Afai ei ai se Bugatti EB110 fou, o le Centodieci

Anonim

O le uluai faaaliga faalauaitele o le Bugatti Centodieci na tupu i le faaiuga o le vaiaso talu ai i le Pebble Beach Concours d’Elegance, i le Iunaite Setete o Amerika, ma o lona igoa, Centodieci, po o le selau sefulu i le gagana Italia, e iu lava ina lua uiga.

E le gata o se faʻamatalaga i le 110th anniversary o le faʻailoga - o le faʻailoga na faʻavae i le 1909 - ae faʻapea foi i le faʻataʻitaʻiga na toe faʻamatalaina, le Bugatti EB110, na faʻalauiloaina i le 1991.

O le toe foʻi i tua i le taimi, o le EB110 na faʻailogaina le amataga o le toe faʻafouina o Bugatti, faʻavae i fale fou, maualuluga i Campogalliano, Italia - ua lafoaia - i lima o le faipisinisi Romano Artioli. O le ta'avale ta'avale ose ta'amilosaga fa'atekonolosi, o se tasi o muamua na i ai se fa'avaa alava kaponi ma fa'apipi'iina i le 3.5 lita V12 ma... fa turbochargers - fa'alogo lelei?

Bugatti Centodieci

E ui lava i mea sili uma na faʻaaogaina i lena taimi e faʻamatala ai le Bugatti EB110 e soʻo se tasi na aveina, e le mafai ona tatou faʻavasegaina o se manuia. O lona faʻalauiloaina e le mafai ona tupu i se taimi sili atu ona leaga, ina ua uma le "pafu" o supersports - na o le 139 iunite o le a gaosia.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E leʻi tele ni tausaga na paʻu ai lenei Bugatti fou - o le a maua e le Volkswagen vaega i le 1998, lea na toe faʻafoʻi mai ai le igoa Bugatti i le lauiloa ma le Veyron i le 2005, lea e le gata o le uluai taʻavale gaosiga e faia. sili atu i le 1000 hp faʻapea foʻi ma le muamua e sili atu i le 400 km / h le saoasaoa maualuga.

Bugatti Centodieci

Lea ua aumaia ai i tatou i aso nei ma Bugatti Centodieci. O le faʻavae faʻapitoa atonu o le Chiron, ae o le Centodieci e le mafai ona sili atu ona ese nai lo lenei, tumau faʻamaoni i laina autu o le EB110 bugatti - o le mamanu e sili atu ona saʻo ma e oʻo lava ... Italia, faʻatusatusa i laina. Chiron's curves, ma le "C" e faʻamatalaina ai lona talaaga.

Bugatti Centodieci

O eseesega mo Chiron, e ui i lea, e sili atu nai lo na o le vaʻaia. I le faaopoopo atu i le leiloa (naʻo) 20 kilokalama, o le Centodieci e faʻaaogaina le quad-turbo W16 tutusa ma le Chiron, ae o le mana e 100 hp maualuga, e oʻo atu i le 1600 hp (i le 7000 rpm) - 0 i le 100 km/h e maua i le na'o le 2.4s, 200 km/h ile 6.1s ma le 300 km/h ile na'o le 13.1s.

E le pei o le Chiron, o le saoasaoa maualuga e le sili atu i le 400 km / h, faʻaeletoroni faʻatapulaʻa i le 380 km / h. Aerodynamically, o le mea taua o le i ai o se apaau tua limafoai, e mafai ona gaosia le 90 kilokalama o le malosi, ma o loʻo taʻua foi e Bugatti o le Centodieci e ausia le maualuga o le saoasaoa e tutusa ma le Divo, e sili atu ona faʻaogaina i le matagaluega.

Bugatti Centodieci

Faʻatasi ma le EB110 SS

E le pei o le La Voiture Noire, o le Bugatti Centodieci o le a le na o le pau lea o le faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma se gaosiga laʻititi o 10 iunite fuafuaina. Mo i latou e fiafia, galo - o iunite uma e 10 ua uma ona i ai le pule, ma le tau faʻavae (e le aofia ai lafoga) e valu miliona euros.

Bugatti Centodieci

Faitau atili