx freeflow

O le Nissan IDx Freeflow e sili atu ona faʻaogaina, faʻamalieina, sili atu le matagofie. E foliga mai o le vaʻaia sili ona vavalalata i le Datsun 510, e oʻo lava i le lanu filifilia mo fafo, e mautinoa lava 70s. O le "lounge" ituaiga totonu, sili atu le masani ma faʻatasi ai ma faʻamatalaga manaia e pei o le denim faʻaaogaina e ufiufi ai nofoa o loʻo faʻafefiloi i totonu. atoatoa ma lona uiga sili atu nostalgic.

nissan idx freeflow

O le Nissan IDx Nismo o se faʻamalosi mama ...

...faʻatasi ai ma le faʻaopoopoina o se faasologa o mea faʻapipiʻi e faʻaalia manino ai le faʻamoemoe o le masini. O uili fa'aopoopo 10cm lautele ma sili atu le limafoa'i 19-inisi e maua ai se GRRRRR sili atu. O le toe faʻamatalaina o elemene eseese, faʻaeseese mai le IDx Freeflow, e pei o optics ma le faʻaopoopoga o isi elemene, e pei o le faʻaogaina o le pito i fafo poʻo le aerodynamic apparatus i pito o le coupé faigata, e valaʻauina manino se uiga "naifi i nifo". pe a oo i le taimi e ave ai o ia i le matou fasi masima e sili ona fiafia i ai.

nissan idx nismo
nissan idx nismo
nissan idx nismo

O totonu o loʻo faʻailogaina foi i se togafitiga faʻapitoa, ma le mumu ma le uliuli o lanu masani, faʻapea foʻi ma le Alcantara ma le carbon e tuʻuina atu ai le paʻi tuuga. O telefoni fa'ata'amilosaga e lua, e masani ona fa'atusa, e tu'ufa'atasia lelei fa'amoemoega o lenei manatu.

nissan idx nismo

O le fa'aosofiaina o i latou ua leva ona iloa afi. O le IDx Nismo e tutusa le 1.6 DIG-T ma le Nissan Juke Nismo, lea e tatau ona tutusa ma le lua selau horsepower. IDx Freeflow ua faʻasalalau ma le avanoa e maua ai ni afi se lua, o le 1.2 ma le 1.5. I tulaga uma e lua o le faʻasalalauga e faia e se pusa CVT… faʻatali se minute… O se CVT?! Mata'utia? Ae aisea, Nissan?!

Afai o le Toyota GT86 o loʻo manatu i ai Nissan o se taʻavale mo faʻalavelave o le vaeluagalemu, o loʻo faʻamoemoe le faʻailoga e oʻo atu i le IDx toe faʻafoʻisia i se tagata faʻatatau i lalo ifo o le 30 tausaga. Mo lenei mea, e maua ai tau e sili atu le taugofie nai lo tau na molia e lona tauva. Ae o se taumatematega mama. Nissan mo le taimi nei e le faʻamaonia le gaosiga o le IDx, naʻo le taʻu mai o loʻo iloiloina le tali atu i ai. O le faʻaogaina o pisinisi o nei manatu e foliga mai e mamao, ae o le mea lava e tasi na taʻua e uiga i le Qazana e faʻatupu ai Juke.

nissan idx nismo

O le mea mautinoa, o le Nissan IDx e lua o le mea e ofo ai ma o se tasi o fetu sili o le faleoloa Tokyo . Tatou fa'amoemoe latou te le fa'amalieina le uiga fa'avae ma su'e lo latou ala i le laina gaosiga lata ane. E tumu i uiga, e le pei o soʻo se faʻataʻitaʻiga faʻatauvaʻa, mataʻutia, taugofie ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a le faʻataʻavalevale tua mo se faʻalavelave faʻamalosi ma fai ma vaisu, e naʻo le ituaiga o meaola i luga o uili o loʻo sailia e soʻo se tagata fiafia ma faʻamoemoe, o le a. faatosinaina se tupulaga fou o tagata fiafia. Nissan e aofia ai le lautele o alaleo o le maketi o taavale taʻavale: mai le Godzilla GT-R Nismo mataʻutia e oʻo atu i le BladeGlider mataʻina ma le mataʻutia, ma o loʻo faʻatautaia nei le itu sili ona faigofie o le mataupu. O lo'o tumau pea le moomooga ina ia gaosia.

Ae galo le CVT, faamolemole!

nissan idx nismo ma nissan idx freeflow

Faitau atili