Opel GT fou: ioe pe leai?

Anonim

Na aumai e Opel i Sineva se faʻataʻitaʻiga na tuʻu ai le auvae o le faleoloa: le Opel GT Concept.

E ui lava i le taliaina lelei o le Opel GT Concept i Geneva, e leai se faamoemoe o le Siamani e gaosia.

Na ou tuʻuina atu ni nai vaiaso talu mai le matou toe foʻi mai i le Geneva Motor Show e tuʻuina atu i le brand se avanoa e iloilo ai le mataupu, ma le faʻamoemoe e vaʻai i se faʻamatalaga i laʻu imeli "Opel o loʻo agai i luma i le gaosiga o le GT Concept". E leai se mea! Ae o se taavale uili tua, coupe-style, 1.0 Turbo petrol engine ma le 145 hp ma le 205 Nm o le malosi, sa i ai mea uma e alu saʻo ...

FAAMANATU: Tali le suʻesuʻega o loʻo i le faaiuga o le tusiga "Pe tatau ona faia e Opel le GT Concept: ioe pe leai?"

I aso na matou i ai i Sineva, na ou maua ai le avanoa e faʻatalanoaina ai Boris Jacob (BJ), o le ulu o le mamanu i Opel ma sa ou fesili ia te ia: "Boris, o le a e gaosia le Opel GT Concept?". O le tali a lenei nafa ma le faʻailoga e le ioe pe leai, o se "neem".

BJ - O le mea e leaga ai Guilherme, e le oi totonu oa matou fuafuaga e faʻafeiloaʻi le Opel GT Concept i laina gaosiga. Ae e te le iloa, o matou faʻataʻitaʻiga uma e iai le tulaga faʻapitoa e mafai ona latou faʻaogaina i le gaosiga.

Boris, afai latou te le gaosia le Opel GT, e pei o le faʻaali i se tamaititi se lole ona ave lea i fafo. E te iloa lena mea, a ea? Ma e te iloa e tatau ona avea lenei mea ma solitulafono...

BJ – Ioe matou te iloa (ata). Ae sei ou taʻu atu ia te oe o lenei manatu na musuia e le uluai Opel GT na amata ona mafaufauina pe a ma le lua tausaga talu ai, i le taimi o le 50th anniversary o le Opel Design Studio, ma na fanau mai ma se faʻamoemoe manino: e faʻaalia ai faiga Opel mo le lumanai . O loʻo i ai se mea e uiga i lena taʻavale o loʻo tosina mai ai tagata uma i aso nei ma sa matou fia iloa pe aisea. Na matou oo i le faaiuga o lona faigofie. E leai se mea e toe fa'aopoopo pe fa'aopoopo e uiga i lona mamanu, e faigofie uma ma fa'aola. O le fesili o le: e mafai ona faia se mea faapena i sec. XXI?

Opel-GT_genebraRA-7

Se fa'aliliuga fou?

BJ – E sa'o, o se faauigaga fou. E le fa'ata'ita'i, e ese le mea e fai. Ma ou te manatu moni na matou faia. Sa ma taumafai e fai se mea e nafa, e aunoa ma le faalialiavale. Sao le afi, sa'o vaega ma ioe... feso'ota'iga. Matou te mananaʻo ia vaʻaia le Opel GT Concept o se ituaiga o soa auala e fegalegaleai ma i matou ma malamalama ia i matou. I tua, lima i luga o le uili ma mata i luga o le auala. O le faʻaogaina o leo, mo se faʻataʻitaʻiga, e matua maualuga lava.

O afea o le a matou vaʻai ai i lenei ituaiga tekinolosi i au faʻataʻitaʻiga gaosiga?

BJ - Fa'apuupuu. E leai se tasi o nei mea o tala faʻasaienisi ma ua uma ona iai - vaʻai i le Opel OnStar faʻataʻitaʻiga o le Astra ma Mokka fou. O tekinolosi o loʻo i ai i lenei faʻataʻitaʻiga o se faʻataʻitaʻiga o le isi laasaga o le a faia e le faʻailoga.

I le tautala e uiga i le mamanu, o lenei ituaiga faʻamataʻu mataʻutia e le masani ile Opel…

BJ – Fa'ataga a'u ou te le ioe ia Viliamu. I Opel, matou te lototetele, matou te le fiafia e faʻateleina a matou faʻataʻitaʻiga i elemene ia matou manatu e mafua ai le pisa. Matou te mananaʻo ia faʻalelei a matou faʻataʻitaʻiga ma tumau i le taimi nei mo le tele o tausaga a sau. I le taʻeleʻele, matou te mananaʻo ia iai se faʻamoemoega o mea uma. E le o se fa'amalositino faigofie, ae o le mea lea sa matou taumafai e fai fa'ata'ita'iga ma fa'ata'ita'iga. E aofia ai le Opel GT.

Opel-GT_genebraRA-2

Talu ai tatou te i tafatafa o le Opel GT, aumai ia te aʻu ni faʻataʻitaʻiga o lenei filosofia "tasi auiliiliga, tasi le faamoemoega".

BJ – Le mea'ai pito i luma! Afai e te matauina, matou te tusia nei friezes e lua e pei o lima e lua o loʻo uuina le faʻailoga o le faʻailoga. O se meaalofa.

O le Opel GT o se meaalofa?

BJ – Ioe, e mafai ona tatou fai atu ioe. O se meaalofa mo tagata uma e fiafia i taʻavale, e fiafia i mea faʻaonaponei ma e vaʻai ia i latou lava i la matou faʻailoga.

Lelei Boris, tautala i meaalofa. O loʻo taumatemate tagata uma e uiga i le lumanaʻi o lenei Opel GT Concept. O le a gaosia pe leai?

BJ - Ou te mautinoa a maeʻa lenei faʻafeiloaʻiga o le ai ai nisi tagata i le faʻailoga e mafaufau i ai ...

ua tuai ae le talitonu

Ona o tali a Boris Jacob - ma le mafaufau i le taliaina o le faʻataʻitaʻiga i Sineva - ou te leʻi faʻaumatia le faʻamoemoe e vaʻai i le Opel GT i luga o auala a le atunuʻu i se aso.

O le vaiaso mulimuli ane, o le isi malaga. E le o Geneva, ae i le Douro - na matou o atu i le tuʻuina atu o le Opel Astra Sports Tourer fou (vaai iinei). Sa ou faamoemoe e maua ai Boris iina (e ui lava o ia o se vaega o le matagaluega o mamanu mataʻutia a Opel), ae na te leʻi mauaina - na ia tau atu pea i se tagata Potukale e le fiafia tele ma se igoa e amata i le "Gui" ma faaiu i le "herme".

Opel GT Concept (25)

Ae na ou mauaina Pedro Lazarino, Pule o oloa mo Opel Compact Cars, Minivans ma Crossovers - i se isi faaupuga, o se tasi o alii e faʻatautaia Opel. Toe fesili: "Pedro, o le ae faia le Opel GT Concept?". O le tali a Pedro Lazarino na sili atu ona malosi, "o se oloa faʻapitoa, e matua faigata lava ma faʻamaonia tupe maua. O lo'o ia i matou mea uma matou te mana'omia e gaosia ai ae e le tatau ona matou faia ... e lamatia".

O le a sou manatu?

Na faalauiloa e Mazda se augatupulaga fou o le MX-5, Fiat na faʻatautaia ma le toe tuʻuina atu o le tala faʻasolopito 124 Spider, Toyota faʻalauiloaina i le gaosiga o le GT-86. I le faitauina o nei faʻataʻitaʻiga o loʻo manuia i le maketi (i le tulaga o le 124 Spider, e leʻi alu ese le faʻasalalauga) ma o Opel o loʻo i ai "mea uma e manaʻomia" e maua ai se sui agavaa i le uluai Opel GT, ou te fesili. oe: e tatau ona fai pe leai? E lamatia pe leai?

O se coupé mama, ma se afi e tumu i vaitamini, se tau maualalo ma se mamanu salu. Fa'ailoga manumalo? Tuʻu mai ia i matou lou manatu i lenei suʻesuʻega, afai e te malilie faatasi ma i matou, matou te folafola atu e valaʻau le faʻailoga ma taʻu mai pe o le a le manatu o le au penisini Potukale e uiga i le mataupu.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili