Aperila 14, 1927. O le Volvo muamua na taʻavale mai le laina gaosiga

Anonim

Aperila 14, 1927. E leʻo le aso na sau ai le manatu mo le faʻailoga, poʻo le aso na faʻavae ai le kamupani - o lena tala e taʻu atu i se isi mea. O le taimi lea na tuua ai e le Volvo muamua le faitotoa o le fale gaosi Lundby i Gothenburg: le Volvo ÖV4.

I le 10 i le taeao, Hilmer Johansson, faʻatonu faʻatau mo le Swedish brand, ave i le auala le Volvo ÖV4 (faʻailoga) lea o le a taʻua o "Jakob", o se lanu moana uliuli e mafai ona liua ma fenders uliuli, faʻapipiʻiina i se afi faʻagogo e fa.

Saosaoa maualuga? Ose niniva 90 km/h. Ae ui i lea, na fautuaina e le faʻailoga o le saoasaoa o le faimalaga e 60 km / h. O le tino na fausia i luga o se fa'avaa fa'avaa laupapa ma le lefulefu, ufiufi i pepa u'amea ma sa avanoa i lenei fa'afefiloi lanu tulaga ese.

Volvo ÖV4 tuua le falegaosimea

Hilmer Johansson, ave le uluai Volvo ÖV4, i le 1927.

Assar Gabrielsson ma Gustav Larson miti

“O taavale e ave e tagata. O le mea lea e tatau ai ona saofagā mea uma matou te faia i Volvo, muamua ma sili, i lou saogalemu.

O le fasifuaitau lea na faʻavaeina e le au faʻavae e toʻalua o Volvo, Assar Gabrielsson ma Gustav Larson (lalo), faʻatulagaina le leo mo le fatuina o se manatu na tulaʻi mai o se tali atu i se vacuum maketi. O le leai o se taavale e lava le malosi ma saunia mo le taumalulu faigata i Scandinavia ma le maualuga o faalavelave faafuasei i luga o auala Suetena i le 1920s na popole ai Assar ma Gustav.

Roasting Gabrielsson ma Gustav Larson
Roasting Gabrielsson ma Gustav Larson

Talu mai lena taimi (sili atu nai lo) 90 tausaga ua mavae, ma i luga o lena vaitaimi, o le taulai atu i le saogalemu ma tagata e leʻi suia. Mai le fusipa'u nofoa tolu, e o'o i le moli taofi lona tolu, i taga ea, su'esu'ega o tagata savavali ma ta'avale ta'avale, sa tele fa'afouga saini a Volvo.

Volvo i Potukale

O le faaulufale mai o taavale Volvo i Potukale na amata i le 1933 faafetai ia Luiz Oscar Jervell, o le a avea ma Auto Sueco, Lda. .

Mulimuli ane, i le 2008, na fanau mai ai Volvo Car Portugal, o se lala o le Volvo Car Group lea na amata mai i lena tausaga le nafa ma le faaulufaleina mai o ata Volvo.

Faitau atili