O le tali a le SSC North America i masalosaloga e uiga i faamaumauga a Tuatara

Anonim

Le imbroglio siosiomia le faamaumauga mo le taavale sili ona saoasaoa i le lalolagi ma le SSC Tuatara , o le tagata fou ma o lo'o tu'ua'ia o lo'o umia le suafa, na te iloa mea fou.

I le aotelega o nai aso talu ai, o le vitio o le faʻamaumauga a le Tuatara na avea ma autu o le suʻesuʻeina loloto, ma fesiligia ai le ausiaina o lea lava mataʻutia - 508.73 km / h averesi saoasaoa ma le maualuga o le 532.93 km / h, faʻasalaina le tau o le Koenigsegg Agera RS, o loʻo umia faʻamaumauga i le taimi nei.

O masalosaloga ua lāgā e moni. Mai le eseesega i le va o le saoasaoa o loʻo tuʻuina mai e le GPS, faʻapipiʻi i luga o ata, ma le saoasaoa moni o le Tuatara; e oo lava i le gearbox ma eseesega fua faatatau (fa'alaua'itele), lea o le a le mafai ai ona maua na tutusa saoasaoa.

SSC North America, o le tali

I le taimi nei, mulimuli ane, SSC North America ua taliina uma (pe toetoe o mea uma) fesili na laga e nei iloiloga malamalama, i se faʻamatalaga umi a lona faʻavae ma le taʻitaʻifono, Jerod Shelby.

I le faaiuga o lenei tusiga o le a tatou tuua le uluai faʻamatalaga, i le Igilisi, i lona atoaga, ae ia tatou pipii i manatu autu e faʻamaonia ai feeseeseaiga ma, i le vaaiga a le SSC North America, faʻamalamalama masalosaloga.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Muamua, e leai se masalosalo (fa'alenatura) e uiga i le ausia o faamaumauga a le ulu o le SSC. O le Tuatara na faʻapipiʻiina i se faasologa o meafaifaʻaili ma masini mai le Dewetron, lea e fua saʻo ai le saoasaoa o le hypersport, e pulea e le averesi o le 15 satelite i luga o pasi e lua.

Ae ui i lea, i se isi faʻamatalaga aloaia mai Dewetron, o loʻo taʻua ai e leʻi faʻamaoniaina se faʻamatalaga mai lenei suʻega, ma e leai se tasi mai Dewetron na i ai i le nofoaga na faia ai. O le mea lea, e le mafai ona latou faʻamautinoa (mo le taimi nei) o latou meafaifaʻaili ma masini na faʻavasega saʻo, o lea o faʻamaumauga, latou te leʻi mauaina, e sili ona saʻo ma / pe saʻo. I le faaiuga, latou te faamamafaina:

"O le mea lea, toe, matou te manaʻo e faʻailoa atu e leʻi faʻamaonia pe faʻamaonia e le DEWETRON soʻo se faʻaiʻuga o suʻega. E leai se tagata faigaluega a le DEWETRON na i ai i le taumafaiga faʻamaumauga poʻo ana sauniuniga."

DEWETRON
taavale televave i le lalolagi

Lona lua, o le vitio lava ia. Aisea ua tele ai le eseesega i le va o le saosaoa moni o le taavale ma le mea tatou te vaʻaia e le GPS?

E tusa ai ma le faamatalaga a Jerod Shelby, sa i ai ni mea sese i le vaega a le faatonu ma o ia lea na ioeina le sese o le le faaeteete i le toe iloiloina o mea uma a o lei lomia ma faasoa atu i le lalolagi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e lua vitio eseese na lolomiina / fefaʻasoaaʻi mai le vaalele - tasi e Top Gear, o le isi e SSC lava ia ma Driven + - lea na faʻaopoopoina ai le tele o faʻalavelave ma masalosaloga, aʻo vaʻavaʻai faʻamatalaga matauina i le va o le lua.

Ae ui i lea, i totonu o faʻamaoniga sili tatou te le iloa pe aisea na malaga ai le SSC Tuatara i se mamao i le va o nofoaga faʻasino e lua i se saoasaoa e maualalo ifo nai lo mea tatou te vaʻaia o loʻo puʻeina - na latou faʻasoaina le vitio i se fuaitau sese? Matou te iloa e tele ni taumafaiga na faia ma na pueina uma i luga o le vitio.

Fai mai Jerod Shelby o le a latou lomia, i se taimi vave lava, ata o le taumafaiga lea e oo atu ai le Tuatara i le saoasaoa ua taua, i le faigofie e mafai ai. Tatou faatali.

O le isi fesili tele lea e tali mai ai Jerod Shelby e faatatau i faʻamatalaga a le SSC Tuatara, e taʻua o le eseesega ma le faʻaogaina o mea tau. Ma ... ofo, latou te ese mai i latou na muai faʻasalalau, ma le faʻamatalaga o loʻo taʻua ai o le Top Speed version (matou te leʻi iloa le i ai o nisi faʻamatalaga).

O le mea lea, o le fuainumera mulimuli (eseesega) o le 2.92, umi atu nai lo le 3.167 na iloa lautele. E le gata i lea, o faʻamatalaga tupe mulimuli e lua - 6th ma 7th - e foliga mai e sili atu le umi nai lo na faʻasalalau muamua: 0.757 mo le 6th (muamua 0.784), ma le 0.625 mo le 7 (o le 0.675).

O se taunuuga, o le a oʻo atu i le 532.93 km / h e mafai ona oʻo atu i le 6th, o le fua faatatau lea na maua ai le faʻamaumauga, faʻatasi ai ma le saoasaoa maualuga o le 536.5 km / h i le 8800 rpm (maualuga afi afi) .

taavale televave i le lalolagi

O a mea ua tatou aoaoina?

Muamua, o le vitio, o le mea moni, e le saʻo, lea e fesoasoani e faʻamatala (toetoe lava) faʻalavelave uma.

Lona lua, o fa'amatalaga o le Tuatara na fa'aaogaina i le su'ega e ese teisi mai ia na iloa lautele, ma fa'ataga ai e o'o atu i le saoasaoa o lo'o ta'ua i fa'amaumauga.

O fa'amatalaga a Shelby SuperCars Amerika i Matu e fa'ate'aina uma masalosaloga? E leʻo le taimi nei. E tatau ona tatou fa'atali mo se fa'amaoniga fou o fa'amaumauga vitiō ma GPS e fa'amanatu ai le Tuatara o le ta'avale sili ona saoasaoa i le lalolagi - e leai se masalosalo e ono mafai. Ua tatau nei ona faamaonia, e aunoa ma se masalosaloga talafeagai.

taavale televave i le lalolagi

Le fa'asalalauga aloa'ia mai le SSC Amerika i Matu, atoa

Jerod Shelby Faʻamatala Faʻamaumauga a le Lalolagi

O Oketopa 10, 2020, SSC North America na ausia se miti ua atoa le sefulu tausaga o faia, ina ua ausia e le matou Tuatara hypercar se averesi maualuga maualuga o le 316.11 MPH.

I aso ua mavae, sa fefiloi ai le fiafia ma taumatematega pe na faapefea ma pe na ausia e le Tuatara lea saoasaoa.

Le tala lelei: na matou faia, ma o numera o loʻo i ai moni lava i la matou itu.

Le tala leaga: na'o le mea moni na matou iloa ai o le ata o le saoasaoa o le tamoe, i le ata vitio, sa matua le sa'o.

O lo'o mulimuli mai se fa'amatalaga umi o le mea ma pe fa'apefea ona tupu lenei mea i le tulaga ua tatou iloa nei. Ou te fa'amoemoe o le a fa'atupuina le fa'atuatuaga i le 'au a le SSC, ma i le tulaga mata'ina na maua e le Tuatara.

Le Vitio

I le tolu tausaga talu ai, na amata galulue ai le SSC ma le Driven Studios, o se vaega vitio e faʻamaumau mea e foliga mai o taimi uma e ala ai le taʻavale a Tuatara ma i latou na fatuina.

Na latou fa'atalanoaina toetoe lava o tagata uma o le 'au ma faufautua, pu'eina le ta'avale i le fausiaina ma le tele o su'ega, ma sa latou faia se sao taua i le le gata o le pu'eina, ae o le gaosia o le fa'amaumauga i le aso 10 o Oketopa i Pahrump, Nevada. Ua avea i latou ma paaga faatuatuaina a le aiga SSC.

I le aso tele, Oketopa 10, sa i ai mea pueata vitio i soo se mea - i totonu o le vaalele, i luga o le eleele, ma e oʻo lava i le malupuipuia i luga o se T33 helikopa lele maualalo e puʻeina le taavale i le saoasaoa.

O le taeao o le tamoe, na ausia le faʻamaumauga, na matou i luga o le masina. Na matou taofia tala fou i lalo o le faʻasalaga seia oʻo ia Oketopa 19, ma le faʻamoemoe e tuʻuina atu se vitio e faʻatasi ma le faʻasalalauga faʻasalalau.

I le aso 19 o Oketopa, i le aso na taʻu mai ai le tala fou, na matou manatu e lua vitio na faʻasalalau - tasi mai le vaalele, faʻatasi ai ma faʻamatalaga mai le saoasaoa o loʻo faʻapipiʻiina, ma le isi vitio o ata o le taʻavale b-roll. O le vitio o le vaalele na faʻasoa atu i Top Gear, faʻapea foʻi i luga o itulau SSC ma Driven + YouTube.

I se isi itu, sa i ai se fefiloi i le itu o le teuteuga, ma ou te faanoanoa e taʻutino atu e leʻi faaluaina e le vaega a le SSC le saʻo o le vitio aʻo leʻi tatalaina. Matou te leʻi iloaina foi e leai se tasi, ae lua vitio eseese o vaalele na i ai, ma faʻasoa i le lalolagi.

Ua vave ona fetagisi le au fiafia o le Hypercar, ma matou te leʻi vave tali atu, ona matou te leʻi iloaina le le tutusa - e lua vitio, e tofu ma faʻamatalaga le saʻo - na faʻasoa. E le o lo matou faamoemoe lea. E pei o aʻu, o le ulu o le 'au gaosiga e leʻi iloa muamua nei mataupu, ma ua aumaia i luga o paaga faʻapitoa e faʻamaonia le mafuaʻaga o le le tutusa.

I le tepa muamua, e foliga mai o vitio na faʻasalalau e iai eseesega i le mea na faʻapipiʻi ai e le au faatonu le logger faʻamaumauga (lea e faʻaalia ai le saoasaoa), e faʻatatau i le nofoaga o mataitusi i luga o le taʻavale. O le ese'esega lena i 'sync points' fa'amatalaga mo fa'amaumauga eseese o le tamo'ega.

E ui matou te leʻi faʻamoemoe mo le vitio na puʻeina e fai le matafaioi o le faʻatulafonoina o le tamoe, matou te faʻanoanoa ona o vitio na faʻasoa e le o se faʻaaliga saʻo o le mea na tupu ia Oketopa 10.

O le Driven Studios e iai ni ata tetele o mea uma na tutupu ma o loʻo galulue faʻatasi ma le SSC e faʻasalalau le ata o loʻo iai nei i lona tulaga sili ona faigofie. Matou te fa'asoa atu i le taimi lava e maua ai

le taavale

I le aso o le tamo’e saoasaoa, na fa’aaoga ai e le SSC meafaigaluega a le Dewetron e siaki ai le Tuatara, ma fa’amaonia ai lona saoasaoa, e pei ona fuaina i le averesi e 15 satelite i ta’avale e lua. Na matou filifilia Dewetron mo le atamai o ana meafaigaluega, ma o le faʻaaogaina o lena mea na maua ai le mautinoa i le saʻo o le saoasaoa o le taʻavale.

Ua sailia e tagata faʻamatalaga faʻaopoopo, e leʻi tuʻuina atu i mea faʻasalalau muamua, ma o na faʻamatalaga faʻapitoa o loʻo lisiina i lalo:

Tuatara (Top Speed Model) Fa'amatalaga Fa'amatalaga

Fuafuaga/Saosaoa, fa'aaoga le 2.92 fa'ai'uga ta'avale mulimuli

Fuafuaga o Meki/Saosaoa Maualuluga (Gears 1-6 e 8,800 RPM REV LIMIT)

1st Gear: 3,133 / 80.56 MPH

2nd Gear: 2100 / 120.18 MPH

3rd Gear: 1,520 / 166.04 MPH

4th Gear: 1,172 / 215.34 MPH

5th Gear: .941 / 268.21 MPH

6th Gear: .757 / 333.4 MPH @8800 *

7th Gear: .625 / 353.33 MPH (Fa'atatau le maualuga @ 7,700RPM i le 7th gear – Fa'atulagaina e pei o se mea e sili atu le feoai i luga o le alatele feoa'i)

* FYI: Fa'amaoniga fa'amaufa'ailoga mai fa'amaumauga fa'amaumauga-

O Oliva o loʻo malaga i le 236mph pe a ia siitia mai le 5th i le 6th i le 7,700RPM (lea e toetoe lava a saʻo i le gear-rate data) ma na ia tuleia latalata i le pito i luga ole 6th achiever 331.1 MPH i le 8,600RPM lea e saʻo ma le tatou talitonuga ole 333.4mph. @ 8800 RPM.

Fa'amatalaga Aerodynamic:

Toso mai le 0.279 i le 0.314 ile 311mph (500kph)

Ta'avale o lo'o gaosia pe tusa. 770lbs ole malosi ile 311mph

Ua fuafuaina e mana'omia e le taavale le 1.473HP e ausia ai le 311mph (500kph)

Ina ia mafai ona faʻatatau le mana manaʻomia o manatu nei na faia:

- O le faʻasologa faʻasolosolo o paʻu na maua mai le gaosiga (Michelin Pilot Sport Cup 2) faʻaalia le malosi: E.

- O le faʻaogaina atoa o le taʻavale (mai le crankshaft i le uili) ua seti i le 94%.

– Ua fa'atulaga le ea i le 1.205 kg/m3 (lea e maua ile 20°C ile maualuga ole sami).

– Ua fa'atulaga le mamafa o le ta'avale i le 1474 kg = 1384 kg le mamafa o le ta'avale + 90 kg le aveta'avale.

Pa'u:

Michelin Pilot Sport Cup 2

Tua'a Pa'u Ta'amilosaga / Li'o: 345/30ZR20

Ole Ta'avale masani = 35psi

88.5" Li'o

28,185” lapoa

FAAMAOGA A LE LALOLAGI FA'AMOMI TAUMI = 49psi

89,125” Li'o

28.38" le lautele"

Fa'afefea ona fuaina le Saosaoa

Na maua e le vaega a le SSC se vaega o meafaigaluega a le Dewetron mo lona fa'aogaina i le ta'avale saoasaoa. O le vaega a le SSC sa a'oa'oina mamao (ona o le COVID) i le fa'aogaina o na masini.

O meafaigaluega a le Dewetron e aofia ai masini na tu'uina i luga o le ta'avale, lea na siaki ai le averesi o satelite e 15 i luga o le ta'aloga maualuga a Tuatara.

E to'alua ni molimau tuto'atasi, e le'i feso'ota'i ma le SSC po'o Dewetron, sa i luga o le saite e matamata i le saoasaoa na fuaina e meafaigaluega a le Dewetron. O lo'o fa'amoemoe le SSC e tu'uina atu fa'amaoniga o mea na va'aia e na molimau i mea faigaluega a le Dewetron i le Guinness mo le fa'amaoniga.

O le aso 22 o Oketopa, na lafo ai e Dewetron se tusi i le SSC e fa’amaonia ai le sa’o atoatoa o masini ma masini fa’avavevave sa latou tu’uina atu i le SSC, ma o lea tusi o le a tu’uina atu fo’i i le Guinness o se vaega o le talosaga mo le fa’amaumauga o le saoasaoa maualuga a le lalolagi.

O se la'asaga fa'aopoopo, o lo'o aga'i atu le SSC i le tu'uina atu o mea faigaluega a le Dewetron ma le masini fa'avavevave mo le su'esu'eina atili ma le fa'amaoniaina o le sa'o lelei o lea masini.

Faitau atili