Ae fa'afefea pe a mafai ona matou utuina le maa ta'avale i le na'o le 5 minute?

Anonim

A tatou talanoa e uiga i taavale eletise, o se tasi o aseta masani a ituaiga o le tutoʻatasi - lea ua oʻo atu i le 300 kilomita i nisi o taʻavale aoga ma tagata laiti o le aiga - ae le o taimi uma e faʻaalu ai le taimi o maʻa, lea i nisi tulaga e sili atu. 24 itula i totonu o se faleoloa masani.

Ma o le mea tonu lena e manaʻo ai StoreDot e fai se eseesega. Na ave e le kamupani Isaraelu i le CUBE technology fair, i Berlin, o se fofo fou, lea e alu i le igoa o FlashBattery . O le igoa o loʻo taʻu uma: o le sini o le fatuina o se maa e mafai ona faʻapipiʻi toetoe lava a vave.

A aunoa ma le manaʻo e faʻaalia le tele o faʻamatalaga e uiga i lenei tekinolosi, o loʻo faʻamatalaina e le StoreDot e faʻaaogaina e FlashBattery se "tuʻufaʻatasiga o mea faʻapipiʻi nanomaterials ma faʻalapotopotoga faʻapitoa", ma e le pei o maa lithium-ion masani e le o iai le graphite, o se mea e le faʻatagaina le vave .

E pei ona mafai ona e vaʻai i le vitio o loʻo i luga, FlashBattery e aofia ai le tele o kalama e fai ai se module. Ona tu'ufa'atasia lea o modules e fai ai le pusa maa. Ae mo le tuto'atasi, ua folafola e StoreDot le 482 kilomita i le totogi e tasi.

"O le tekinolosi o loʻo avanoa nei e manaʻomia ai taimi umi e totogi ai, lea e le talafeagai ai le 100% eletise o felauaiga mo tagata lautele. O loʻo matou suʻesuʻeina nisi o vaifofo ma a matou paaga faʻatautaia i totonu o pisinisi taʻavale e fesoasoani ia i matou e amata le gaosiga i le konetineta o Asia ma ausia le maualuga o le gaosiga i le vave e mafai ai.

Doron Myersdorf, Pule Sili o StoreDot

O lenei tekonolosi o loʻo i se tulaga maualuga o le atinaʻe, ma o le fuafuaga o le faʻalauiloaina o FlashBattery i se faʻataʻitaʻiga gaosiga i le tolu tausaga. I le faaopoopo atu i taavale, e mafai foi ona faaaoga i telefoni feaveai, komepiuta ma isi masini.

Faitau atili