Jaguar XJ220 o loʻo faʻaalia lana tuuga i luma ole Bugatti EB110

Anonim

Super taʻaloga taʻavale na gaosia e Jaguar i le va o le 1992 ma le 1994, o lona gaosiga e le sili atu i le 275 iunite, o le Jaguar XJ220 o se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona le malamalama, ae sili ona mataʻina, o le ituaiga Peretania. O le mea moni na faʻamaualuga le taʻavale taʻavale sili ona saoasaoa i le lalolagi mo le tele o lena lava vaitaimi e ono iai se mea e faʻatatau i ai.

Fa'aauupegaina i le 3.5 lita twin-turbo penisini V6, tu'uina atu le 550 hp o le mana, lagolagoina e na'o le lima-saosaoa lima gearbox ma tua-uili taavale, le XJ220 na mafai ona ausia le saoasaoa maualuga o le 341.7 km / h. O se faamaumauga na mafai ai ona ia tausia se suafa na o le 1994 na ia faiaina, i le aso nei e sili atu ona lauiloa (ma taugata!) McLaren F1.

E ui lava i lea, ma i totonu o mea na ausia, i le 1991 o le faamaumauga mo le taamilosaga sili ona vave i le taamilosaga Siamani o le Nürburgring, ma le taimi o le 7min 46.36s. O le taimi e finauina, talu ai o se faʻataʻitaʻiga ae le o se taʻavale faʻasolosolo, ae o lena taimi o le a tumau pea o se faailoga e fasiotia mo le 10 tausaga, o lona uiga, seia oʻo i le 2001.

Jaguar XJ220
Le ta'avale ta'aloga sili ona matagofie?

Toso tuuga ma Jeremy Clarkson i le uili

E sili atu i le 25 tausaga talu ona faʻalauiloa le faʻataʻitaʻiga, na manaʻo Jeremy Clarkson ma ana uo e tuʻuina atu le XJ220 le faʻaaloalogia tatau, toe tuʻuina atu i le suʻega, i la latou polokalame fou "The Grand Tour". Ae o le taimi lenei, e faasaga i se tasi o ana tauva i lena taimi, o le Bugatti EB110, o se isi masini e ofo ai - 3.5 V12, fa turbos, 560 hp, ono-saosaoa gearbox ma taavale uili uma.

Tuuina atu e toso tuuga "aumaia mai le 90s", o le vitio o loʻo faʻaalia, e ui lava i lona matua, o le Jaguar XJ220 o loʻo i ai pea iina mo le ... saʻo!

E iai le Jaguar XJ220 mo le fa'atau

Faatasi ai ma na o le 275 iunite na gaosia, e le o aso uma e faʻaalia ai nei "pusi tetele" mo le faʻatau. Ae o loʻo i ai le tasi, toetoe lava a mama, e suʻe se tagata fou. Se'i vagana: o lo'o i Miami, ISA… ma e toeitiiti atoa le afa miliona Euro le tau.

Jaguar XJ220 1992

Aso o le gaosiga i le 1992 - o lona uiga, o se tasi lea o iunite muamua na tuʻuina atu - o lenei XJ220 e le sili atu i le 1,931 kilomita le ufiufi, lea na mafua ai ona sili atu nai lo nai mea laiti laiti ma se omo i se tasi o panels. E ese mai i lena, o le American Road & Track agai i luma, o se mea manaia, e oo lava i le mataupu o le inisinia.

Jaguar XJ220 1992
Fa'apitoa fa'apitoa: fa'apipi'i meafaigaluega fa'alautele atu ile faitoto'a

Ina ia fa'amaonia le tulaga lelei o le ta'avale, o lo'o avanoa le tagata fa'atau e ave le ta'avale i se falea'oga fa'apitoa a Amerika e fa'apitoa i lenei fa'ata'ita'iga, ina ia mafai ona asiasia ma toe teuteu le timing belt, atoa ai ma le fa'amama o tane. O nei mea uma, aʻo leʻi tuʻuina atu i le pule fou.

Jaguar XJ220 1992
Na faʻasalalau ma le V12, ae taia le maketi ma le V6 Turbo. Ae ui i lea, e le o vaivai le malosi ...

E fiafia ma avanoa tau tupe e maua ai se ta'aloga mata'ina moni? O le XJ220 o loʻo faʻatau atu e Hemmings mo le tau maualalo o 424 638 euros (negotiable, gauai!). E mafai lava ona e sau e faataitai ia Jeremy Clarkson…

jaguar XJ220

Faitau atili