The History of Logos: Peugeot

Anonim

E ui lava o loʻo faʻaalia i le taimi nei o se tasi o taʻavale sili ona tele i Europa, na amata Peugeot i le gaosiga ... kofe kofe. Ioe, latou te faitau lelei. Fanau mai o se pisinisi a le aiga, na alu ai Peugeot i pisinisi eseese seia oo ina nofo i totonu o pisinisi tau taavale, faatasi ai ma le gaosiga o le afi afi muamua i le faaiuga o le 19 seneturi.

I le toe foi atu i le mill, e tusa ma le 1850, na manaʻomia e le faʻailoga e iloagofie ai meafaigaluega eseese na ia gaosia, ma o lea na faʻamauina ai ni faʻailoga maʻoti e tolu: o le lima (mo oloa lona tolu), o le crescent (vaega lona lua) ma le leona (vaega muamua). E pei ona e mateina i le taimi nei, na o le leona na sao mai le gasologa o taimi.

E LE'I MISIA: O le talafaasolopito o logos - BMW, Rolls-Royce, Alfa Romeo

Talu mai lena taimi, o le logo e fesoʻotaʻi ma Peugeot e masani lava ona tupu mai le ata o se leona. Seia oʻo i le 2002, e fitu suiga na faia i le faʻailoga (silasila i le ata o loʻo i lalo), o mea taʻitasi na faia ma se faʻaaliga sili atu, mausali ma le faʻaogaina o le faʻaogaina i le mafaufau.

logos peugeot

Ia Ianuari 2010, i le taimi o le 200th anniversary of the brand, Peugeot faʻasalalau lona faʻaaliga vaaia fou (i le ata faʻaalia). Na faia e le 'au a le au mamanu, o le French feline na maua le sili atu o laʻititi laʻititi ae i le taimi lava e tasi le malosi, faʻaopoopo i le tuʻuina atu o se foliga uʻamea ma faʻaonaponei. Na faʻasaʻolotoina foi e le leona ia lava mai le lanu moana, e tusa ai ma le faʻailoga, "sili atu ona faʻaalia lona malosi". O le ta'avale muamua na fa'amauina le fa'ailoga fou o le Peugeot RCZ, na fa'alauiloa i luga o le maketi i Europa i le afa muamua o le 2010. E aunoa ma se masalosalo, o le fa'amanatuina o le lua seneturi na fuafuaina mo le lumana'i.

E ui lava i suiga uma i le faʻailoga, o le uiga o le leona e tumau pea e leʻi suia i le aluga o taimi, ma faʻaauau pea ona faʻatino lelei lana matafaioi o se faʻailoga o le "sili atu le lelei o le ituaiga" ma o se auala foi e faʻaaloalogia ai le aai Farani o Lyon (Farani. ).

Faitau atili