Volkswagen sala tupe tasi piliona euros. Aisea?

Anonim

Ina ua uma ona faamalosia e totogi, ina ua maeʻa se maliliega na ausia ma pulega a Amerika, 4.3 piliona tālā (3.67 miliona Euro) i sala tupe i Amerika, ona o le faʻapipiʻiina o masini e pulea ai le faʻasaina i totonu o ana taavale, o le Volkswagen o loʻo mafatia ai i se faasalaga fou. .

Faʻatonuina, i le taimi nei ma e tusa ai ma le ofisa o tala fou a le Reuters, e le pulega faʻafaamasinoga Siamani, o loʻo tuʻuaia le faufale o faʻaletonu faʻalapotopotoga na mafua ai le faʻapipiʻiina o "galuega e le taliaina" i le 10.7 miliona taavale, i le va o le 2007 ma le 2015.

Ina ua maeʻa suʻesuʻega, na filifili Volkswagen AG e talia le sala tupe ae le toe apili le faʻasalaga. Faatasi ai ma lenei faaiuga, ua ioeina e Volkswagen AG lana matafaioi i le faʻalavelave faʻafuaseʻi o Diesel, faʻaopoopo i le iloiloina o lenei fuataga o se isi laasaga taua i le foia o le tulaga.

Volkswagen AG faʻasalalauga faʻasalalau

o lo o faaauau pea le solitulafono a le faamasinoga

Ae ui i lea, o mea ua folafola e le taofi iina, talu ai na amata le faamasinoga a Siamani, i lenei vaiaso, se faagasologa fou o suesuega, i le taimi nei, o le ituaiga premium a le vaega, Audi, ma nisi o ana matafaioi, faatasi ai ma lona Pule Sili, Rupert Stadler.

audi

E tatau foi ona maitauina o le sala tupe ua tuuina atu nei i le Volkswagen e le mafua mai i ni tagi faaletulafono e aumai e tagata faatau, ae o suesuega sa faia e le Ofisa o Loia Sili a Siamani. O lona uiga e ono tula'i mai pea fa'aseā a tagata fa'atau.

I le taimi nei, o Herbert Diess, le Pule Sili fou o Volkswagen AG, faapea foi ma le Taitaifono o Hans Dieter Poetsch, o loʻo suʻesuʻeina foi e le au loia a Braunschweig mo le faʻaogaina o maketi o oloa. O lo o suesueina foi Poetsch, o le Pule Sili o Porsche, e le Stuttgart Public Prosecutor's Office, i luga o ia lava moliaga.

O lo'o fa'aauau pea le si'itia o sea… e le o atagia mai ai le sala tupe

E ui lava i nei faʻalavelave uma, o sea Volkswagen na tapunia le 0.1 pasene i le 159.78 euros, toe manatua e Reuters.

Ae ui i lea, o le sala tupe na tuʻuina atu i le Aso Lulu nei e leʻi aofia ai i le 25.8 piliona euros o aiaiga, lea na faʻailoa mai e le kamupani gaosi oloa ua tuʻu ese e feagai ai ma le faʻalavelave faʻaleagaina, fai mai tagata suʻesuʻe i Evercore ISI.

I faʻamatalaga na tuʻuina atu i le taimi nei, ua uma ona faʻailoa e Volkswagen e le o toe mamao ona faia lea e le kamupani se fonotaga a le Komiti Faʻatonu, ma le faʻamoemoe o le felafolafoaʻi o mea fou na tutupu i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, i le taimi lava e tasi o le faʻatonu o tupe a le vaega, Frank Witter , o le a saili e logoina le aufaipisinisi, i se fonotaga faatulagaina mo Aukuso 1, e le gata i le aafiaga o lenei sala tupe i le tulaga tau tupe a le faufale, ae faapea foi i taunuuga o le kuata lona lua.

FOLLOW US ON YOUTUBE Subscribe to our channel

Faitau atili