O le a avea lea ma foliga i luma ole Opel

Anonim

O LE opel o loʻo sauni e faʻaalia se manatu fou, ma o le a oʻo mai ai se atoaga filosofia mamanu fou mo le faʻailoga Siamani, faʻailogaina le vaitau fou o lona i ai o se vaega o le Groupe PSA.

O lenei suiga o se vaega o le fuafuaga SAOTI! , faalauiloa e le Pule Sili Michael Lohscheller ia Novema talu ai. E tusa ai ma Lohscheller, o le PACE! e mafaufau e le gata o le "faateleina o tupe mama ma le lelei", ae "o se tapasa e faʻaalia ai le ala i se lumanaʻi manuia ma manuia mo Opel".

Siamani, avanoa ma fiafia

O le filosofia mamanu fou o le a faʻaauau pea ona faʻavae i luga o nei tulaga taua e tolu, lea ua uma ona faʻafesoʻotaʻi e Opel. O le manatu fou, o le a tuʻuina atu mulimuli ane i lenei tausaga, o loʻo vaʻaia ai, pe faʻafefea le Opels o le isi sefulu tausaga.

Ina ia maua lenei ala fou, agai atu i le lumanaʻi, na toe asia ai e Opel le taimi ua tuanaʻi, ina ua maua i le CD Opel, o se manatu na tuʻuina atu i le 1969 Frankfurt Motor Show - lea e faʻaalia faʻatasi ma le manatu fou - o se faʻamatalaga i le mea e manaʻo ai mo lona. filosofia mamanu fou. O lo'o fa'asino fo'i le fa'ailoga i le Opel GT Concept aupito lata mai ma ta'uta'ua e fai ma fa'amatalaga mo le lumana'i.

Opel CD Concept, 1969

E matilatila le mamanu a Opel. E lagona, fa'atagata ma mautinoa. Matou te aoteleina i se upu e tasi: lototoa. O le vaega autu lona lua e fesoʻotaʻi ma le manino, malamalama ma le taulaʻi, lea tatou te faʻaalia i le upu mama.

Mark Adams, Sui Peresetene o Design i Opel

O poutu autu ia e lua o le filosofia mamanu i le lumanaʻi: lototoa ma le mama , o tau lava ia e maua mai i le "Siamani itu" lea e manaʻo Opel e faʻamanino - faʻavae i luga o tu ma aga masani e pei o le "lelei faʻainisinia, faʻafouga faʻainisinia ma tulaga maualuga".

Opel GT Concept, 2016

Opel GT Concept, 2016

Ae pei ona taʻua e Adams, "o Siamani i aso nei e sili atu nai lo lena", o loʻo taʻua ai foʻi uiga o tagata (tagata) lea latou te tatala ai i le lalolagi, matala le mafaufau ma le popole i tagata - o latou tagata faʻatau, "e tusa lava po o fea latou te sau ai. ma o fea latou te i ai, o mea ia e faʻaosoina mea uma tatou te faia," o le faʻauʻuga lea a Adams.

“Opel Compass”, le foliga fou

O le ata o loʻo faʻaalia o loʻo faʻaalia ai le CD Opel ma le manatu fou, o loʻo ufiufi pea, ae faʻaalia le saini susulu ma le "kalafi" o le a fausia ai foliga fou o le ituaiga. Denominated "Opel Tapasa" po'o le Opel Compass, o lo'o fa'aalia i le fa'aogaina o to'i se lua - tu'u sa'o ma fa'alava - e fa'afesoota'i ai le tagavai o le ituaiga.

Opel Design Concepts

O le itu tu'usa'o o le a fa'atusalia e le fa'aumi umi i totonu o le ponaivi - o se elemene o lo'o i ai i Opels o lo'o iai nei - ae o le a "sili atu ona iloga ma mama i lona fa'atinoga". O le laina fa'ata'atia o lo'o fa'atusalia e le saini malamalama fou o moli o le ao, lea e aofia ai suiga i le lumana'i Opels.

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

O ata o loʻo tatou vaʻaia i lalo o loʻo faʻaalia ai le tali tutusa e faʻatatau i Vauxhall, le masaga a Opel i Peretania, o loʻo faʻaalia atili ai le auala e mafai ai ona aoga lenei fofo. O le ata lona lua, i le isi itu, o loʻo faʻaalia pea, i se auala faʻapitoa, le manatu lautele mo le dashboard - o le mea e foliga mai o se pupuni o loʻo nofoia le lautele atoa o totonu.

Opel Design sketsa

O le ata tusi e mafai ai ona e malamalama atili pe faʻafefea ona fegalegaleai le optics ma le grid

Faitau atili