Lisbon (toe) o le aai pito sili ona tumutumu i le Iberian Peninsula

Anonim

Talu mai le 2008, ua faʻateleina le faʻalavelave i le lalolagi atoa.

Mo le ono tausaga sosoo, ua faalauiloa ai e TomTom taunuuga o le Annual Global Traffic Index, o se suʻesuʻega e auʻiliʻili ai le pisi o taavale i aai e 390 i atunuu e 48, mai Roma i Rio de Janeiro, e ui atu i Sigapoa i San Francisco.

E LE'I MISIA: Matou te fai atu matou te taia feoaiga ...

E pei o le tausaga talu ai, sa toe i ai le Aai o Mekisiko i le pito i luga o le faatulagaga. Avetaavale i le laumua Mekisiko e faʻaalu (i le averesi) 66% o latou taimi faʻaopoopo e pipii i feoaiga i soʻo se taimi o le aso (7% sili atu nai lo le tausaga talu ai), faʻatusatusa i vaitau o feoaiga sologa lelei pe leai. Bangkok (61%), i Taialani, ma Jakarta (58%), i Initonesia, fa'amae'aina le fa'avasegaina o 'a'ai sili ona tumutumu i le lalolagi.

Ile iloiloina o fa'amaumauga fa'asolopito a TomTom, na matou o'o mai ai i le fa'ai'uga ua si'itia le fa'atosina o ta'avale i le 23 pasene talu mai le 2008, i le lalolagi atoa.

Ma i Potukale?

I lo tatou atunuu, o aai e tatau ona lesitala o Lisbon (36%), Porto (27%), Coimbra (17%) ma Braga (17%). Pe a faatusatusa i le 2015, o le taimi na leiloa i feoaiga i le laumua o Potukale na tupu 5%, lea e mafua ai Lisbon o le aai sili ona tumutumu i le Iberian Peninsula , e pei lava o le tausaga ua mavae.

Ae ui i lea, o Lisbon e mamao mai le avea ma taulaga sili ona tumutumu i Europa. O le faʻavasegaina o le "konetineta tuai" o loʻo taʻitaʻia e Bucharest (50%), Romania, sosoo ai ma aai Rusia o Moscow (44%) ma St. Petersburg (41%). O Lonetona (40%) ma Marseille (40%) o lo'o avea ma Top 5 i le konetineta o Europa.

Va'ai i'inei au'ili'ili i'uga o le 2017 Annual Global Traffic Index.

Ta'avale

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili