Lamborghini Miura P400 SV alu i luga mo le faʻatautuʻi: o ai e tuʻuina atu nisi mea?

Anonim

O se kopi sili o le 1972 Lamborghini Miura e alu i luga mo le faʻatau i le amataga o le masina fou. Le mautauave lelei e tusi ai ni nai laina e uiga i le taʻavale muamua faʻaonaponei.

O le tala manuia o le Lamborghini Miura na amata i le 1966 Geneva Motor Show, lea na tuʻuina atu ai i le lalolagi lomitusi. Na vave ona tuʻuina atu le lalolagi i le matagofie o le Miura ma faʻamatalaga faʻapitoa - na amata ona sasaa mai le viiga mai itu uma, faʻapea foʻi ma faʻatonuga. E lua isi faʻataʻitaʻiga o le Miura na fausia ma e leʻi umi ae amata le gaosiga, ae o le 1966.

Leitioa, sa matou feagai ma le tatalaina o le uluai supercar faaonaponei. O le Lamborghini Miura o loʻo taʻua o le "tama" o taʻavale faʻaonaponei: V12 afi, faʻaoga tutotonu ma le taʻavale tua. Fuafua o loʻo faʻaaogaina pea i aso nei i taʻavale taʻaloga sili ona lelei i le lalolagi - faʻagaloina afi eletise i nisi o talosaga.

NY15_r119_022

O le afi V12 i le nofoaga tutotonu pito i tua ma carburetors Weber e fa, lima-saosaoa faʻasalalau tusi lesona ma tutoʻatasi pito i luma ma tua taofia faia lenei taavale o se mea fou, e pei o lona 385 horsepower.

VAAI FOI: Na matou Tofotofoina Tupulaga uma e Fa o le Mazda MX-5

O le mamanu sa i lima o Marcello Gandini, o se Italia na sili i le gauai atu i auiliiliga ma aerodynamics o ana taavale. Matagofie! Faʻatasi ai ma se ata faʻaosooso ae faʻafefe, o le Lamborghini Miura na nutimomoia loto i le lalolagi taʻavale. O se ta'avale ta'uta'ua na mafai ona va'aia i fale ta'avale a tagata ta'uta'ua e pei o Miles Davis, Rod Stewart ma Frank Sinatra.

E ui lava i le avea ai ma faʻailoga masani mo le fitu tausaga, o lana gaosiga na muta i le 1973, i le taimi na tauivi ai le faʻailoga ma faʻafitauli tau tupe.

E LE'I MISIA: HYPER 5, o le mea sili o loʻo i luga o le ala

O le Miura ua toe foʻi mai i le faʻafetai faʻafetai i le toe faʻaleleia o le au taʻitaʻia e Valentino Balboni - Lamborghini amepasa ma taʻutaʻua taʻavale suʻega mo le ituaiga -, o le na mafai ona toe maua se faʻataʻitaʻiga tulaga ese. Balboni ma lana 'au na tausia le tino, taʻavale, afi ma e oʻo lava i lanu muamua. Ae mo totonu, na toe faʻafouina e Bruno Paratelli ma le paʻu uliuli, faʻatumauina lona foliga masani.

O le Lamborghini Miura o loʻo fesiligia, o loʻo faʻamatalaina o se faʻataʻitaʻiga sili ona matagofie i le lalolagi, o le a avanoa mo le faʻatau atu mai le RM Sotheby's ia Tesema 10th. O tauofoga e amata ile lua miliona euros. O ai e foa'i atili?

Lamborghini Miura P400 SV alu i luga mo le faʻatautuʻi: o ai e tuʻuina atu nisi mea? 17585_2

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili