Bloodhound SSC: o le a le mea e manaʻomia e sili atu i le 1609 km / h?

Anonim

O le Bloodhound SSC o se taʻavale tulaga ese. Ma e le mafai ona fa'apea, pe ana le seanoa le fa'amoemoe e fa'ate'a le Thrust SSC Ultimate, o lo'o umia le fa'amaumauga saosaoa. O le a le mea e mana'omia e laasia ai le 1000 maila i le itula? I le faaopoopo atu i le lototele ma le loto, 135,000 hp o le malosi e fesoasoani foi.

O le tulaga sili ona saoasaoa o taavale i luga o le eleele o loʻo iai nei i le Thrust SSC Ultimate, lea faʻatasi ai ma Andy Green i pulega na oʻo i le 1,227,985 km / h i le 1997.

VAAI FO'I:

strong>O se Rolls Royce o le sami e “felelei” lemu

O lea lava avetaavale ua faamoemoe nei, toeitiiti atoa le 20 tausaga mulimuli ane, e toe faafou lana faamaumauga. Ae o le taimi lenei o le pa e maualuga teisi, saʻo 381,359 km / h maualuga. I totonu o lenei tusiga matou te faʻaalia ai nisi o vaega taua o le galuega inisinia o le Bloodhound SSC.

bbloodhoound (2)

O le poloketi na faʻaalia faalauaitele ia Oketopa 2008 i le London Science Museum, ma talu mai lena taimi o le au 74-tagata taʻitaʻia e Richard Noble o loʻo suʻesuʻeina, faʻapipiʻiina ma atinaʻe le Bloodhound SSC ina ia i le va o Iulai ma Setema 2015 ua malepelepe le faamaumauga o iai nei i Hakskeen. Pan, Aferika i Saute.

Inisinia

Ina ia mafai e le Bloodhound SSC ona sili atu i le 1000 maila i le itula, e lua ona afi faʻamalosi: o se masini roketi hybrid lea ua uma ona matou tusia auiliili iinei, ma se afi afi. O le mea mulimuli o le Rolls Royce EJ 200 afi, o se afi e saofagā i se fua tele i le 135,000 horsepower - ma ioe, e lelei ona tusia, e totonugalemu ma le tolusefulu-lima afe horsepower aofaiga i lenei sprinter fa uili.

o nei afi e lua e mafai ona uuina se mea e tusa ma le 22 tone lona mamafa i le ea pe, pe a e manaʻo ai, 27 Smarts ForTwo ma nai isi pauta - o loʻu tina faaletulafono mo se faʻataʻitaʻiga. Po'o lau, pe a e fa'amaua...

E le'i faagaeetia lava? O le Rolls Royce EJ 200 jet engine e fa'aola le Eurofighter Typhoon fighter ma e mafai ona mitiia i le 64,000 lita o le ea...i le sekone. Talitonu? E lelei ona o latou…

toto SSC (12)

E ui lava i mea uma, ma le malosi o se vaega tatou te fiafia i ai, pe a faʻatatau i le gaosiga o se afi afi poʻo se roketi, e sili atu ona saʻo le tautala i le kilokalama-malosi nai lo le solofanua. I le tulaga o le EJ 200 afi e tusa ma le 9200kgf, ae i le hybrid rocket e 12 440kgf.

Ae o le ā ua fai ma sui o lenei mea? I se auala puupuu ma aoteleina, o lona uiga o le faʻatasi, o nei afi e lua e tuʻu le gaogao i luga ma taʻavale i le malosi atoa, o le a mafai ona uuina se mea e tusa ma le 22 tone lona mamafa i le ea pe, pe a e manaʻo ai, 27 Smarts ForTwo ma soʻo se mea. isi - o loʻu tina faaletulafono mo se faʻataʻitaʻiga. Po'o lau, pe a e fa'amaua...

taofi

Ina ia taofia lenei colossus moni, tolu faiga eseese o le a faaaogaina. A maeʻa afi uma, o le malosi o le feteʻenaʻiga e vave faʻaitiitia le Bloodhound SSC i le 1300 km / h, i le taimi lea e faʻagaoioia ai le Air Brake system, lea o le a mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le 3 G's, faʻaaloaloga a le 9 tone o feteʻenaʻiga na mafua mai. lenei faiga. O lenei faiga o lo'o fa'agasolo fa'agasolo ina ia fa'atumauina pea le fa'aitiitiga faifaipea ina ia aua ne'i leiloa e Andy Green le pailate. O le faʻaogaina o lenei faiga e mafai ona vaʻaia i le vitio:

I le 965 km / h, o le parachute e sau i le taʻaloga. O le aafiaga muamua o le tatalaina e tutusa ma le 23 tone. O lo'o iai mea fa'asao! Ole fa'aitiitiga ole a iai fo'i ile fa'asologa ole 3G's.

Mulimuli ane, i le 320 km/h ua fa'agaoioia taofi fa'asolo masani. E manaʻomia le faʻaopoopoina o le tele o mea e maua ai se faʻamatalaga moni o le faʻalavelave faʻainisinia ma le vevela lea o le a faʻaalia ai pusa taofi: o le Bloodhoud SSC e mamafa 7 tone, o uili o le a taamilo i le 10 000 rpm ma le 320 km / h. fa'amoemoe e fa'aitiiti le 0.3 g's e maua i lenei faiga. I le taimi muamua, sa fa'ata'ita'iina tisiki kaponi, o ona 'toega' e fa'amaonia ai lo latou le mafaia ona fa'afetaui le tulaga. Ona filifili lea o le 'au e amata su'e tisiki u'amea. O le tele o le malosi e faʻaumatia e matua tele lava, e pei ona mafai ona vaʻaia i le vitio lata mai na faʻaavanoaina:

fafo

I le amanaia o le malosi sili o lenei taavale, o le bodywork o se faʻafefiloi o tekinolosi mai pisinisi taʻavale ma ea: i luma, o le carbon fiber "cockpit" faʻapitoa tutusa ma na faʻaaogaina i le Formula 1; i tua, alumini ma titanium o mea e filifilia. I le aotelega, e toetoe lava 14 mita le umi, 2.28 mita lautele ma 3 mita le maualuga, o fua e toe faʻaalia ai le faʻasoaina o DNA ma le alamanuia vaalele.

O loʻo tuʻuina atu foʻi mea faʻaoga aerodynamic i fafo: o le pito i tua "fin", e nafa ma le tausia o le Bloodhound SSC i se itu mautu, ua faia ni suiga tele talu mai le uluai mamanu, ona o loʻo i ai sina tulaga e mafatia ai i faʻalavelave vibration, e ono faʻaleagaina i le va'aiga saoasaoa va'aiga - i luga ole 1000km/h e le'o se tala lelei lea. I luma atu o loʻo i ai isi apaʻau e lua e nafa ma le taofiofia o le isu o le Bloodhound SSC ia latalata i le eleele.

bloodhound SSC (14)
suli toto SSC (9)

totonu

I totonu, o Andy Green o le a faʻaaogaina toto toto mo le Bloodhound SSC e Rolex, o se tasi o le tele o lagolago aloaia a le poloketi. O le speedometer o se mea e tatau ona matauina ona e talitutusa ma le tachometer, ae o le "10" e le o faʻatusalia le 10,000 engine rpm, ae o le 1000 maila i le itula. I le itu taumatau o le ai ai se chronograph 1-itula, o le taimi faatapulaaina mo le ausiaina o faamaumauga pe a uma ona amata le taumafaiga. Faigofie a ea?

bbloodhound (1)
Bloodhound SSC: o le a le mea e manaʻomia e sili atu i le 1609 km / h? 17953_6

Ata ma vitiō: bloodhoundssc.com

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili