Toyota Fa'asilasilaina Ma'a Solid State mo le 2022

Anonim

O se mea uiga ese le faʻalauiloaina e Toyota o le faʻatau atu o maʻa malo mo taʻavale eletise i le amataga o le isi sefulu tausaga. O le ituaiga Iapani e masani lava ona mumusu e agai atu i le 100% taavale eletise eletise. Seia oo mai talu ai nei, na puipuia e Toyota le ala o hybrids ma suauu-cell o le ala i le lumanaʻi o le taavale.

Ae o le tausaga talu ai, o se mea e ofo ai, na faalauiloa ai e Toyota le fausiaina o se vaega fou, na taʻitaʻia e le Peresetene Toyota Akio Toyoda lava ia, e atiina ae ma maketi 100% taavale eletise.

I le taimi nei, afai e faʻamaonia, e mafai ona avea Toyota ma kamupani muamua na te faʻalauiloaina maʻa malo-malo. Ose la'asaga fa'avae ia aga'i atu i le evolusione ma e o'o lava i le fa'atemokalasi o le ta'avale eletise, fa'amautinoa le tuto'atasi maualuga ma le pu'upu'u taimi e fa'aalu ai.

O le eseesega ma maa lithium-ion o loʻo i ai nei o loʻo latou faʻaogaina se eletise malosi nai lo le suavai. Electrolyte o le auala lea e feaveaʻi ai ion lithium i le va o le anode ma le cathode. O le manaʻoga mo se electrolyte malosi o loʻo taoto i ona tulaga lelei i luga o vai, e le gata i tulaga o le gafatia ma le utaina, ae faʻapea foʻi i tulaga o le saogalemu. O maa e mafai ona pa o le a avea ma mea o le taimi ua tuanai.

O le lelei o se electrolyte malosi e faʻaalia, ae e oʻo mai i le taimi nei, e pei ona iloa, o loʻo i ai pea le tekonolosi i le tulaga falesuesue, faʻatasi ai ma lona faʻaogaina i totonu o fale taʻavale i le mamao o le 10-15 tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, na faʻasalalau foi e le BMW o loʻo ia atinaʻeina maʻa malo-malo, ma le faʻamoemoe e gaosia i luga o se fua tele i le 2027.

E tusa ai ma le Autonews, o loʻo taʻua ai se nusipepa Iapani, o le faʻaofiina o lenei ituaiga fou o maa o le a tupu i se taavale eletise fou, e faʻavae i luga o se fausaga fou. E leʻo faʻamaonia e Toyota faʻasalalauga i le lumanaʻi, ae o Kayo Doi, o se failauga mo le faʻailoga, na faʻamalosia ai le faʻamoemoe o Toyota e faʻatau atu maa malo i le amataga o le isi sefulu tausaga.

E le o toe umi ae taunuu le eletise muamua a Toyota

Ae ui i lea, o le Iapani o loʻo sauni e faʻalauiloa lana taavale eletise muamua 100% i le 2019, lea o le a gaosia i Saina. E tusa ai ma tala lata mai, o mea uma e faasino i lenei taavale eletise fou e faʻavae i luga o le C-HR. O le crossover o le a suia tatau ina ia faʻaogaina e le gata i le afi eletise ae faʻapea foʻi ma maʻa, lea e tatau ona tuʻu i lalo o le fola o le potu pasese.

Ma o le mea moni, mo le taimi nei, o maa o le a avea ma maa lithium-ion, pei o isi eletise.

Faitau atili