O le faiʻai o tagata taʻalo e tali atu 82% vave i tulaga o le malosi malosi

Anonim

O le suʻesuʻega na faia e Dunlop, i le galulue faʻatasi ma le University College London, suʻesuʻeina le taua o le faʻatinoga o le mafaufau pe a feagai ma faʻalavelave.

O le Dunlop , fai pa'u pa'u, faia se su'esu'ega e iloilo ai le taua o le fa'atinoga o le mafaufau i tulaga o le fa'alavelave maualuga fa'atasi ma Polofesa Vincent Walsh mai le University College London (UCL). Faatasi ai ma faʻaiʻuga na maua, o loʻo i ai le mea moni o le vaega faʻanatura o le faiʻai o tagata o loʻo faʻataʻitaʻiina taʻaloga mataʻutia e tali atu i le 82% vave pe a oʻo i le malosi malosi.

FESOASOANI: Tagata soifua, le naunau mo le saoasaoa ma le lamatiaga

O le suʻesuʻega na faʻaalia ai o tagata taʻaloga mataʻutia o loʻo i ai se avanoa faʻapitoa: i le taimi o suʻega vaʻaia na faia lea na tatau ai i tagata auai ona vave iloa se faasologa o foliga ma ata ina ua uma ona oʻo i le mamafa tele, o nei tagata taʻalo na tali atu i le 82% vave nai lo le faitau aofaʻi lautele. O lenei pasene e mafai ona faauigaina le eseesega i le va o le manuia ma le toilalo i se tulaga lamatia maualuga.

Vincent Walsh, Polofesa i le UCL:

"O le mea e tulaga ese ai nisi tagata e le o latou tulaga lelei i toleniga, ae o le mea moni latou te lelei i lalo o le mamafa. Na matou mananaʻo e faʻataʻitaʻi nei tagata taʻalo e vaʻai pe mafai ona faʻaalia le mea e ese ai i latou mai isi.

Na matou mananaʻo e suʻe nei tagata e iloa ai pe mafai ona faʻaalia le tulaga ese o i latou mai isi. I nisi vaega o gaoioiga a tagata auai, o le mafaia ona fai filifiliga vaelua-lua e mafai ona faia se eseesega.

I faʻataʻitaʻiga muamua e lua na faia e le au auai, e faʻatatau i le mafai ona tali atu i lalo o le mamafa o le tino, o se avanoa taua na faʻamauina i le va o tagata e faʻataʻitaʻiina taʻaloga mataʻutia pe a faʻatusatusa ia i latou e leʻi faʻataʻitaʻiina taʻaloga faʻapolofesa. A'o i tulaga o le vaivai o le lona lua na gau i le faia o faaiuga na pa'u ai latou togi muamua i le 60%, o le muamua na siitia le 10% i le tali a le tagata lava ia e oo lava i le vaivai.

O suʻega mulimuli e lua na suʻesuʻe e suʻe pe na faʻafefea e le au auai ona tetee atu i le malosi o le mafaufau ma faʻalavelave pe a suʻesuʻeina tulaga lamatia eseese. I nei suʻega, e tatau ona galulue faʻatasi vaega eseese o le cortex e puipuia ai le faʻatinoga mai le pa'ū. I nei suʻega, o tagata taʻalo e 25% sili atu le saoasaoa ma 33% sili atu le saʻo nai lo tagata e le o taʻaloga.

E LE'I MISI: Fuafua 1 e mana'omia se Valentino Rossi

O le vaega o tagata ta'aloga fa'apolofesa e aofia ai: John McGuinness, tietie uila afi ma le TT Isle of Man siamupini i le tele o taimi, e aofia ai le tuuga o lenei tausaga, lea na ia tu ai mo le faia o le filifiliga sili ona vave i lalo o le mamafa o le mafaufau; Leo Houlding, ose ta'uta'ua i le lalolagi e a'e fua fua na tu matilatila mo le sili i le iloiloina o avanoa i lalo o le mamafa o le mafaufau; Sam Bird, ave ta'avale tuuga, o le na faia faaiuga sili ona vave i lalo o le mamafa o le mafaufau; O Alexander Polli, o le parachutist osooso i lalo, o le na tulaga ese mo le mauaina o le saʻo sili i le faia o faaiuga vave; ma le bobsleigh na manumalo i le pine auro o Amy Williams na tulaga ese mo le faia o le filifiliga sili ona lelei i lalo o le mamafa o le mafaufau.

O le ta’avale John McGuinness na vave tali atu i lalo o le mamafa o le tino nai lo le leai o se mamafa ma leai se mea sese i le suega. O le popole na le ano ia te ia ma na oo lava ina manuia ai o ia.

Punavai: Dunlop

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili