Diesel: Alamanuia taavale Siamani suʻesuʻeina e le EU mo cartelization (faʻafouina)

Anonim

O le suʻesuʻeina ma le totoʻa o loʻo faia i luga o le tele o faufale o le Dieselgate na faʻaiʻu i le faaiuga o le vaiaso talu ai ma tala fou, na faʻalauiloaina e le mekasini Siamani Der Spiegel, ua tatalaina e le Iuni a Europa se suʻesuʻega i luga o masalosaloga o le cartelization i totonu o le lima o le au Siamani autu - Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche ma Volkswagen.

O le suʻesuʻega na amata ina ua uma ona faʻatagaina e le Volkswagen vaega lava ia ni gaioiga faʻatauvaʻa i se pepa na lafoina i pulega tauvaga a Europa i le amataga o lenei masina. Daimler, lea e ona Mercedes-Benz, na ia tuuina atu foi se pepa faapena. O lenei taupulepulega, lea e foliga mai na i ai talu mai le 1990s, e aofia ai le 60 vaega faigaluega faalilolilo ma le tusa ma le 200 tagata faigaluega o ituaiga e lima.

Fai mai, i nei fonotaga faalilolilo na faʻamaopoopoina talanoaga e uiga i tekinolosi taʻavale, faʻatalanoaina mai tau o vaega ma tekonolosi, faʻatau, faʻapea foʻi ma mataupu e fesoʻotaʻi ma le puleaina o faʻamalama i masini Diesel. E tusa ai ma le faʻasalalauga a Siamani, o se tasi o faʻamoemoega o le taupulepulega o le a faʻalavelaveina le tauvaga, maliliega o tau mo vaega ma isi tulaga faʻapitoa - e oʻo lava i taualuga o taavale e mafai ona liua.

Ole tele ole tane… e taua

Afai e faʻamaonia ia tuʻuaʻiga, o le a avea lea ma faʻavae o le faʻalavelave Dieselgate, faatasi ai ma le au gaosi oloa e malilie i tekinolosi latou te manatu e talafeagai e faʻamama ai kasa taʻavale o taavale tiso. I le tele o fonotaga, sa talanoaina ai faiga fa'aitiitiga catalytic (SCR), lea e fesoasoani e fa'aititia ai le nitrogen oxides (NOx), felafolafoa'i le tau ma le tele o tane AdBlue (urea-based reagent) o se vaega o le SCR system.

Aisea e talanoaina ai ma filifili i le tele o tane AdBlue? Fai mai, na tonu ai e tatau ona laiti tane tane, e le gata ina mafai ona faʻapipiʻi lelei i totonu o taʻavale ae faʻaitiitia ai foi le tau.

O se faaiuga e foliga mai e mama, ae o le filifiliga mo tamaʻi tane na faʻatapulaʻaina le aoga o le AdBlue i le faʻamamaina o kasa taʻavale, ona e leai se vai i le aofaʻi talafeagai. O lea la, i le talitonuga, atonu o se tasi lea o mafuaʻaga na mafua ai le faia o faiga e faʻaumatia ai le faiga i lalo o nisi tulaga, ina ia le vave gaogao tane, ma mafua ai le le pulea o le NOx.

O moliaga e ogaoga, ma afai e faʻamaonia, o sala tupe e mafai ona oʻo atu i le 10% o le tupe maua, o lona uiga o tau i le va o le 15-20 piliona piliona, faʻalagolago i le faufale. Ua uma ona tuʻuina atu e le BMW se faʻamatalaga e teteʻe malosi ai nei tuʻuaʻiga ma o le Volkswagen vaega o le a feiloai i se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Maliega i le va o tagata gaosi taavale ma le malo Siamani

I le tutusa ma lenei suʻesuʻega e ala i le cartelization ua amata nei, na faʻavaeina e le malo Siamani se maliliega ma sui o le fale gaosi oloa e "faʻamamaina" le Euro 5 ma le Euro 6 taʻavale diesel, e ala i le faʻafouina o masini komepiuta, ina ia aloese ai mai le faʻasaina o taavale afi e nisi aai Siamani. O le tau o lenei fuafuaga e faʻamoemoe e oʻo atu i le € 2 piliona i Siamani, ma ua malilie le alamanuia e faʻaaogaina le tau o le € 100 i le taʻavale.

I le avea ai o se puipuiga, Daimler, pule o Mercedes-Benz, agai i luma ma le toe manatua o le tolu miliona taavale, ma i aso nei na faasilasila ai e Audi le toe manatua o le 850,000 (V6 ma V8 afi) mo le faʻafouina o polokalama.

E tatau ona tu'uina atu le fuafuaga fa'apitoa i le amataga o Aukuso a sau, ma e tatau ona mafai ona fa'aiti'itia le fa'aosoina ole NOx ile 20%.

Punavai: Autocar, Autonews

Faitau atili