E mana'o le SEAT e fai vaega ta'avale i... pa'u araisa

Anonim

O le faʻaitiitia o tulagavae o le siʻosiʻomaga e le gata e faia i taavale eletise, o le mea lea, o loʻo faʻataʻitaʻiina e le SEAT le faʻaogaina o Orizita, o se mea faʻafouina e faia mai ... paʻu araisa!

O loʻo iai pea i le vaega pailate, o lenei poloketi e faʻamoemoe e suʻesuʻe le mafai ona faʻaaogaina Orizita e suitulaga i oloa palasitika. O lenei mea fou fou o loʻo faʻataʻitaʻiina i totonu o faʻaofuofu o le NOFOA Leon mea uma i, e tusa ai ma Joan Colet, totonu faamaeaina atinae inisinia i le SEAT, faatagaina "se faaitiitia o palasitika ma mea e maua mai le suauu".

Faʻaaogaina i le gaosiga o vaega e pei o le faitotoa potu ato, o le fola ogalaau lua poʻo le ufiufi o le taualuga, o loʻo i ai pea lenei mea i le vaega o suʻega. Ae ui i lea, e tusa ai ma le SEAT, i le tepa muamua o nei vaega na fausia ma Orizita e tutusa ma mea masani, na o le pau lava le eseesega o le faʻaitiitia o le mamafa.

Mai mea'ai i mea mata

Afai e te le'i iloaina, o le araisa o le mea'ai sili ona lauiloa i luga o le paneta. I le manatuaina o lenei mea, e le o se mea e ofo ai le silia ma le 700 miliona tone o araisa e seleseleina i tausaga taʻitasi i le lalolagi.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O nei mea, o le 20% o pa'u araisa (e tusa ma le 140 miliona tone), ma o se vaega tele e lafoai. Ma o le faavae tonu lava o nei "toega" na gaosia ai Orizita.

"O manaoga faʻapitoa ma tulaga lelei matou te tuʻuina i luga o le fasi pepa e le suia pe a faʻatusatusa i mea o loʻo ia i tatou i aso nei. Pe a faʻataunuʻuina e faʻataʻitaʻiga o loʻo matou gaosiga nei manaʻoga, o le a matou latalata atili i le faʻasologa o faʻasalalauga "

Joan Colet, Inisinia Atina'e Atina'e i totonu ile SEAT.

E uiga i lenei toe faʻaaogaina, na taʻua ai e Iban Ganducé, Pule Sili o Oryzite: "I le Montsià Rice Chamber, faʻatasi ai ma le gaosiga o 60 000 tone araisa i le tausaga, o loʻo matou sailia se isi mea e faʻaaoga ai le aofaʻi atoa o paʻu o loʻo susunuina, e tusa ma le 12. 000 tone, ma ia liua i le Orizite, o se mea e faʻafefiloi ma faʻafefiloi vevela ma thermoset, e mafai ona faʻapipiʻiina".

Faitau atili