Le 144 Volvos e le'i totogiina e Korea i Matu

Anonim

Ole malo o Korea i Matu o loʻo nofo aitalafu ia Volvo ile € 300 miliona - e te iloa pe aisea.

O le tala e toe foʻi i tua i le tuai o 1960s, i le taimi na feagai ai Korea i Matu i se vaitau o le tuputupu aʻe malosi o le tamaoaiga, lea na tatalaina ai faitotoa i fefaʻatauaiga i fafo. Mo mafuaʻaga faʻapolokiki ma le tamaoaiga - o se soʻotaga i le va o sosaiete faʻaagafesootai ma faʻalapotopotoga faʻapitoa e fai mai na taumafai e faʻamaonia aʻoaʻoga Marxist ma tupe maua mai le Scandinavian mining industry - o sootaga i le va o Stockholm ma Pyongyang na faʻamalosia i le amataga o le 1970s.

O lea la, o Volvo o se tasi o kamupani muamua na faoa lenei avanoa pisinisi e ala i le auina atu o le afe Volvo 144 faʻataʻitaʻiga i le fanua o Kim Il-Sung, na tuʻuina atu i le 1974. Ae e pei ona mafai ona e vaʻaia, naʻo le Swedish brand na faʻataunuʻuina ma lana vaega o le fefa'ataua'iga, ona e le'i totogiina lava e le malo o Korea i Matu lana aitalafu.

E LE'I MISIA: O "Pomu" a Korea i Matu

E tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina atu e le nusipepa Suetena Dagens Nyheter i le 1976, North Korea na faʻamoemoe e totogi le aofaʻi o loʻo misi ma le tufatufa atu o le kopa ma le zinc, lea na iu lava ina le tupu. Ona o tului tului ma fetuunaiga o tau, o le aitalafu i le taimi nei o le 300 miliona euros: "o le malo o North Korea e logoina i le ono masina ae, e pei ona tatou iloa, e musu e faataunuu lana vaega o le maliega", o lana tala lea. Stefan Karlsson, faatonu tau tupe.

E pei lava o le farcous e foliga mai, o le tele o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻasalalau pea i aso nei, e masani lava ona avea ma taxis i le laumua o Pyongyang. Ona o le le lava o taavale i North Korea, e le o se mea e ofo ai o le tele o latou o loʻo i ai i tulaga sili ona lelei, e pei ona e vaʻaia mai le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo:

Punavai: Newsweek e ala i le Jalopnik

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili