Nissan, Honda ma Toyota o lo'o galulue fa'atasi e fausia ma'a malo-malo

Anonim

O le tala fou o loʻo faʻalauteleina e le faʻasalalauga Nikkei Asia Review, fai mai o Nissan, Honda ma Toyota o le a galulue faʻatasi ma le Lithium-Ion Battery Technology and Evaluation Center (Libtec) ma tagata gaosi oloa Panasonic ma GS Yuasa, i le atinaʻeina o tekinolosi o maa malo malo.

O le poloketi o loʻo i ai, e le gata i lea, o le lagolago a le Malo Iapani, lea, e ala i le Matagaluega o le Tamaoaiga, Fefaʻatauaʻiga ma Alamanuia, folafola atu e tuʻuina atu le lagolago i le faasologa o le 12.2 miliona Euro, ia Libtec, e fesoasoani i le faʻatupeina o le poloketi.

O ma'a malo mautu o lo'o va'aia o le isi la'asaga i le evolusione o ma'a. E tusa ai ma maa lithium-ion o loʻo faʻaaogaina i aso nei, latou te le gata ina faʻamautinoaina le tele o le malosi, ae aofia ai foi ma se numera laʻititi o vaega ma e le manaʻomia ni eletise eletise. E le gata i lea, e sili atu le saogalemu ma e mafai ona faigofie ma taugofie le gaosia.

Toyota EV

E tatau ona manatua na faia e Toyota se vaega i le atinaʻeina o lenei tekinolosi, e ala i le faʻalauiloaina o le a faʻatau atu taavale i lenei ituaiga o maa i le amataga o le 2022, ina ua fai mai isi tagata gaosi oloa o le a saunia le tekinolosi mo le faʻatau atu i le faaiuga o le tausaga. isi sefulu tausaga o le 20s.

FOLLOW US ON YOUTUBE Subscribe to our channel

Sini: tuto'atasi o le 800 kilomita

Afai e ausia sini, o le consortium o loʻo taʻitaʻia e Libtec o le ai ai ni maʻa malo-malo mo le faʻaaogaina i taavale eletise, ma le gafatia e faʻamaonia ai le 550 kilomita o le tutoʻatasi, i le 2025.

Ae ui i lea, o faʻamoemoega e le gata iina, ma kamupani o loʻo faʻamoemoe i ai tutoatasi i le faasologa o le 800 kilomita , na o le lima mulimuli ane, i le 2030.

Faitau atili