Fa'asaoina le suauu i taimi o fa'alavelave o le mea lea e te mana'o ai

Anonim

O le savali i le tele o kilomita i le faʻaitiitia o le suauu o le mea lea o loʻo matou faʻataʻitaʻia i lenei masina.

O le atuatuvale na oo ia i latou uma na faaaogaina le taavale e fai ma auala o felauaiga. Tu’ua’ia le tau o le suau’u o lo’o siisii pea i luga. Ma faatasi ai ma lena, ua faaitiitia foi lo matou onosai… Masalo e le o se manatu leaga mo fale penisini le tuuina atu o le fesoasoani faalemafaufau i tagata faatau e sili atu i le €20… O se fautuaga lea!

Ae e ui ina le tupu lena mea, Mais Superior ma RazãoAutomóvel.com, e iai ni faʻamaʻi e mafai ona faʻaitiitia ai le tiga o le ulu ma le faʻavauvau e te lagona i soʻo se taimi latou te vaʻaia ai le paʻu o le lima o le tane i le gaogao. O se togafiti faigofie ma aoga, ae e manaʻomia ai sina onosaʻi. I le faaiuga o le a aoga ... E tele tupe teu e totoe, sili atu tupe, ma sili atu kilomita e totogi. Ua sauni e amata?

A-Z TUSI FA'ASAOGA SUAU

0.5l/100km o sefe

Fa'atalitali taofi ma le "vave fa'avave"

Na i ai a latou fisiki i le aoga? O lea latou te iloa o le tuʻuina o se tino i le gaioiga ma faʻatoʻilaloina lona inertia, e manaʻomia ai le tele o le malosi. O le vave ona latou manatu e tatau ona taofi, o le vave foi lea ona aveese o latou vae mai le kesi. Ua matou va'ai uma lava i na aveta'avale ia, i le ta'avale, e fa'avavevave pei o le vale, ae na'o le taofi e pei o matou, 200m i luma. I'uga? Latou te faʻaaogaina le tele o suauu e tutu ai, pei o matou, i le taimi e tasi ma i le laina tutusa.

0.3l/100km o sefe

Siaki le mamafa o pa'u

Siaki pea le mamafa o pa'u lelei. O le aveta'avale ma pa'u i lalo o le mamafa o lo'o fa'ailoa mai e le gaosi oloa e fa'ateleina ai le fa'aaogaina o le ta'avale ma fa'aitiitia ai lona fa'atinoga, talu ai o le fete'ena'iga e tupu i le va o le pa'u ma le asphalt e sili atu, o lea e te mana'omia ai le tele o le malosi e ufiufi ai se auala patino. E le gata i lea, e faʻaitiitia ai le ola o paʻu ma le saogalemu o taavale. Fa'afeso'ota'i le tusi lesona a lau ta'avale mo le mamafa sa'o.

0.6l/100km o sefe

Fa'aoga le afi i le faiga fa'ata'amilosaga lelei

Fa'aaoga le atigipusa ma le rev counter e fai ma au uo i le tau faasaga i le taumafaina! I taavale penisini, o le tulaga lelei mo le faʻaaogaina o le va o le 2000rpm ma le 3300rpm's. O lo'o i totonu o lenei fa'asologa o suiga e sili atu le lelei o le fa'asoa i le va o le fa'ainisinia ma le fa'aaogaina e fa'aputu ai. O le fa'atupuina o le fata fa'ata i luga i le tapula'a o le a le tele se aoga ia te oe ma e mafai ona fa'aluaina pe fa'atolu le taumafaina fa'afuase'i a le ta'avale.

0.5l/100km o sefe

Aua le sili atu i le 110km/h

Na e iloa mai le 60km/h aga'i atu i luga ole fete'ena'iga ona o le fe'avea'i o le ea e sili atu nai lo pa'u? Ma talu mai lena taimi, o lenei feteʻenaʻiga aerodynamic ua amata ona tupu faʻateleina? O le mafuaaga lena o le tele o le saoasaoa, o le tele foi lea o le taumafaina. Taumafai e aua le sili atu i le 110km/h i luga o le alatele, ma le 90km/h i luga o le alatele. O le a latou taunuu mai i ni nai minute mulimuli ane, ae o ni nai "mauoa" euros.

0.4l/100km o sefe

Fa'alogo lelei i uta o lo'o i luga o le fa'avave

O le auala latou te fa'aogaina ai le fa'avavevave e fa'atatau tonu i le naunau e alu i lalo le nila fa'aleaga. O le mea lea, o le fa'alaloina o uta fa'aulu, o le fa'aitiitia o le fa'aogaina vave o le suau'u. Ia agamalu i le pedal ma o le a maua sau soa sili i le tau faasaga i otaota.

Fa'amoemoega fa'asao atoa: 2.5L/100km (+/-)

Afai e te mulimulitaʻia nei fautuaga uma, o le a mafai ona e faʻaititia tele au faʻaalu suauʻu, ae i le taimi lava e tasi e faʻasaoina ai le faʻaogaina o masini o vaega eseese o lau taavale. O se ponesi latou te fesoasoani pea i le siosiomaga.

Tusitusi: Guilherme Ferreira da Costa

Faitau atili