O le Tesla Model 3 "e pei o se symphony inisinia" ... ma e aoga

Anonim

A o tatou agai atu i le tele o le lalolagi o taavale eletise, e taua tele le au gaosi oloa e maua le fua faʻatatau e mafai ai ona faʻaititia le tau o gaosiga, ae faʻapea foʻi le lapoʻa tele e faʻamautinoa ai le gafatia ma le faʻaauauina o le pisinisi.

O LE Tesla Model 3 e foliga mai na mafai ona maua lena fua ma, e pei ona matou lipotia muamua, atonu e sili atu le aoga nai lo le faʻamoemoeina. O se kamupani Siamani na talepe ma au'ili'ili le Fa'ata'ita'iga 3 se'ia o'o i le sikulima mulimuli ma fa'ai'u ai o le tau o le iunite e $28,000 (na'o le €24,000), i lalo ifo o le $45-50,000, o le tau fa'atauga masani o le Fa'ata'ita'iga 3 o lo'o i ai nei. gaosia.

E pei e faʻamaonia nei faʻaiuga, ua matou iloa nei, i tulaga lautele - e ala i le Autoline - o se isi suʻesuʻega, na faia e Munro & Associates, o se kamupani faufautua faʻainisinia Amerika, aga'i i luma ma le fa'asili o tupe mama e sili atu i le 30% i le iunite mo le Tesla Model 3 - o se tau maualuga tele, e le masani ai i pisinisi tau taavale, ma e leʻi tupu muamua i taavale eletise.

Tesla Model 3, Sandy Munro ma John McElroy
Sandy Munro, Pule Sili o Munro & Associates, ma John McElroy o Autoline

E lua fa'ailo i nei fa'ai'uga. Muamua o lenei tau e naʻo le Faʻataʻitaʻiga 3 o loʻo gaosia i le maualuga o tau na folafola mai e Elon Musk - na ia taʻua foi 10,000 iunite i le vaiaso, ae o loʻo gaosia nei le afa o le fua faatatau. O le faʻatagaga lona lua o le faʻatusatusaga e aofia ai tau o meafaitino, vaega ma galuega e gaosia ai le taʻavale, ae le o le mafaufauina o le atinaʻeina o le taavale lava ia - o le galuega a inisinia ma tagata mamanu - o lona tufatufaina atu ma le faʻatau atu.

O le tau na latou ausia e le itiiti ifo nai lo le ofoofogia. Munro & Associates ua uma ona faia le faamalositino tutusa mo le BMW i3 ma le Chevrolet Bolt, ma e leai se tasi oi latou na latalata i tau o le Model 3 - o le BMW i3 e maua se tupe mama e amata mai i le 20,000 iunite i le tausaga, ma le O le Chevrolet Bolt, e tusa ai ma le UBS, e tuʻuina atu le gau o le $ 7,400 mo iunite uma e faʻatau atu (GM o loʻo valoia o le a avea ana eletise ma tupe mama e amata i le 2021, faatasi ai ma le faʻamoemoeina o le pa'ū o tau o maa).

"E pei o se symphony o inisinia"

Sandy Munro, le Pule Sili o Munro & Associates, i le amataga, o le faia o se vaaiga muamua i le Model 3, sa mamao lava mai le faagaeetia. E ui i le matua talisapaia o lana taʻavale, i le isi itu, o le lelei o le faʻapotopotoga ma le fausiaina, na tuʻu ai le tele o mea e manaʻomia: "o le faʻapotopotoga sili ona leaga ma faʻamaeʻaina ua ou vaʻaia i le tele o tausaga". E tatau ona maitauina o le iunite faʻateʻaina o se tasi lea o mataitusi muamua e tatau ona gaosia.

Ae o lea ua ia talepeina atoa le taavale, ua matua faagaeetia ai o ia, aemaise i le mataupu i luga o le tuʻufaʻatasia o faiga faʻaeletoroni. - pe le o Tesla o se kamupani na fanau mai i Silicon Valley. E le pei o mea e te vaʻaia i isi taʻavale, Tesla ua faʻapipiʻi uma laupapa matagaluega e pulea le tele o galuega eseese o le taavale i totonu o se vaega i lalo o nofoa pito i tua. I se isi faaupuga, nai lo le tele o mea faʻaeletoroni faʻasalalau i totonu o le taʻavale, o mea uma e lelei "mama" ma tuʻufaʻatasia i se nofoaga e tasi.

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

O le lelei e mafai ona iloa pe a suʻesuʻeina, mo se faʻataʻitaʻiga, le faʻata totonu o le Faʻataʻitaʻiga 3 ma faʻatusatusa i le BMW i3 ma Chevrolet Bolt. E $29.48 le tau o le Fa'ata fa'ata i tua o le Fa'ata'ita'iga 3, e la'ititi ifo nai lo le $93.46 mo le BMW i3 ma le $164.83 mo le Chevrolet Bolt. O mea uma ona e le tuʻufaʻatasia soʻo se galuega faʻaeletoroni, e le pei o isi faʻataʻitaʻiga e lua, faʻatasi ai ma le Bolt e oʻo lava i se tamai lau e faʻaalia ai le mea o loʻo vaʻaia e le mea pueata tua.

Tesla Model 3, faʻatusatusaga i tua

I le taimi o ana suʻesuʻega, na ia maua ai le tele o faʻataʻitaʻiga o lenei ituaiga, faʻaalia se auala manino ma sili atu le aoga nai lo isi trams i lana mamanu ma le gaosiga, lea na matua faagaeetia ai o ia. E pei ona ia fai mai, "E pei o se symphony o inisinia" - e pei o se symphony inisinia.

Sa faagaeetia foi o ia i le maa. O le 2170 sela - o le faʻamatalaga e faasino i le 21 mm le lautele ma le 70 mm le maualuga o sela taʻitasi -, faʻalauiloa mai e le Faʻataʻitaʻiga 3, e 20% tele (faʻatusatusa i le 18650), ae e 50% sili atu le malosi, numera manaia. i se inisinia e pei o Sandy Munro.

E maua ea le $35,000 Tesla Model 3?

E tusa ai ma Munro & Associates, e le mafai ona faʻapipiʻi le taunuuga o lenei Faʻataʻitaʻiga 3 i le faʻasalalauga $35,000. O le fa'ata'oto'otoga na fa'apipi'iina i le pusa ma'a lapo'a, Premium Upgrade pack ma le Enhanced Autopilot, siitia lona tau i le tusa ma le 55 afe tala . O lenei le mafai ona mafua ona o vaega eseese o le a mafai ona faʻaauupegaina le Faʻataʻitaʻiga 3 sili atu taugofie, faʻapea foʻi ma mea e faʻaaogaina.

E fesoasoani foi e faʻamaonia pe aisea tatou te leʻi vaʻai ai i le amataga o faʻatauga o lenei fesuiaiga. Seia oʻo ina manumalo le laina gaosiga i le "seoli gaosiga" na taʻua e Musk i le taimi ua tuanaʻi, e manaia le faʻatau atu o lomiga ma sili atu tupe maua, o lea o le Faʻataʻitaʻiga 3 o loʻo tuʻua nei le laina gaosiga, e sau ma se faʻatulagaga e tutusa lelei ma le faʻataʻitaʻiga suʻesuʻe. .

O isi suiga e sau i fafo o le a sili atu ona taugata: le AWD, faʻatasi ma afi e lua ma uili uma; ma le Fa'atinoga, lea e tatau ona tau 70 afe tala, sili atu i le 66 afe euros.

E ui lava i le faaiuga lelei ina ua maeʻa le iloiloga loloto a Munro & Associates, o le a le mea mautinoa o Tesla e umi se auala e alu ai aʻo leʻi avea ma kamupani manuia ma gafatia.

Faitau atili