Gordon Murray. Ua saunia e le tama o McLaren F1 se ta'avale ta'aloga fou

Anonim

E mana'o Gordon Murray e fau se ta'aloga ta'aloga fa'apitoa ma maualuga fa'atasi ma le aerodynamics fa'aosofia le Formula 1. I le taimi nei i lona lava igoa ma ina ua uma ona ia faia lana lava taavale, IGM, tutusa ma Ian Gordon Murray. Denomination na faʻaaogaina e Peretania, mo le taimi muamua, i le a le taavale tuuga muamua na ia fuafuaina - le T.1 IGM Ford Special, i le 1960s.

Ae mo le taʻaloga taʻaloga i le lumanaʻi lea na faʻaalia nei e Murray le teaser muamua, e tumau pea le le taʻua, ona e leai se faʻamatalaga faʻapitoa e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga e iloa.

McLaren F1

I se isi itu, i lenei tulaga muamua, e na o tagata lautele o le a faʻavae i luga o mataupu faʻainisinia tutusa na mafua ai le fausiaina o le McLaren F1. I se isi faaupuga, o se fausiaina ma mea e sili ona mama, e faʻamoemoe i se fiafiaga faʻamalosi.

"O le pisinisi fou gaosiga o taavale e matua faʻalauteleina ai le gafatia o la matou vaega o kamupani. Faatasi ai ma le matou taavale muamua, o le a matou faʻamaonia le toe foʻi atu i le mamanu ma faʻainisinia mataupu faavae ua avea ai le McLaren F1 ma faʻailoga o loʻo i ai nei.

Gordon Murray

O le iStream Superlight fausia faiga e Gordon Murray

E le gata i lea, a o agai i luma le kamupani lava ia i se faʻamatalaga, o le taʻaloga taʻaloga i le lumanaʻi, lea o le a faʻailogaina ai le 50 tausaga o Gordon Murray i le avea ai o se inisinia taʻavale ma mamanu, o le a faʻapipiʻiina "nisi o fofo sili ona maualuga aerodynamic" ua vaʻaia i totonu o se taavale mo le faʻaaogaina i aso uma. . Faʻatasi ai ma le tino o loʻo fausia e tusa ai ma se faʻamatalaga fou o le gaosiga o gaosiga na atiaʻe e Peretania, e taʻua o le iStream Superlight.

Gordon Murray ma McLaren F1

E fa'apea fo'i i lenei faiga fou o le gaosiga, e taua le ta'ua o lo'o fa'aaogaina le alumini sili ona umi, nai lo le sila i fa'asologa muamua. Faatasi ai ma le iStream, e talitonu le tagata gaosi oloa o le faavae o le coupé o le a le gata ina 50% mama nai lo le tele o taʻavale faʻaonaponei, ae sili atu foi le malosi ma le faʻafefe.

Manatua o le faʻagasologa o le gaosiga o le iStream na faʻaalia mo le taimi muamua e le tusitala Peretania, i le taulaga T25. Na sosoo ai ma lona faʻaogaina i le Yamaha Sports Ride ma le Motiv prototype na tuʻuina atu i nai tausaga talu ai. O le a oʻo i le TVR Griffith fou e avea ma taʻavale muamua e faʻatinoina le faiga o le iStream.

Tu'u totonugalemu tolu-u'u afi afi coupe ma turbo

Ae i luga o le coupé i le lumanaʻi, o le British Autocar o loʻo agai i luma o le a avea ma se faʻataʻitaʻiga ma se afi i se tulaga tutotonu, lea o le a le leai se vateatea lua nofoa potu, faʻapea foʻi ma se pusa ato lelei i lalo o le ponai luma.

Gordon Murray - Yamaha Sports Ride Manatu
Yamaha Sports Ride Manatu

I le avea ai o se afi, o le faʻataʻitaʻiga muamua mai le IGM e mafai ona mitamita, e tusa ai ma le lomiga lava lea e tasi, o se afi penisini e tolu-cylinder ma se turbocharger, e tuʻuina atu se mea e pei o le 150 hp. Na'o le paoa e lafo i uili pito i tua, fa'atasi ai ma le fesoasoani a le atigipusa fa'ata'ita'i ono-saosaoa. Ma o le tasi e faʻapipiʻi i le braking system ma discs i luga o uili uma e fa, faʻapea foʻi ma le faʻamaloloina o le mamanu fou ma tutoʻatasi atoatoa.

Mafai, mai le amataga, e oʻo atu i le saoasaoa i le faasologa o le 225 km / h, o le teaser o loʻo faʻasalalau nei o loʻo faʻaalia ai foi se faʻasalalauga atoatoa, faʻaopoopo i le faʻaogaina o le ea i luga o le taualuga. Toega, e mautinoa lava, mai aso na mamanuina ai e Murray taʻavale tuuga ma le McLaren F1.

Faitau atili