Mea uma e uiga i le fou Mercedes-Benz maa mega-gaosimea

Anonim

O le laasaga muamua i le faʻataʻitaʻiga eletise a Mercedes-Benz ua faia. O le sauniga na auai ai le Chancellor Angela Merkel, i le amataga o lenei vaiaso, na faalauiloa ai e Daimler AG le fausiaina o se tasi o "falegaosi oloa sili ona tele ma sili ona fou", e ala i lana lala Accumotive.

O lenei fale gaosi maa lithium-ion lona lua o loʻo i Kamenz, i le itulagi o Saxony, o le taunuuga lea o le aofaʻi o tupe faʻaalu e tasi le piliona piliona. Markus Schäfer, sui o le Komiti Faatino o Faatonu a Mercedes-Benz, na faamamafaina le taua o le mega-gaosimea fou:

"O le gaosiga i le lotoifale o maa o se mea taua tele manuia ma o se elemene autu i le fetuutuunai ma le lelei o le tautuaina o manaoga i le lalolagi atoa mo taavale eletise. O le mea lea e mafai ai e le matou fesoʻotaʻiga o fale gaosi oloa ona faʻatulaga lelei mo le gaioiga o le lumanaʻi.

Elon Musk, mataala!

Ina ua uma ona manatu le faatonu o Volkswagen, Herbert Diess, e manaʻo e suia le ituaiga i le taʻitaʻi o le lalolagi i le eletise, ua oʻo i le taimi mo se isi Siamani e faʻasino maa i Tesla.

Faatasi ai ma le manatu EQ, na tuʻuina atu i le Paris Motor Show, Mercedes-Benz ua faʻalauiloaina se augatupulaga fou o taavale eletise. E oʻo atu i le 2022, ua fuafua Daimler e faʻalauiloa le sili atu ma le sefulu faʻataʻitaʻiga eletise fou i vaega eseese - mo lenei, i nai tausaga o lumanaʻi, o le a faʻatupeina le isi sefulu piliona piliona.

O le faʻataʻitaʻiga muamua o le EQ o le a taʻavale mai le laina gaosiga i le fale gaosi Mercedes-Benz i Bremen i le faʻaiʻuga o le sefulu tausaga, ae o faʻataʻitaʻiga sili atu ona matagofie o le a gaosia i Sindelfingen. Ua fa'atatau e le fa'ailoga o le Ole vaega ole ta'avale eletise ole aofa'i o fa'atauga a Mercedes-Benz ile lalolagi ole a 15-25% ile 2025.

I le faʻaopoopoga i maa mo le 100% faʻataʻitaʻiga eletise (pasese ma pisinisi), o le fale fou o le a gaosia maa mo iunite faʻapipiʻi malosi ma mo le eletise fou 48-volt, faʻatautaia i le S-Class ma o le a faasolosolo malie ona faʻatinoina i totonu. faʻataʻitaʻiga eseese o le Stuttgart brand.

Mercedes-Benz o le a faʻatautaia le maketi faʻataʻitaʻiga eletise ma auupega tutusa e pei o le tauva na taʻitaʻia e Elon Musk - o lana lava polokalama faʻataʻavalevale semi-autonomous ma le gaosiga o maa i totonu o le fale.

E amata le gaosiga i le tausaga fou

Faatasi ai ma se eria e tusa ma le 20 hectares, o le mega-gaosimea o le a faʻaluaina le gaosiga ma le logistics area i Kamenz. I tausaga a sau, Accumotive o le a faasolosolo malie ona faʻateleina le numera o tagata faigaluega - e oʻo atu i le 2020, sili atu i le 1000 tagata faigaluega e faʻamoemoeina. O le amataga o le gaosiga o loʻo faʻatulagaina mo le ogatotonu o le 2018.

Mercedes-Benz mega-gaosimea

Faitau atili