Mazda RX-9 ua toe foʻi… i tala

Anonim

O le mea moni o le toe foʻi mai o le afi Wankel e sili atu nai lo le faʻamaonia, e le o le fatu o se faʻataʻitaʻiga Mazda RX-9, sui i le RX-7 ma le RX-8, ae o se faʻalauteleina lautele mo taavale eletise - o se mea matou te O le a vaʻaia i le 2020 ma le MX-30, o le taavale eletise muamua a Mazda.

Ma o le mea tonu lena na toe foʻi mai ai tala o se Wankel-engined taʻaloga i le lumanaʻi.

O loʻo i ai i le Mazda se afi Wankel i lalo o lana vaʻaiga, ua uma ona atiaʻe ma sauni mo le gaosiga, o lea o le faʻamaoniaga mo le teufaafaigaluegaina o se iunite e faʻaauupegaina ai se lumanaʻi taʻaloga e sili atu ona faigofie, aemaise lava i tau.

Mazda RX-7 FD

Ole malosi ole Wankel e sili atu nai lo le na'o le avea o se fa'alautele tuto'atasi. O le faʻalauteleina o le faʻaogaina o le eletise a Mazda e mafai ona faʻataunuʻuina i le faʻaaogaina o le iunite faʻapipiʻi mo le lumanaʻi hybrids ma plug-in hybrids. A aunoa ma le faagaloina o lona fetuutuunai - e faaopoopo atu i le penisini, e mafai ona e faʻaogaina le LPG poʻo le hydrogen e fai ma fafie.

O le oso mai lenei ituaiga o faʻaoga i se taʻavale taʻaloga e faigofie. O le mea lena na taʻua e Ichiro Hirose, mai suʻesuʻega ma atinaʻe a Mazda, i faʻamatalaga i le Autocar:

"O le fetuutuunai ole afi ole rotor ose fofo sili lea mo tekonolosi eletise. E fa'akomepiuta ma mama fa'atasi ai ma le maualuga o le NVH (pi'o, vibration ma le saua). E ala i le fa'aogaina o le afi rotary i ni auala eseese e mafai ai ona fa'aleleia atili le tau o lona tau - o lona uiga e mafai ona tatou fa'aitiitia fa'alavelave i le tu'uina o se afi ta'avale i totonu o se ta'avale ta'aloga. Ou te matua moomoo maimau pe ana mafai ona tatou tauamiotonuina lenei taavale. Ioe o loo i ai le matou miti lea.”

I le tulaga o le Mazda RX-9 - seʻi o tatou taʻua lena mea mo le taimi nei - o le tuʻufaʻatasia o Wankel ma electrons o le a mautinoa lava o se mautinoa, aua o le a sili ona saogalemu ma faigofie auala e faʻamautinoa ai o le a ausia uma manaʻoga emisi.

RWD tulaga i luga o le ala

O vaega o lenei paso e foliga mai o loʻo faʻatasi. I le afa tausaga talu ai, na matou aʻoaʻoina ai o Mazda o loʻo faʻavaeina se faʻavae fou mo le taʻavale tua-uili ma i-laina afi ono-silinder - e foliga mai, o le a avea ma faavae mo le gaosiga o le Vision Coupe (2017) manatu, lea. e ui lava i lona igoa, o se fale fa-faitotoa.

Mazda Vision Coupe
Mazda Vision Coupe, 2017

O lena lava tulaga e mafai ona faʻaaogaina mo se taʻaloga taʻaloga i le lumanaʻi / roadster faʻatasi ai ma se afi faʻaumiumi pito i luma ma uili uili tua - e pei lava o le RX-7 - o lona uiga, o se faʻataʻitaʻiga o le RX-Vision concept, na tuʻuina atu i le 2015, ma na totoe. i le ea le avanoa o le toe foi mai o le Wankel i se taavale taʻaloga fou.

Mazda RX-Vision GT3

O le vaega lona tolu o lenei paso e faatatau i le faaaliga o le Tusi a Mamona Mazda RX-Vision GT3 lea e fai ma ata faavaa mo lenei tusiga.

2015 Mazda RX-Vaaiga
Mazda RX-Vision, 2015

Naʻo le tuʻuina atu o se ata tusi aloaia, o le a avea ma vaega o le siamupini faʻamaonia a le FIA i Gran Turismo Sport i le 2020, le tausaga e fetaui ma le selau tausaga o Mazda, ma faʻailogaina foi le amataga o se faiga faapaaga i le va o le kamupani gaosi Hiroshima ma le Polyphony Digital.

E leai ni faʻamatalaga ua faʻalauteleina i luga o le masini komepiuta fou, ae o loʻo manino lava o se atinaʻe o le RX-Vision 2015. Mata e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻataʻitaʻiga i le tatalaina o se hypothetical Mazda RX-9, o se taʻavale taʻavale ma se afi Wankel, e o gatasi ma le faailoga o le centenary celebrations?

E tatau ona tatou faatali.

Punavai: Autocar.

Faitau atili