Ua setiina e le Stig faamaumauga fou mo le ta'avale sili ona vave i le lalolagi

Anonim

O le polokalame televise lauiloa a Peretania Top Gear na filifili e ave le "valea o faamaumauga" e sili atu e ala i le fautuaina e seti se mea fou mo le taʻavale sili ona saoasaoa i le lalolagi, ma faʻamaonia e le Guinness Book of Records.

Na amata le luitau, i le taimi lava lena, i le masini lava ia e faia ai lenei mea. O le palau filifilia na maua le tele o suiga ma faʻaleleia, faʻamaonia a Original Chevrolet 507 hp 5.7-lita V8 afi, fa-uili tisiketi taofi, adaptive ea taofiga, 54-inisi uili pito i tua, lua hydraulic taofi lima, apaau tua tele ma e oo lava i le faamau amata. . I le faaopoopo atu i "se apa lanu moli Lamborghini vali" - e aunoa ma se masalosalo, o se elemene e tatau ona i ai mo le manuia!

Manatua le sasa… e toetoe lava 10 km/h sili atu!

Faatasi ai ma le super tractor ua saunia, na ave e le au Top Gear i tapulaa i luga o le auala lauiloa i le malae vaalele muamua a le Royal Air Force (RAF) i Leicestershire, UK. Fa'ai'u i le mafai ona seti 140.44 km/h ose saoasaoa maualuga - o se faamaumauga fou mo lenei ituaiga taavale, faamauina ma faamaonia i luga o le nofoaga e le Tusi o Faamaumauga.

Manatua o le taumafaiga a Peretania na faʻamoemoe e faʻaleleia le 130.14 km / h na ausia, ia Fepuari 2015, e le 7.7-tonne Valtra T234 Finnish tractor, faʻatautaia e le siamupini o le lalolagi Juha Kankkunen, i luga o se auala i Vuojarvi, i Finelani.

Lua pasi, e tusa ai ma le tulafono faatonutonu

E pei ona manaʻomia e tulafono faatonutonu, o le taʻavale taʻavale e le Stig sa manaʻomia e faia ni pasi se lua, i itu uma e lua, i luga o le auala na muai faʻamalamalamaina, ma le faʻaiʻuga muamua i le saoasaoa o le 147.92 km / h, ma le lona lua, ma se faʻailoga o le. 132.96 km/h. O le 140.44 km / h faʻailoga e maua mai i le averesi na faia mai le lua saoasaoa na ausia.

Ta'avale Ta'avale Saosaoa i le Lalolagi 2018

I le faaiuga o le taumafaiga ma ausia le faapaiaga, na pa'ū ia Matt LeBlanc, o le Top Gear o loʻo i ai nei ma le pule faʻamaualuga o taʻavale e fa, e tuʻuina atu le tautalaga manumalo, fai mai "a tatou i tua o le uili o se palau, e toetoe lava a le mafai ona tatou o. e leai se tasi ma ia. O le mea la na matou mananao e fai o le faatelevaveina o faatoaga. Ma pe a litaea Lewis Hamilton, o le mea lena o le a ia aveina!”.

Ta'avale Ta'avale Saosaoa i le Lalolagi 2018

Faitau atili